Головна » Усі публікації » на Закарпатті » АФУРР-Минай провела комплексне тестування перед стартом в ДЮФЛУ (ФОТО)
10:42
АФУРР-Минай провела комплексне тестування перед стартом в ДЮФЛУ (ФОТО)
На тренувальному полі АФУРР-Минай у Концові, віце-президент ДЮФЛУ Валерій Золотухін провів комплексне тестування різних вікових груп академії.

АФУРР-Минай провела комплексне тестування перед стартом в ДЮФЛУ (ФОТО) Комплексне тестування юних футболістів - ключовий методичний інструмент для якісної організації та планування навчально-тренувального процесу. Комплексне тестування юних футболістів дозволяє оцінити: швидкісні характеристики, вибухову силу, витривалість, координаційні здібності, спритність та індекс Руф'є.

Перед початком роботи з кожною командою Валерій Васильович ознайомлював гравців з кожним етапом тестування. Комплексне тестування складається з групи тестів: біг 30м, біг 30м (в т.ч. з м'ячем), стрибок з місця, тест на аналіз технічної підготовленості, тест Руф'є, тест на витривалість. 

Першою була проба Руф'є - це проба з дозованим фіз. навантаженням для оцінки реакції серцево-судинної системи на фізичне навантаження.

Тест виконується наступним чином:

- вимірюється ЧСС після 5-хвилинного відпочинку.
- вимірюється ЧСС відразу після виконання 30 присідань.
- вимірюється ЧСС після 1 хвилини відновлення.

За результатами тесту обчислюється «індекс Руф'є», виходячи з якого футболіст допускається або не допускається до тренувань. Футболісти з оцінками «відмінно» і «добре» допускаються до тренуваннях без обмежень. Футболістам з оцінками «задовільно» рекомендується пройти додаткове обстеження функціональних систем організму. До тренувань допускаються з певними обмеженнями. Футболісти з оцінками «слабо» і «незадовільно» не повинні бути допущені до тренувального процесу

Наступним етапом було вимірювання швидкості гравців – кожен пробігав 30 метрів, на кожному десятиметровому відрізку стояв лазерний фіксатор, який і показував часові рамки по кожному гравцю. Перші 10 метрів – це стартова швидкість, 20 метрів – абсолютна швидкість, 30 метрів – дистанційна швидкість. Аналіз отриманих результатів допомагає визначити: стартову швидкість, дистанційну швидкість, абсолютну швидкість (в м/с), прискорення.

Основним показником тесту є різниця в часі між результатом бігу з м'ячем і кращим результатом бігу без м'яча. Цей показник визначає потенціал футболіста в роботі на спеціальну швидкість в роботі з м'ячем.

Стрибок з місця. Тест спрямований на оцінку вибухової сили футболіста. Схильність футболіста до гарних результатів в даному тесті залежить від спадкових ознак і є дуже цінним у футболі.

На четвертому етапі відбувалось тестування технічної майстерності гравців. Тест спрямований на оцінку відразу декількох показників футбольної діяльності, таких як швидкість, координація і футбольне мислення. Тест виконується в максимальному темпі, подоланням спеціальної драбини, веденням м'яча і подальшим ударом по воротах. Перша частина тесту виконується без м'яча, друга з м'ячем. Фіксується час виконання окремо першої та другої частини тестів і тимчасова дельта в двох частинах. За результатами тесту можна судити про комплексних показниках розвитку: координаційних здібностей, спеціальної витривалості, спритності. Так само по дуже показовим за результатами тесту є рівень ігрового мислення футболіста.

На завершальному етапі юних футболістів чекав найбільш виснажливий тест на витривалість. Тест спрямований на оцінку здатності футболіста протистояти фізичному стомленню в процесі м'язової діяльності. Тест виконується подоланням дистанції човникового характеру 5, 7, 9 і 11 раз по 30 метрів, в залежності від вікових показників. Тест на спеціальну витривалість спрямований на системне порівняння результатів в різних часових показниках.

Всі вихованці академії АФУР з великим ентузіазмом та певним хвилюванням проходили всі етапи тестування, підтримуючи один одного. Вже за декілька днів вони отримають результати своїх тестів, що дасть багато корисної інформації тренерам, які вже за два тижні стартують у ДЮФЛ України.

ФОТОРЕПОРТАЖ з тестування дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 882 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: