Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Анонс 16-ого туру вищої ліги Закарпаття
19:31
Анонс 16-ого туру вищої ліги Закарпаття
Анонс заключних матчів вищої ліги відбудуться у неділю, 20 жовтня.

Анонс заключних матчів вищої ліги відбудуться у неділю, 20 жовтня.

«Метеор» – «Поляна». Поєдинок за честь клубів та звання кращої виїзної команди сезону.

Центральний матч другого кола між офіційним чемпіоном 2013 року «Метеором» та срібним призером «Поляною» носитиме товариський характер. Пістрялівці та полянці боротимуться тільки за кращі показники в окремих компонентах – різниця голів, переможні та безпрограшні серії. Так, «Метеор» поки має кращу загальну різницю голів – 48:13 (проти 43:11 у срібного призера), кращу різницю м’ячів у домашніх матчах – 25:4 (проти 25:6 у свалявців) та відносно кращу різницю у виїзних іграх – 23:10 (проти 18:5 у «Поляни»). Такі показники в гостьових поєдинках дозволяють «Поляні», в разі перемоги у 18 турі, здобути локальну перемогу ще в одному компоненті – стати «виїзним чемпіоном» 2013 року.

Крім того, перемога полянців над «Метеором» дозволить їм мати кращу серію виїзних перемог у сезоні – 4 поспіль (проти 3-матчевої серії пістрялівців, яка була ще на початку сезону). «Метеор», якщо не програє, то наздожене «Поляну» та «Середнє» у компоненті безпрограшних домашніх серій – в усіх трьох вона сладатиме всі 8 матчів поспіль. У випадку перемоги «реактивних», вони залишаться єдиним клубом, що має на своєму полі стовідсотковий результат – 8 перемог із 8 можливих.

«Поляна» до цього на виїзді громила тільки найгірші домашні клуби «Оболонь» та «Бужору» із загальним рахунком – 7:1. З командами «Боржава», «Ференца Медвідя» та «Севлюш», які вдома показують більш якісний футбол полянці набрали 6 очок із 9 можливих при різниці голів – 4:3. У гостьовій грі з «Середнім», яке належить до кращих домашніх клубів, «Поляна» взяла один пункт – 1:1.

Перед матчем шанси команд, із врахуванням відсутності турнірної мотивації, оцінюються як 55 на 45 % на користь господарів. Найреальнішим результатом буде мінімальна перемога пістрялівців або нічия. І хоч дуель двох кращих клубів краю подарує чимало емоцій уболівальникам, однак увага більшості шанувальників «гри мільйонів» буде прикута до спортивних арен в Іршаві та Новому Давидкові, де остаточно вирішиться доля бронзових нагород.

«Бужора – «Середнє». Перемогти, щоб зберегти надію!

Саме так звучить девіз для головної команди Ужгородщини. Їм треба перемагати і чекати на те, що дива не станеться у Новому Давидкові, тому що «Ф.Медвідя» потрібно перемагати «Боржаву» більш ніж у 15 голів.

Іршавці виглядають менш вмотивованими – ще два тури тому стало зрозумілим, що вони завершать сезон на 8 місці. Однак, є кілька показників, за які клубу з Іршави варто боротись в ім’я честі клубу та його керівництва.

Зокрема, вони ведуть заочну боротьбу між клубами Іршавського району за кращий показник загальної різниці голів – 11:37 (проти 10:36 у довжанців). Слід згадати «Бужорі» і про те, що в неї найгірша різниця голів у таблиці домашніх матчів – 5:18 (проти 3:15 у «Оболоні»). Щоб не бути гіршим треба перемогти. Якщо ж іршавці не виграють, то продовжать свою безвиграшну домашню серію до 8 матчів поспіль і зрівняються з найгіршою в цьому компоненті «Оболонню». У разі поразки, «Бужора» продовжать серію поразок до 6 матчів, яка стане найгіршою в сезоні серед усіх клубів вишки. Тому іршавцям не варто опускати руки, а керуватись правилом «Як сезон завершиш, так і розпочнеш наступний».

Поки ж «Бужора» належить до клубів, які показують найгірші результати на своєму полі. Навіть із найслабшими виїзними командами «Боржавою» та «Оболонню» іршавці здобули тільки 2 очки з 6 можливих. У двобоях із «Севлюшем» та «Петровом», що показують середні результати на чужих полях (до них належить і «Середнє»), «Бужора» виборола 1 пункт із 6 можливих. Кращі гостьові команди «Метеор», «Поляна» та «Ференца Медвідя» вивезли з Іршави 9 очок при загальній різниці м’ячів – 3:13.

Не виблискує на чужих футбольних аренах і «Середнє». Єдину перемогу на полі суперника середнянці вибороли в грі з найгіршою домашньою командою «Оболонню» – 2:1. Набагато важче клубу з Ужгородщини гралося в Довгому, Пийтерфолві, Новому Давидкові та Виноградові звідки вони вивезли тільки 3 очки. У матчах із кращими виїзними клубами «Метеором» та «Поляною» середнянці здобули тільки 1 бал.

З огляду на те, що іршавці вийдуть на поєдинок без турнірної мотивації, передбачити його результат важко. Найреальнішою стане нічия або мінімальна перемога гостей.

«Ф. Медвідя» – «Боржава». Чи зможе найгірша виїзна команда забрати очки у команди, яка претендує на третю сходинку?

Без особливої турнірної мотивації їде в Нове Давидково «Боржава». Довжанці після поразки від «Метеора»забронювали собі сьому підсумкову позицію. Вони боротимуться тільки за окремі статистичні показники. У разі нічиєї 20 жовтня, «Боржава» зможе відсунути на останнє місце в таблиці виїзних матчів «Оболонь». Принциповим для довжанців буде завершити сезон із кращою, ніж у «Бужори», загальною різницею голів.

Найлегше довжанцям буде реалізувати завдання не програти з різницею в 3-4 голи. Якщо вони, все таки, зазнають такого фіаско, то доведуть власну серію розгромних виїзних поразок до трьох матчів поспіль, що стане антирекордом 2013 року. Не думаю, що керівництво команди буде в захваті від такої перспективи.

До цього часу довжанці здобували виїзні очки тільки з найгіршими домашніми клубами «Оболонню» та «Бужорою» – 2 з 6-ти. У інших п’яти поєдинках «Боржава» поступилась із жахливим загальним рахунком – 0:23.

Зовсім інші результати на своєму полі демонструє «Ференца Медвідя». Новодавидківці поступились тільки кращим виїзним клубам «Метеору» та «Поляні» із загальним рахунком – 1:7. У інших поєдинках матчів вони здобули 13 очок із 15 можливих. З огляду на такі послужні списки команд найреальнішою буде перемога господарів із різницею не менше ніж у два м’ячі.

«Петрово» – «Оболонь». Битва за честь колективів.

Поєдинок «Петрово – Оболонь, як і пістрялівський двобій взагалі позбавлений турнірного значення. У минулому турі «Петрово» остаточно забронювало за собою шосте, а «Оболонь» – дев’яте місця. Командам залишилось тільки поборотись за окремі статистичні показники, які також працюють на імідж футбольних колективів.

Для петрівців принциповим є випередити «Боржаву» у боротьбі за шосте місце у таблиці домашніх результатів. Для цього згодиться навіть мінімальний виграш. Якщо ж клуб із Виноградівщини переможе з різницею не менше, ніж у 4 голи, то в цьому ж табелі про ранги зможе мати кращий, ніж у довжанців, показник різниці голів на своєму полі. «Оболонь» у випадку власної нічиєї та програшу «Боржави» зможе залишити останнє місце у таблиці виїзних результатів. Однак, зробити це буде майже нереально.

Хустяни на чужих полях переважно програвали і здобули 2 очки з 21 можливих із найгіршою з усіх клубів ліги різниці голів – 2:25. Світлим променем у безочковій безодні була нічия з «Севлюшем», який на своєму полі трощить опонентів «як білка горіхи». Тим принциповішим для «Петрова» буде показати, що вони краще грають проти «Оболоні», ніж клуб із райцентру, і, водночас, реваншувати свій регіон за ту невдачу земляків.

Петрівці протягому другого кола додають у грі, тому сумніватись у їх перемозі не доводиться. Більше того, найреальнішою виглядає їх майбутня звитяга з різницею не менше ніж у 3 голи.

Загалом очікуємо набагато результативнішого футболу, ніж у 17 турі. Більшість команд звільнились від тягаря відповідальності за положення в таблиці, тому гратимуть у своє задоволення.

Євген Свищо, спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 854 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: