Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Бадалівський «Фенікс» спопелив «Велику Бийгань» (ВІДЕО)
14:54
Бадалівський «Фенікс» спопелив «Велику Бийгань» (ВІДЕО)
Цього разу у районному Суперкубку.

Цього разу у районному Суперкубку.

Протистояння найтитулованіших команд Берегівщини – одвічних суперників: «Фенікса» з Бадалова та Великої Бийгані згодом прозвуть тамтешнім «Ель-классіко». І не даремно, ці клуби давненько переступили поріг районного футболу. Вони добре укомплектовані, мають хороших, як сьогодні модно говорити, коучів, кіперів… загалом вони кращі. Вони збирають багаточисельну аудиторію. Зокрема, суперкубковий матч об’єднав зо дві тисячі вболівальників. Останні від двобою чемпіона та володаря кубка минулого року чекали видовища. Зрештою, отримали його сповна.

Пролунав стартовий свисток арбітра матчу, місцевого Андрія Сімку, і команди, точніше команда, помчала забивати. Це був футбол відкритий – клуби ж бо добре вивчили один одного. Забігаючи наперед, відверто, більше чекав від підопічних Тараса Вайданича. Не було злагодженості у діях великобийганців. Захист частенько оголявся, а про напад мовчу взагалі. Центр поля вони програли, зі стартових хвилин. За винятком Сергія Горзова та Яромира Лободи, ніхто не виділявся. До честі великобийганців, скажу, що колектив не мав жодного легіонера з-за меж області! Чого не скажеш про "Фенікс" - Сєргєєв, Піцур та Теплий гравці, які не один рік пограли у "великий" футбол. До того ж, за бадалівців у стартовому складі вийшов гравець ужгородської "Говерли" Роман Огар, який має професійний контракт з клубом.

У «Фенікса» вже є перший трофей – це зимовий кубок, який вони вже завоювали і серйозно налаштувались на другий.

30 хвилина матчу. Черговий кутовий у виконанні підопічних Томаша Снопчака. Цього разу з лівого флангу. Будь-який стандарт від бадалівців – уже загроза. У підтвердження гол від Олександра Пахомова. Про останнього захисники забули, тож Сашко без особливих труднощів відкрив рахунок. У першому таймі голів більше не було. Чого не скажеш про другий.

Героєм наступного взяття воріт став Піцур. На 68 хвилині Роман отримав хорошу передачу на правому фланзі. Не роздумовуючи, він злету наважився на удар. М’яч влетів у лівий від кіпера кут воріт. 2:0. «Фенікс» був на куражі. Тож наступний гол не забарився.

Через 10 хвилин на табло загорілись 3:0 після комбінації лівим флангом. Сергій Сергеєв увірвався у штрафний майданчик суперника і наніс невідпорного удару. Іван Ковач – безсилий. І це далеко не максимум від бадалівців. Ще один гол на 85 хвилині забив Юрій Пийтер. Цього разу з офсайду.

Емоції вболівальників били через вінця. Навіть прикрий, нефутбольний, образливий і просто неадекватний епізод на 89 хвилини настрою їм не зіпсував. Антигероєм моменту став Шандор Горшоні, якому рефері показав заслужену червону за нецензурне звернення до арбітра (зазначено у протоколі матчу – авт.). Більше того, Шандор, сходячи з поля, таку ж поведінку адресував вболівальникам. Цього разу жестом. А далі свисток і нагородження, на яке зухвало не вийшли великобийганці. Чому? Незрозуміло. Арбітр обслужив матч «по-Латишеву». «Команда вище голови не стрибне», - сьогоднішні слова Тараса Вайданича. В чому причина – для мене велика таїна. Відповіді на запитання, сподіваюсь, отримаю від завтрашнього виконкому БРФФ. Дуже сподіваюсь…

І насамкінець про хороше. Голова тамтешньої федерації Олександр Чегіль та його заступник Іштван Біров золоті медалі, грамоти вручили заслуженим переможцям – футболістам «Фенікса». А красень-кубок з рук очільника БРФФ отримав капітан бадалівців Петро Дрозденко.

Відеоматеріал з матчу дивіться у програмі "Час футболу" у вівторок о 19.20.
Віталій Біровчак



Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 919 | Додав: Лобда | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: