Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Артур Дорі приносить першу перемогу Тернополю (ФОТО)
09:07
Артур Дорі приносить першу перемогу Тернополю (ФОТО)
ФК Тернопіль переграв Арсенал-Київ (2:1) у матчі 11-го туру першої ліги сезону 2016/17.

Артур Дорі приносить першу перемогу Тернополю (ФОТО) В 11-му турі чемпіонату першої ліги ФК Тернопіль незважаючи на всі кадрові, фінансові, тренерські та побутові проблеми зумів героїчно перемогти у домашньому поєдинку проти міцного середняка київського Арсеналу – 2:1.

Важко в це повірити, але професійна команда першої ліги до офіційного матчу підійшла з повністю здоровими всього вісьмома гравцями. У кубковому поєдинку в Маріуполі важку травми ноги отримав Валерій Скидан, у дорозі з Донеччини затемпературили і так жодного разу не взяли участі у тренуваннях до зустрічі з канонірами капітан Ігор Курило та півзахисник Тарас Червонецький. Проблеми з коліном також не дозволили брати участь у заняттях фланговому півзахиснику Тарасу Кривому. До цих бід додалася ще одна. На передматчевому тренуванні пошкодив ногу лівий оборонець Андріан Бабич.

Клубні лікарі муніципалів зробили неймовірне та підняти на ноги Курила, Червонецького, Бабича. І це дозволило Василю Матвійківу, котрий уже третій офіційний поєдинок готує команду з додатком «тимчасово виконуючий обов’язки головного тренера», виставити на гру стартову одинадцятку. Адже, за великим рахунком, хоча на заміні у ФК Тернопіль лише в протоколі значилися кілька гравців, насправді поява їх була виключена (за винятком одного Артура Дорі).

На перших хвилинах матчу було багато сумбуру, м’яч переходив від однієї команди до іншої. Лише на третій хвилині одному з колективів вдалося щось на зразок атаки. Півзахисник ФК Тернопіль Віталій Богданов протягнув м’яча з десяток метрів та був збитий на підступах до штрафного майданчика. Постраждалий сам взявся виконувати стандарт, зробив навісну передачу, яку переправляв у напрямку воріт Тарас Гром’як, але зробив це не сильно і м’яч без проблем забрав у руки кіпер канонірів Дмитро Іванов. Кияни відповіли розлогою атакою, кінцівка якою завершилася навісною передачею Олексія Майданевича на Руслана Черненка. Останній виграв позицію в опікуна Андріана Бабича, але не зміг як слід прикластися до м’яча і момент було втрачено.

А на 10-й хвилині наважився на удар з середньої відстані киянин Джемаль Кізілатеш. Удар був точним, але не настільки сильним, щоб серйозно потурбувати тернопільського воротаря Віталія Мирного. Доволі непогану комбінацію у три дотики розіграти муніципали на 14-й хвилині. Полянчук, Гром’як та Соколовський швидко переадресовували м’яча один одному, аж поки останній потужним ударом з лівої ноги не пробив по воротах – м’яч просвистів над поперечиною. Далі настала черга за гостями. Протягом однієї хвилин каноніри двічі були близькими до взяття воріт.

Руслан Черненко замикав навісну передачу з лівого флангу. Півзахисник Арсеналу мабуть уже бачив м’яча у воротах, але в останній момент з голови суперника м’яч зняв захисник господарів Бабич. Одразу той ж Черненко зробив подачу з кутового. Артема Пилипенка оборонці господарів забули у воротарському майданчику і той головою переправляв м’яча у ворота. І коли кіпер ФК Тернопіль уже був безсилим що не будь вдіяти, його підстрахував капітан Ігор Курило, вибивши м’яча з порожніх воріт. Гості дещо заспокоївшись, ледь не поплатилися. Тарас Гром’як, який у матчі грав на вістрі атаки, обікрав двох київських захисників і зробив ювелірну передачу на Сергія Полянчука. Воротар Арсеналу вже був відрізаний від ігрового епізоду, але тернопільський півзахисник довго розмірковував якою ногою пробивати, як підсумок – найкращий момент господарів у першому таймі було втрачено.

На 30-й хвилині команди обмінялися пострілами з середньої відстані. Канонір Кирило Матвєєв пробив над дев’яткою, а муніципал Віталій Богданов — у руки воротарю. У такій перестрілці вдача усміхнувся киянам. Руслан Черненко зробив прострільну передачу з правого краю атаки, і півзахисник Арсеналу Сергій Семенюк, зігравши на випередження, в один дотик переправив м’яча у ворота (0:1). Фактично це був останній небезпечний момент у першому таймі.

Активніше розпочали другий тайм гості. На стартових хвилинах їм вдалася атака по правому краю. Пилипенко пробив з-під захисника, але м’яч всього у кількох сантиметрах розминувся зі стійкою. Господарі згадали, що їм потрібно відіграватися, і провели собі кілька гострих випадів. 

За величезної переваги киян, ті примудрилися пропустити. Муніципал Сергій Полянчук обікрав захисників Арсеналу та переадресував м’яча свіжому Артуру Дорі. Останній вправно використав вихід віч-на-віч (1:1). Могли тернополяни і ще раз відзначитися, однак м’яч після удару Ігоря Вонса зі штрафного, трішки розминувся з воротами. Це ж сталося у Дорі, який мав реалізовувати передачу Червонецького, але з 11-ти мерів пробив не точно. А за мить вже сам Червонецький протягнув м’яча від центрального лінії і не зближуючись з воротарем гостей пробив прямо тому в руки.

І тернополяни таки дотиснули суперника. Червонецький віддав передачу у розріз на Дорі, й Артур пробив з близької відстані над воротарем (2:1). Цей гол деморалізував гостей, які в час, що залишилися, так і не змогли створити жодного гольового моменту, щоб зрівняти рахунок.
 
MAN OF THE MATCH: АРТУР ДОРІ (ФК ТЕРНОПІЛЬ)
 
ДоріВийшовши на поле на останніх 30 хвилин гри, молодий виноградівський форвард Артур Дорі зробив результат – забивши два голи приніс тернопільській команді першу перемогу в чемпіонаті. Спершу – реалізував вихід на одного воротаря арсенал, вдруге — пробивши точно над ним. А ще міг Артур заробити пенальті, якби арбітр зустрічі був принциповішим. Більше того, Дорі не використав ще один вихід на воротаря, а ще – віддав передачу, яку ударом через себе завершував Тарас Червонецький.







16:30. м. Тернопіль. Міський стадіон.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).
Асистенти: Володимир Журибіда (Луцьк), Ігор Дебенко (Івано-Франківськ).
Резервний арбітр: Олег Когут (Тернопіль).
Інспектор: Сергій Возняк (Миколаїв).

ФК Тернопіль – Арсенал-Київ – 2:1

Голи: Дорі, 75, 86 – Семенюк, 35

Тернопіль: Мирний, Соколовський, Клекот, Курило, Бабич, Червонецький, Шаповалов, Вонс, Полянчук (Солонинко, 79), Богданов, Гром’як (Дорі, 60). Запасні: Кривий. Директор: Василь Матвійків.

Арсенал-Київ: Іванов, Майданевич (Сулейман, 79), Костюченко, Білий, Гетьман, Турчанов, Матвєєв (Домбровський, 73), Кізілатеш, Черненко, Семенюк (Семчук, 85), Пилипенко. Запасні: Сітало, Тименко, Биковський, Литовчак. Головний тренер: Сергій Литовченко.

Попередження: Богданов, 65, Бабич, 79 – Гетьман, 42, Турчанов, 52
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 991 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: