Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Бадалово» розім’ялось на «Нижньому Коропці»
16:13
«Бадалово» розім’ялось на «Нижньому Коропці»
Стартували змагання в групі «Б» у «Лізі чемпіонів Закарпаття».

Стартували змагання в групі «Б» у «Лізі чемпіонів Закарпаття».

Тут змагається чемпіон Берегівського району «Фенікс» з Бадалова, чемпіон Мукачівського району «Нижній Коропець» та чемпіон Свалявського району «Сузір’я». Поки не вирішена остаточнa учась у цій групі «Доробратова», яке вело боротьбу за статус чемпіона Іршавщини, але скоріш за все вони приймуть участь у цьому турнірі.

У неділю, 3 серпня, на стадіоні в селі Бадалово, місцевий «Фенікс» екзаменував на міцність «Нижній Коропець». Бадалівці в останній п’ятирічці незмінно в першій двійці чемпіонату Берегівщини, де їх головним конкурентом є «Велика Бийгань». В 2009, 2011 та 2013 роках «Фенікс» виборов золоті нагороди, а в 2010 та 2012 роках здобув срібло.

Про «Нижній Коропець» можемо відзначити те, що він став абсолютним чемпіоном Мукачівщини, випередивши найближчого конкурента «Ракошино» на 19 очок, що говорить не так про силу переможця, як про послаблення конкуренції в колись провідному чемпіонаті серед районів області. Багато кращих вихованців місцевих футбольних шкіл шукають кращої долі в сусідніх районах. З огляду на це, для нижньокоропецьких зірок участь у міжрайонній лізі є можливістю перевірити свої справжні сили і опуститись на землю після тріумфального сезону. Фаворитом у недільному протистоянні вважався «Фенікс», в перемозі якого не сумнівались, ні місцеві фани, ні експерти.

Поєдинок обслуговував Михайло Митровський. Гра розпочалась з жорсткої боротьби в центрі поля. У гостей активністю виділявся Віктор Гей-молодший, який встиг пограти навіть у юнацькому складі ужгородської «Говерли». Його на правому фланзі атаки підтримував Олег Ольберт, та Ярослав Решко. Однак їх спроби підійти до штрафного майданчика, ліквідовували Томаш Снопчак, Емеріх Салої та Дьордь Пейтер, яким вдалось повністю накрити центрфорварда опонентів Ярослава Решка.

У господарів весь конструктив йшов через екс-гравців «Берегвідейка» Романа Огара, Адама Пушкаша та Роланда Боднара. Перший був кращим на полі у відборі м’яча в центрі поля, а двоє інших тероризували лівий фланг захисту опонентів. На 15 хвилині бадалівці провели масовану атаку, яка дала свої плоди. Бейло Дерцені вдало зіграв у підкаті, заробивши аут. Роланд Боднар швидко вкинув м‘яча з-за бокової лінії на Адама Пушкаша, який пробив під поперечину, та воротар у відчайдушному стрибку перевів круглого на кутовий. Після навісу з кутового на ближню стійку, м’яч ударом з лівої ноги переправив у сітку воріт Бейло Дерцені – 1:0.

Далі була в’язка боротьба на підступах до штрафних майданчиків, під час якої м’ячем трохи більше володіли гості з Мукачівщини. Та на 36 хвилині вони пропустили швидку контратаку, яка стала фатальною. Роман Огар вдало зіграв у відборі проти Віктора Гея-молодшого, відпасувавши на Бейло Дерцені. Проти того відчайдушно боровся центральний захисник Василь Маринець. Та він не зміг завадити Бейлу, який оформив дубль, забивши у правий нижній кут воріт – 2:0.

Під завісу першої половини гри, на 44 хвилині, бадалівці реалізували ще один стандарт. Роланд Боднар навісив з кутового на голову захиснику Бейлу Салої, який вколотив м’яч у сітку воріт – 3:0.

Другий тайм відбувався за схожим до першої половини сценарієм. На 59 хвилині Дьордь Пейтер та Бейло Салої вчергове вели боротьбу на підступах до чужого штрафного майданчика проти Василя Сабова і втратили м’яч. Та після цього один із партнерів Василя віддав необачний пас на воротаря Михайла Янковича, проти якого у відборі зіграв Сергій Гичка. Самого Сергія Іштван Салої кілька хвилин перед тим випустив на поле замість Бейла Дерцені. Півзахисник «Фенікса» віддав на Адама Пушкаша і той переправив м’яч у порожні ворота – 4:0. Після цього господарі дозволили собі випустити замість Станіслава Трофіла молодого голкіпера Ріхарда Шелембу, який непогано підтримав надійну гру партнера по команді.

На 66 хвилині шкіряний знову знайшов свою ціль. Огар в центрі поля відібрав м’яч від Валентина Смагіна, відпасував на Адама Пушкаша. Той середнім пасом відрізав захист суперників, вивівши Максима Печерського віч-на-віч з воротарем, який зробив рахунок непристойним – 5:0.

Цікаво, що цей форвард, вийшовши хвилиною перед тим замість Дьордя Пейтера, одразу відзначився голом, а забігаючи наперед оформив дубль.

На 71-й хвилині відбулась чергова невдала гра футболістів у синіх футболках. Біля своїх воріт – Михайло Янкович отримав незрузумілий пас від захисника. Воротар був змушений виносити шкіряного, але влучив у Максима Печерського, який запресингував його. М’яч зачепив нападника «Фенікса» і від нього зрикошетив у ворота, підсумувавши розгром гостей – 6:0.

Далі команди просто догравали матч, готуючись до наступних протистоянь.

«Фенікс» - «Нижній Коропець» - 6:0

Голи: Бейло Дерцені (15, 36), Бейло Салої (44), Адам Пушкаш (55), Максим Печерський (66, 71).

«Фенікс»: Станіслав Трофіл, ТомашСнопчак, Емеріх Салої, Роланд Огар, Іштван Папп, Адам Пушкаш, Роланд Боднар, Бейло Салої, Бейло Дерцені, Петро Дрозденко, Дьордь Пейтер.

Запасні: Ерік Веренці, Андрій Гаврилів, Віталій Маргітич, Максим Печерський, Ріхард Шелемба, Сергій Гичка, Вадим Онисько.

Головний тренер - Іштван Салої.

«Нижній Коропець»: Михайло Янкович, Василь Сабов, Василь Маринець, Віктор Смагін, Василь Монда, Владислав Магоч, Віктор Гей (старший), Віктор Гей (молодший), Валентин Смагін, Ярослав Решко, Олег Ольберт.

Запасні: Михайло Кітмаринець, Ерік Росул, Альберт Чобан.

Головний тренер - Віктор Когутич.

Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1283 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: