Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Аматорський футбол: ФК "Поляна"
11:59
Аматорський футбол: ФК "Поляна"
UA-Футбол продовжує знайомити Вас із кращими аматорськими командами України.

UA-Футбол продовжує знайомити Вас із кращими аматорськими командами України. На черзі – Закарпатська область.

Чемпіонат Закарпатської області з футболу вважається одним із найсильніших в Україні. У лідируючих позиціях цього регіону немає нічого дивного: більшість клубів області стабільно фінансуються, мають розвинену футбольну інфраструктуру, підтримку місцевої влади та укомплектовані футболістами, які мають досвід виступів на професійному рівні. Цьогоріч у чемпіонаті Закарпаття у вищій лізі змагаються 8 команд, перша ліга поділена на дві зони («Захід», «Схід»), в кожній з яких виступає по 12 команд. У вищій лізі, після першого кола чемпіонату, лідирує ФК «Поляна», який представляє однойменне селище Свалявського району.

- Гадаю, що наша команда вже «доросла» до чемпіонства, – починає розмову президент ФК «Поляна» Іван Дрогобецький, якого, нещодавно обрали ще й головою Ради президентів футбольних клубів Закарпаття. Були другими, третіми, настав час стати першими. Завоювати чемпіонський титул в рік, коли ми відзначаємо десятирічний ювілей клубу, – це був би найкращий подарунок для всіх прихильників команди. Нинішній сезон для нас складається вдало: у травні виграли Кубок Закарпаття, перемігши у фіналі з рахунком 1:0, відзначився Олександр Пакош, ФК «Середнє». До речі, ФК «Поляна» здобуває обласний кубок втретє поспіль.

- ФК «Середнє» є вашим головним конкурентом і в боротьбі за «золото» обласного чемпіонату?

- Так. Після першої половини чемпіонату ми на п’ять очок випереджаємо ФК «Середнє», дуже добротну команду з Ужгородського району. До слова, наше з ним домашнє протистояння у першому колі завершилося «сухою» нічиєю – 0:0. Вважаю, що у цьому поєдинку повинні були перемагати, але не реалізували кілька небезпечних моментів. На третьому місці розташувалася хустська «Оболонь», яка відстає від нас на сім очок, четвертим іде виноградівський «Севлюш». Вважаю, що саме ці команди і є нашими головними конкурентами у боротьбі за «золото».

- У цьому році ФК «Поляна» святкує свій десятирічний ювілей. У 2004 році саме Ви ініціювали створення ФК «Поляна». Чому вирішили пов’язати своє життя з футболом?

- Та тому, що з дитинства обожнюю цю чарівну гру. Закарпаття подарувало футбольному світові таких славетних майстрів шкіряного м’яча, як Михайло Михалина, Ернест Юст, Тиберій Попович, Михайло Коман, Йожеф Сабо, Василь Турянчик, Андрій Гаваші, Ференц Медвідь, Стефан Решко, Василь Рац, Іван Яремчук, Віктор Пасулько, Іван Гецко та інші. В Поляні раніше не було футбольної команди, тому ставши сільським головою вирішив усунути цю прогалину. На посаду головного тренера запросили Михайла Кондрю, який свого часу виступав за ужгородську «Говерлу». Склад команди сформували футболісти різних районів Закарпатської та Львівської областей. Перші чотири роки виступали в першості Свалявського району, а у 2008 році заявилися в чемпіонат області. На цей час найкращий показник «Поляни» - друге місце обласного чемпіонату. Цього сезону прикладемо максимум зусиль, щоб стати першими.


- Розкажіть трішки про нинішній склад команди: які футболісти його сформували, хто є лідерами «Поляни»?

Команда сформована за рахунок молодих закарпатських футболістів, які мають неабияку перспективу. Відзначив би вже колишніх наших лідерів, гравців середньої лінії 20 -річного Роберта Гегедоша та 27-річного Михайла Риплюка, які цього літа перебралися до головної команди області – ужгородської «Говерли». Сподіваюсь, що у них буде шанс проявити себе в основному складі, адже обидва хлопці мають великий потенціал. Зазначу, що Роберт раніше кілька сезонів відіграв у молодіжному складі харківського «Металіста», а Михайло має досвід виступів за кіровоградську «Зірку». Тепер тренерський штаб шукає їм заміну, і, гадаю, що це йому вдасться зробити, адже край багатий на футбольні таланти. Додам, що федерація футболу Закарпаття прийняла рішення, що в матчах чемпіонату області можуть виступати гравці лише з нашого регіону.

- Якщо говорити про інфраструктуру ФК «Поляна». Як би ви її оцінили?

- На території Поляни вже є матеріалізована амбітна мрія – тренувальна база ФК «Поляна». Тут не лише футбольне поле (стадіон вважається найкращим в області, вміщує 4 тисячі глядачів) з високотехнологічним штучним покриттям, а функціонує й, так би мовити, супутня інфраструктура: будівля із спортивним залом, підсобними приміщенням. Поруч із полем їдальня, лазня з басейном та готель, в якому живе частина гравців «Поляни». Все оснащене зі смаком і таким чином, аби гравцям та їхнім наставникам було комфортно. До слова, нещодавно тут відбувся товариський матч ФК «Поляни» та дефлімпійської збірної України з футболу. Про те, що свого часу надав пріоритетного значення формуванню успішної футбольної команди жодного разу не пошкодував. Є дві речі, завдяки яким назва курортного села зазвучала у повен голос: це ФК «Поляна» і фестиваль мінеральної води «Сила життя – у джерелах Карпат!», який проводиться на території Полянської сільської ради, починаючи з липня 2007 року.


- Закарпатський футбол завжди славився сильною дитячо-юнацькою школою. Яку увагу приділяють підростаючій зміні у Поляні?

- Ми з усією відповідальністю підходимо до цього питання, бо розуміємо, що нинішнє покоління футболістів завтра потребуватиме зміни. Хотілось би відзначити нашого дитячого тренера Елеміра Майора. У Поляні функціонує футбольна секція, з командами трьох вікових груп. У планах – створення футбольного спецкласу, випускники, якого у перспективі стали б майбутнім для нашої команди.


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1562 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: