Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » 15 квітня мав відбутися півфінал Кубка України між "Минаєм" та "Динамо"
19:42
15 квітня мав відбутися півфінал Кубка України між "Минаєм" та "Динамо"
Цей день мав стати історичним для ФК «Минай».

15 квітня мав відбутися півфінал Кубка України між

Закарпатська команда не тільки вдруге за 2 роки свого життя як професійного клубу мала зустрітися з грандом українського футболу – київським «Динамо», а й зіграти у півфіналі Кубка України. І зіграти саме вдома, перед рідними вболівальниками.

Проте пандемія небезпечного коронавірусу COVID-19 внесла свої корективи. І через оголошений карантин в Україні цей матч саме 15 квітня провести не вдалося. Поки точної дати, коли саме має відбутися півфінал Кубка України 2019/2020 «Минай» - «Динамо», наразі не має. Але з риторики заяв від очільників Української Асоціації футболу можна зробити висновок, що матч обов’язково відбудеться після закінчення карантину.

А поки є нагода згадати попереднє протистояння «минайців» з київським «Динамо». Це було 31 жовтня 2018-го року, 1/8 фіналу Кубка України. Закарпатський клуб проводив лише перший сезон на професійному рівні – грали в групі А Другої ліги та дебютували в Кубку України. «Динамо» же традиційно боролося за найвищі місця в чемпіонаті та в Лізі Європи.

Зрозуміло, що тоді 90% нейтральних вболівальників вважало, що на киян в Минаї очікує легка прогулянка. Навіть незважаючи на той факт, що в ті жовтневі дні у «динамівців» була чорна смуга -  в чемпіонаті перед вильотом в Ужгород команда вдома поступилася «Львову» та відпустила «Шахтар» на 5 очок в турнірній таблиці. І це якраз перед очним протистоянням з «гірниками» того ж тижня! А ще справи йшли не надто у Лізі Європи – на останніх хвилинах були втрачені перемоги над казахською «Астаною» та чеським «Яблонцем».

Тим не менше, «Минай» дав бій! І такий, що після перших 45 хвилин у повітрі над селом Ужгородщини завіяло сенсацією, адже на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь закарпатського клубу. Зрештою, ви всі пам’ятаєте цей матч і чим він закінчився. Ви можете його переглянути тут – 1 тайм та 2 тайм.

Але варто відзначити, що цей поєдинок став іспитом для клубу не тільки у футбольному, а й у організаційному плані. До цього матчу було прикута величезна увага, було проведено чимало заходів, зустрічей та … побито чимало рекордів!

Ось до вашої уваги декілька фактів, про які ви раніше не знали:
 

- Стадіон «Минай» у звичайний день вміщає 1 312 вболівальників. Але коли зрозуміли, що грати доведеться із київським «Динамо», то виникла проблема – куди помістити всіх бажаючих? Стадіон «Авангард» в обласному центрі у той час був на ремонті, а  інших арен на Закарпатті відповідного рівня не було. Керівництво клубу прийняло вольове рішення – збудувати додаткові дерев’яні трибуни ще на 2 тисячі місць з протилежної сторони, там де зараз парковка. І всю цю конструкцію довелося втілити…всього за 1 день!

- Завдяки цьому був встановлений рекорд стадіону «Минай» з відвідуваності – 3 100 вболівальників. І цей показник залишається й нині актуальним. 

 - Білети на цей поєдинок були продані за…4 години! У вільний продаж квитки на матч поступили менш, ніж за тиждень до матчу і всі їх, що були в доступі, розкупили. Навіть незважаючи на те, що це був вихідний день.  Не злякали вболівальників і ціни – білети коштували від 250 гривень.

 - На матчі побувала рекордна кількість журналістів – інформаційний департамент ФК «Минай» видав понад 60 акредитацій. З них більше половини це представники всеукраїнських ЗМІ, а саме провідні футбольні журналісти. Як наслідок, про «Минай» писали практично всі спортивні сайти.

- Цей поєдинок подивилася рекордна кількість людей у прямому ефірі – понад 60 тисяч. А у запису й більше того – понад 207 тисяч. Це рекордна аудиторія, яка 90 хвилин слідкувала за грою «Минаю».

Сподіваємося, що всі ці показники зможемо перевершити вже після другої зустрічі київського клубу із закарпатською командою в рамках півфіналу. Багато «минайців» прагнуть реваншу із киянами. Ще більша мотивація – потрапити у фінал Кубка та назавжди вписати своє ім’я в історію українського футболу. Тому чекаємо на нову дати матчу.

Інформаційний департамент ФК «Минай»

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 468 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: