Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Артур Русин: "Основна ціль - стати командою, якої будуть боятись навіть лідери"
23:49
Артур Русин: "Основна ціль - стати командою, якої будуть боятись навіть лідери"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Артур Русин: Завершилось перше коло Чемпіонату та Першості області з футболу. Команди-аматори краю пішли на літні канікули. Тож нині є час підбити підсумки першої частини сезону й поспілкуватися з його учасниками.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату, порушити актуальні питання, пов’язані з його перебігом, результативністю команд, арбітражем, поведінкою уболівальників під час матчів, інфраструктурою стадіонів, секретами успіхів, причинами невдач тощо. Закликаємо вас, шановних читачів, надсилати питання, які, ми обов’язково будемо включати в інтерв’ю.

Наступним гостем нашої рубрики став захисник свалявської "Поляни" та збірної Закарпаття Артур Русин.

- Розкажи про свою ігрову кар’єру? 

- Футболом почав займатись в 10 років, перший тренер в мене був Елемир Васильович Майор, який тепер тренує юнацький склад ФК "Поляна". Потім перейшов до Василя Васильовича Мелеша, де почав грати за ДЮСШ Сваляви. В 13 років Елемир Васильович забрав мене тренуватись до юнаків, ще тодішнього "Авангарду" і в другому колі сезону 2007 року я дебютував у грі з ФК "Мукачево". Виступав за юнацьку команду "Авангард", а потім і "Поляна", до 2012 року, в якому ми виграли чемпіонство без жодної поразки за весь сезон.

Потім поїхав навчатись у Вінницю, де намагався підтримувати ігрову форму, на вихідних приїжджав до Сваляви грати за місцевий клуб "Сузір`я". В 2014 році грав майже повний сезон у чемпіонаті Вінницької області, і можу з впевненістю сказати, що рівень закарпатського обласного футболу трохи кращий ніж там, і поля в нас не зрівняються з їхніми.

На початку 2015 року Михайло Іванович Кондря запросив мене грати за "Поляну" на кубок, а потім вже залишився в команді і розпочав сезон в основі. В кінці 2015 року Михайло Іванович запросив грати за збірну Закарпаття, команда в нас була дуже хороша, але не пощастило в домашній грі із Львівською збірною. На даний час граю за ФК "Поляна". 

- З чемпіонського складу юнаків Поляни 2012 року ще хтось заграв на обласному рівні? Чи хтось з них зараз грає за Поляну? 

- З чемпіонського складу граю я, Женя Островка, Ваня Головнич, Женя Шутак (воротар, недавно поїхав), Едік Мельник. Більше ніхто не грав на обласному рівні. 

- Як оціниш перше коло для «Поляни»? Які завдання ставились перед початком сезону? 

- Перше коло склалось не дуже добре, ми розпочали вдало, з гри проти Іршави, але потім нам не щастило. Якщо об`єктивно оцінювати, то подивіться на наш склад, 4-5 гравців ще можуть грати за юнаків, вони не досвідчені, тому і виникли такі проблеми в іграх, але на це все потрібен час, можливо рік, два і все стане на свої місця. Намагаємось підтримувати і підказувати один одному, бути командою. Перед початком сезону Іван Іванович Дрогобецький сказав так: "Я хочу, щоб в нас була Команда, яка буде давати бій в кожному матчі і показувати хороший футбол, який буде подобатись вболівальникам". Оце і було найголовніше завдання, стати командою, якої будуть боятись навіть лідери. 

- Чи відрізняється чимось минулий сезон для «Поляни» від теперішнього? Якщо повертатись на початок року, чи відбулись якісь зміни у команді? 

- В минулому сезоні було більше досвідченіших гравців, але загалом не відрізняється. Від початку року тільки одна зміна, брат повернувся в команду - Ваня Русин. І ще 1-2 нових гравців, але вони періодично грали. А загальних змін практично ніяких, склад майже такий, який і був ще на початку Зимової першості. 

- У минулому сезоні ви постійно тримались у середині таблиці. Зараз більшість часу проводите внизу. З чим це пов’язано? 

- В минулому сезоні матчі, в яких ми домінували, ми доводили до логічного завершення і вигравали, в цьому ж часто матчі, які ми мали виграти - програвали. Я б не сказав, що команда стала слабшою, мабуть десь втратили ту зіграність, яка була в минулому сезоні. В цьому році ми видавали дуже хороші матчі, але зрештою поступались. Рівень конкуренції якщо і зростає, то на мою думку, це лише на користь, завжди цікавіше дивитись матчі в яких важко визначити переможця.  

- Який з матчів першого кола був кращим і який найгіршим для команди? 

- Найкращим, звісно ж скажу матч відкриття сезону, вдома проти Бужори. В тому матчі ми дійсно грали дуже добре. А найгіршим був з Виноградовом, хоча в ньому ми теж мали хороші нагоди забити кілька м`ячів. 



- Наприкінці першого кола, постійно ходили чутки, що ваша команда може не вийти на наступну гру. Чи мала якесь підґрунтя ця інформація? 

- Насправді ні, в нас тренування відбувались згідно розкладу, тож такі чутки не мали ніякого підгрунтя. Може хтось і хотів, щоб ми не виходили на гру, але це все залишалось на рівні чуток. В нас хороший президент, і були створені всі умови для того, щоб тренування і далі проводились. 

- У вашій команді грають гравці з інших районів чи виключно всі свої? Як загалом атмосфера в команді? 

- В нас всі свої - з Сваляви чи Свалявського району. Атмосфера хороша, треба попрацювати над помилками і рухатись далі. 

- Скільки у вас тренувань на тиждень? Як проходить звичайний тренувальний процес у вашій команді? 

- Ну, на даний час у всіх команд канікули, і ми не виключення. Тренування вже скоро мають розпочатись, зазвичай три тренування на тиждень. Все проходить у звичному режимі. 

- Кого б назвали кращим гравцем першого кола у своїй команді? 

- Вася Попович. Він віддається на всі 100% і намагається бути корисним для команди у кожній грі. 

- Як вважаєш, які позиції потрібно підсилити у команді? 

- Центральну зону, без неї ніяк, якщо її не укріпити, то будь-якій команді буде дуже важко. Тож найперше - це центральна зона. Ну і ще одного страйкера не завадить. 

- Ти всю кар'єру граєш у центрі захисту? Чи пробувався і на інших позиціях? 

- Майже всю кар`єру в центрі захисту, але грав і на правому, і на лівому фланзі, також можу зіграти опорника. 



- Проти якого атакуючого гравця було найважче грати у цьому сезоні? Назви найсильнішого нападника, з яким ти зустрічався на полях Закарпаття. 

- Найважче було грати проти Гегедоша з Ужгорода, і Луци з Берегова. Найсильніший Гегедош, проти нього найважче. 

- Ти постійно підключаєшся на стандарти. Часто забиваєш? Ведеш статистику голів? 

- Стараюсь постійно підключатись, в минулому сезоні забив 4 голи. В цьому поки 1, в Кубку проти Миная. 

- Чи не отримував пропозицій про перехід від інших клубів області, особливо після виступів за збірну Закарпаття, де викликали тільки найкращих? 

- Були розмови, але конкретних пропозицій не було. 

- Як тобі виступи за збірну Закарпаття на Кубку регіонів ФФУ? Чи легко було грати з новими партнерами? 

- Насправді дуже сподобалось, шкода, що не пройшли далі, думаю в нас була хороша можливість виграти турнір. Грати було дуже легко, тому що всі знають один одного. А пограти з людьми, на футбол яких я ще з малечку приходив дивитись, дуже класно. Кожен знав місце на полі і чому він вийшов грати, тож гра в нас виходила хороша. 

- Як вважаєш, в чому ви поступились львівській команді? Чого не вистачило, щоб втримати потрібний рахунок в домашньому матчі? 

- Думаю, що не витримали натиску перших хвилин другого тайму і зник зв`язок між ланками команди. Втратили контроль в центрі поля і, як наслідок не виконали те, про що просив Михайло Іванович. 

- Ваша команда завжди демонструє високий рівень самовіддачі на полі, а як ставляться вболівальники до ваших виступів? Чи часто чуєте критику з їх сторони? 

- Вболівальники приходять на кожен домашній матч і заповняють майже всю трибуну, а це найголовніший прояв підтримки команди. Звісно, є і такі, що критикують, але ми й самі розуміємо, що вболівальникам потрібен результат. 































- Чи є в Свалявському районі гравці, які б могли підсилити Поляну? 

- З впевненістю скажу,що є. Можливо в наступому колі вони будуть в команді. 

- Як вважаєш, з чим пов'язаний застій у Свалявському районному чемпіонаті? 

- На мою думку це пов`язано з фінансовими труднощами команд. 

- Який клуб став для тебе відкриттям у цьому сезоні? Здивував грою або результатом. 

- Відкриттям сезону можу назвати кілька клубів: Вільхівці, Минай, Спартакус. 

- Як тобі суддівство? Можливо були якісь спірні епізоди, які ти б хотів згадати. 

- Суддівство загалом нормальне, але були і спірні моменти, і упередженими наші судді також бувають. Не хотів би згадувати якісь епізоди, надіюсь, що вони більше не повторяться. Надіюсь судді будуть судити справедливо для всіх, як для лідерів, так і для аутсайдерів. 

- Твій прогноз хто займе перші три місця у цьому сезоні? 

- Ужгород, Севлюш, Минай. 

- Чия гра з світових зірок футболу найбільше тобі імпонує?

- Подобається як грає Серхіо Рамос і Бонуччі. 

- Який твій улюблений клуб? 

- Насправді улюбленого немає, але вболіваю за Реал.
Тарас Галушка
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1129 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Вболівальник ФК Поляна  
0
Артур ти такоє кажеш шо деякі болельщики критикують, а ти би як зробив? один виграш від Іршави тай то грали добре лише 1 тайм і в 1 таймі був зроблений результат. Потом 12 поразок. Хлопці би грали і ці шо є. Неє самовіддачі, неє тренерської думки ниякої коби шо не говорив, не знаю по зарплаті вашій платять чи нет но в домашніх іграх треба шось показувати для себе для людей бо так дальше не можна. Ви видите шо даже при провалах цих Вас всі підтримують. Хорошу гру показали з Ужгородом на рівних. Грати можете.Удачі хлопці. Будемо вболівати, але критика повинна бути. Чекаємо на перемоги і цим складом!!!!

الاسم *:
Email *:
كود *: