Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Анонс матчу аматорського чемпіонату України "Ужгород" - "Кристал" Чортків
09:22
Анонс матчу аматорського чемпіонату України "Ужгород" - "Кристал" Чортків
У неділю, 14 квітня футбольний клуб “Ужгород” у рамках 16-го туру чемпіонату України з-поміж аматорів прийматиме чортківський “Кристал”

Анонс матчу аматорського чемпіонату України У неділю, 14 квітня футбольний клуб “Ужгород” у рамках 16-го туру чемпіонату України з-поміж аматорів прийматиме чортківський “Кристал”. До цього поєдинку команди зуміли набрати 12 і 10 очок, відповідно розмістившись поруч у турнірній таблиці на сьомій та восьмій сходинках. Матч відбудеться на стадіоні “Автомобіліст” о 17:00.
 
Для ужгородців цей матч стане дебютним у весняній частині, позаяк виїзну гру із «Хмельницьким» перенесли на 19 травня. А от чортківські футболісти перший офіційний поєдинок уже провели. Вдома команда Едуарда Хаврова поступилась коломийському «Покуттю» 1:4. Головний тренер чортківського «Кристалу» про матч із «Ужгородом» та футбольні прогалини.
 
- Едуарде Анатолійовичу, повернемося до протистояння з «Ужгородом» у першому колі. Тоді Ваша команда домінувала чи не у всіх аспектах над суперником, створила безліч гольових епізодів, а в підсумку – не зуміла набрати жодного очка…

- Знаєте, це було дуже давно. Це вже історія. Але проблема з реалізацією у цьому матчі була притаманна «Кристалу». І не лише в цьому матчі, а у всьому першому колі. Ми створювали багато гольових епізодів і майже стільки ж транжирили. А ще помилка арбітра, яка вплинула на результат. Рефері не вгледів порушення правил у центрі поля, з якого розпочалась гольова атака. Цей матч, відверто, повинен був закінчитись унічию. Пройшло багато часу після цього поєдинку, багато чого змінилось.

- Якраз про зміни. Більшість команд, «Ужгород» у тому числі, зазнали суттєвих кадрових ротацій. «Кристал» підсилився?

- Ми підсилили позицію голкіпера, захисну ланку. Зрештою, є сподівання, що і атакувальну теж. Багато нових футболістів прийшло в команду. Багато її полишило. На жаль, ми аматорський клуб і не завжди вдається задовольнити фінансові потреби гравців. Тож кілька наших футболістів підвищились у класі, перейшовши у клуби Другої ліги. Пошуки кращої долі не завжди увінчуються успіхом. Футболісти слухають гучні обіцянки, а не дивляться на реальні справи. На жаль. Ще кілька гравців поїхали на заробітки.

- Якщо «Ужгород» ще не зіграв перший матч весняної частини, то «Кристал» поступився у 15-ому турі одному з лідерів групи – коломийському «Покуттю». Проаналізуйте цей поєдинок.

- Рахунок 1:4 не по грі. Це я Вам говорю із повною відповідальністю. Продовжу тему арбітражу, хоча ми з Вами її десь не повинні обговорювати. Але фактор рефері має відбиток на результатах матчів і він не завжди об’єктивний. Ви це знаєте. Вилучення нашого гравця на 30-ій хвилині було безпідставним. Інспектор поєдинку після матчу зауважив, що фолу в згадуваному гіровому епізоді навіть не було. Справа у тому, що кілька команд із верхів’я турнірної таблиці «годують» арбітрів, тому і знаходяться на верхів’ї. А я цього не буду робити – стимулювати рефері-початківців на старті їх кар’єри. У мене інші пріоритети. Соснівський «Рочин» годував «арбітрів» і де він зараз? Суддівство «платних» і «безкоштовних» команд, я їх так називаю, суттєво різниться. Щодо самої гри через призму самовіддачі футболістів, виконання передматчевих настанов – до гравців жодних претензій.

- Чого чекаєте від матчу з «Ужгородом»?
 
- Чесної та безкомпромісної гри. Цікавого протистояння від обох команд, яке прийдеться до смаку вболівальникам. Адже ми граємо для них. Хочеться побачити гру Адріана Пуканича, з яким я працював у маріупольському «Іллічівці» та й загалом «Ужгорода». Думаю, футбол буде гідним глядача.


Нагадаємо, головна команда обласного центру Закарпаття збори розпочала 21 січня. За два з половиною місяці «Ужгород» провів 8 контрольних спарингів: 6 виграв, розписав одну нічию та в одному матчі поступився. Схожа картина характерна і в Зимовій першості Закарпаття, де команда обмежилась срібними медалями, програвши виключно у серії пенальті діючому чемпіону краю та учаснику аматорського кубку України минулого сезону – виноградівському «Севлюшу». Головний тренер «Ужгорода» про підготовку команди та дебютний матч у весняній частині аматорського чемпіонату України.
 
- Мирославе Юрійовичу, повертаючись до ендшпільного матчу минулого року в рамках чемпіонату держави із соснівським «Рочином», Ви здобули мінімальну виїзну звитягу. А команда знялась. Вам не прикро, що три очки автоматично могли поповнити Ваш заліковий багаж?
 
- Звісно, ні. «Ужгород» минулого року втягувався у зовсім нові для нього змагання із новими суперниками іншого класу. Кожен матч для нас був свого роду випробуванням, способом награти колектив, відчути смак перемог та гіркоту поразок. Щодо «Рочина», шкода, звісно, що минулорічний бронзовий призер не дограв сезон. Адже це одна з найстабільніших команд, яка навіть декларувала підвищення у класі. Кожен проведений матч «Ужгородом» в аматорському чемпіонаті додав команді неоціненного досвіду перед Другою лігою.
 
- У період зимового міжсезоння команду полишили ряд гравців, багато футболістів приміряли футболки «Ужгорода», але днями Ви назвали остаточний список, принаймні характерний старту чемпіонату із 21 гравця. Як можете охарактеризувати новачків.
 
- Гадаю, про досвідченого екс-збірника України Адріана Пуканича говорити не варто. Ви й самі добре знаєте його можливості. Сьогодні в «Ужгороді» він один з небагатьох досвідчених футболістів, за плечима яких сотні ігор різних рівнів, а переважна більшість – молодь, здебільшого з обласного центру. До команди приєднались Олексій Січ, Олександр Бако та Юрій Дрозд із Середнього. Представники Свалявщини: Богдан Павли, Іван Русин, Олександр Зимомря. Днями з «Бобовища» перейшов Річард Шольц, але, на жаль, він травмувався. Поповнив команду також півзахисник Дмитро Рацин та голкіпер Ерік Гречка.
 
- Ви згадали про травму Річарда Шольца, це єдина втрата?
 
- Якби ж то. До гри навряд чи відновляться: Андрій Лазар, Андрій Калай, Володимир Дуран, Максим Олень, Олексій Січ. У нас буде дуже коротка лава запасних проти непростого суперника.
 
- Щодо суперника – виїзний матч проти чортківського «Кристалу» для «Ужгорода» закінчився мінімальною звитягою. Ваш суперник домінував упродовж усього матчу, але команда знайшла в собі сили і забила настільки потрібний гол.
 
- Так, цей матч був із серії найскладніших минулого року. Чортків – славне футбольне місто, а «Кристал» – гідний суперник навіть у Другій лізі. Якщо хтось чекає легкої прогулянки «Автомобілістом» у матчі 16-го туру, то він глибокого помиляється. Обидві команди налаштовані виключно на позитивний результат. «Кристал» теж не дрімав у період міжсезоння і поповнився досвідченими гравцями із Другої ліги. Та й кістяк там зберігся. Єдине що можу сказати, на уболівальників чекає гідна гра і боротьба на кожному клаптику поля.
 
- Ваш колега, наставник «Кристалу», нарікав на упереджений арбітраж. Ви з ним солідарні?
 
- Знаєте, я не хотів би зараз говорити про дії рефері. Для цього є інспектори, які ставлять їм оцінки. Помилки були характерні в окремих матч, але всі ми помиляємось.
Прес-служба ФК «Ужгород»  
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 612 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: