Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Адріан Пуканич: "Мене приваблює філософія ФК "Ужгород""
11:32
Адріан Пуканич: "Мене приваблює філософія ФК "Ужгород""
Екс-гравець збірної України, "Шахтаря", "Іллічівця" та інших клубів 35-річний Адріан Пуканич розповів, що зараз робить.

Адріан Пуканич: Екс-гравець збірної України, "Шахтаря", "Іллічівця" та інших клубів 35-річний Адріан Пуканич розповів, що зараз робить, повідомив важливу новину і поділився планами на майбутнє. 

- Напередодні Нового року довелось займатися приємними справами, - зазначив Пуканич. - З Ужгорода мені повідомили гарну новину, запропонувавши взяти участь в побудові молодої команди - ФК "Ужгород". 

- Що це за проект, і що передбачається зробити? 

- У планах нового клубу - заявитися в аматорський чемпіонат України, а з літа цього року - до другої ліги. Ми вже подали документи на участь в турнірі. Важливо, що є чіткий план, розуміння, як зробити хорошу команду в обласному центрі. На мене вийшли, пояснили мою роль в ФК "Ужгород", і я погодився приїхати. 

- З огляду на ваш вік і той факт, що ви останнім часом грали за аматорську команду "Севлюш", будете більше займатися тренерською роботою? 

- Потім, напевно ... Це в контексті розвитку проекту. Що порадувало, зараз на мене розраховують, як на гравця. У мене ще є здоров'я і бажання грати. Буду, звичайно, іншим підказувати, адже команда молода. Творці ФК "Ужгород" планують набрати хлопців зі шкіл області, а вже потім, може бути, будуть привозити когось досвідченішого. 

- Чи відбулася у вас зустріч з керівництвом і як йдуть справи з фінансовою стороною справи? 

- Так, зустріч була. Домовилися в тому числі і з фінансами, адже в аматорському футболі теж платять гроші за гру. 

- Що буде з вашими виступами за "Севлюш"? 

- Севлюш - це угорська назва Виноградово - мого рідного міста. У 2018 року ми не тільки стали чемпіонами області, але ще і Кубок взяли. З президентом "Севлюша" я вже поговорив, пояснив все, і він зрозумів. 

- Ви готові ще грати, у вас є сили. Вам не пропонували підписати контракт з яким-небудь клубом другої або першої ліги? 

- Пропозицій з України не отримував. Тільки з "Полтавою" останнім часом мав справу, поїхав туди, але президент цього клубу вирішив в останній момент мене не брати. Тоді я вирішив допомогти рідному місту, його команді - "Севлюш". Думаю, у "Севлюша" все буде нормально. Там є відмінний тренер - екс-гравець "Металіста" Валентин Слюсар, хороші гравці. А влітку команда, цілком ймовірно, заявиться на аматорський чемпіонат України. 

- Чи не планували отримати тренерську ліцензію? 

- Я замислювався над цим. У 2017 році навіть вступив на курси, але в зв'язку з сімейними обставинами попросив перенести моє навчання на рік. Так вийшло, що в 2018-м на тренерських курсах по категорії А + В місць не було. Тому, мені довелося відкласти все ще на рік. 

- Ваша любов до Виноградову зрозуміла. А про яке ще місті України у вас залишилися теплі спогади? 

- Про Донецьк, адже я там 19 років прожив. Також про Маріуполь і Батумі. Маріуполь мені більше дорогий по-футбольному - там був чудовий колектив. А ось Батумі, за команду якого я виступав недовго - всього півтора року, залишиться в моїй пам'яті, як красиве, тихе, спокійне і тепле місто. Теплота в ньому ще й душевна була - там у мене склалися чудові стосунки з людьми. 

- З "Шахтаря", за який ви чимало пограли, вам не надходили пропозиції про роботу в клубі? 

- Ні. З Донецька до Грузії я поїхав якраз тоді, коли в місті почали відбуватися страшні події. І зв'язок якось було втрачено. Уже з Батумі я повернувся в Закарпаття, до батьків, де і проживав останнім часом. 

- У зв'язку з роботою в ФК "Ужгород" не хочете влаштуватися в цьому місті? 

- Ніхто зараз не знає, як все складеться. Але, в принципі, я не проти того, щоб жити в Ужгороді. 

- Через місяць з невеликим "Шахтар" чекає в Лізі Європи битва з "Айнтрахтом". Які шанси у "гірників" пройти далі? 

- Вважаю, що "Шахтар" - фаворит у цій парі. "Гірники" більш досвідчені. До того ж, має бути гра на виліт, в якій "Шахтар" - учасник багатьох кубкових баталій, набагато більш досвідчений, ніж "Айнтрахт". Підопічні Паулу Фонсека цілеспрямовано готуються до 1/16 фіналу Ліги Європи, що також дасть їм перевагу в протистоянні. 

- Яких висот ви хочете досягти в тренерській справі? Приклад Руслана Ротаня, який став головним тренером молодіжної збірної України, для вас показовий? 

- Для такої роботи потрібно мати чималий досвід. Звичайно, у мене є амбіції, але я хочу спочатку отримати ліцензію, потім втілити в життя чудову ідею - створити ФК "Ужгород" - платформу для виходу в футбольний світ молодих талановитих хлопців. Мене приваблює філософія ФК "Ужгород" - добре граєш, йди далі, прогресуй! Сподіваюся, що нам вдасться виховати чимало талантів.
Джерело
Фото О. Матрунич
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1203 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: