Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бій чемпіону (ФОТО)
18:21
Бій чемпіону (ФОТО)
Про центральний матч юнацької вищої ліги дізнавайтесь далі.

Бій чемпіону (ФОТО)
У цьому матчі виноградівські юні майстри шкіряного м’яча не змогли показати звичної для себе видовищної гри. Головна заслуга в цьому безумовно тренерського штабу «Карпат», який зміг протиставити швидкісним якостям опонентів надійну гру на підступах до свого штрафного майданчика. Такої насиченої гравцями опорної зони суперника підопічні Котубея вже давненько не зустрічали на полях Закарпаття. Перебування на дальніх відстаннях від чужих воріт не дозволяло виноградівцям «почуватись у своїй шкірі», а вилізти з неї і здобути результат через неможу не вдавалось.
 
Так чи інакше, та перша справжня загроза виникла аж на 20-й хвилині, коли Левчук підтримав атаку по центру, віддав на Микулюка, а Віктор переадресував вперед і трохи правіше на Монду. Петро з 16-ти метрів цілив у дальній нижній кут, та м'яч, на щастя для Якоміщака, який не міг зреагувати, оминув його браму в лічених сантиметрах. Через три хвилини Пташник завершив атаку по центру влучним ударом із 18-ти метрів у правий кут. Ерфан вдало обрав позицію й зреагував.
 
Ще через хвилину Віктор Микулюк вдало подав із кутового з правого флангу на ділянку перед лінією воротарського майданчика, де Яцкулинець та Шегда поборолись і внаслідок їх активності м'яч відскочив трохи назад до Феєра. Себастьян із десяти метрів влучив у правий кут. Якоміщак у падінні дотягнувся й відбив, продемонструвавши свій найкращий сейв.
 
На 31-й хвилині Віктор Микулюк прострілив з лівого краю штрафного майданчика на лінію воротарської зони, де Монда був готовий замкнути із вбивчої позиції, та Якоміщак у падінні на якусь мить випередив Петра й ліквідував небезпеку біля своїх воріт, зберігши для своїх партнерів надію на другу половину матчу.
 
Другий тайм гості розпочали не менш впевнено, а на 46-й хвилині, за наслідками атаки по центру зі зміщенням вправо, мали найреальнішу нагоду відкрити рахунок. Попадич із хорошої позиції з 10-ти метрів влучив у ближній кут, змусивши Ерфана відбити в падінні й продемонструвати свою найкращу реакцію.
 
Через хвилину атака у відповідь і Левчук вбіг у лівий край штрафного майданчика і виходив на добру ударну позицію, та внаслідок жорсткої боротьби з напевне кращим гравцем гостей Бойчуком опинився на газоні. Петро в підкаті зумів винести м’яч, та при цьому Володимир після падіння зазнав значного ушкодження, бо одразу був направлений Петром Лапківським до лікарні. Уболівальники вимагали пенальті, та Бабич вирішив, що цього разу все обійшлося без порушення й дозволив продовжити матч.
 
Здавалось усе так і завершиться сухими цифрами на табло й справи на полі давали для цього певні підстави. Та все ж «Севлюш» і цього разу підтвердив, що трохи краще проводить другий тайм. Своє слово вчергове сказали мабуть знову ж таки кращий гравець матчу Монда та «виноградівський бельгієць» Дубровка. Петро здійснив свій черговий слаломний забіг лівим флангом і змусив опонентів порушити проти себе правила, а Євген ударом-прострілом зі стандарту спрямував м'яч повз усіх гравців у дальній кут – 1:0.
 
На останній 70-й хвилині рахівці могли відновити паритет, коли Ластовичак подав із кутового з лівого краю в центр штрафного майданчика, звідки Шемота пострілом із ходу влучив у правий верхній кут. Та Ерфан вчасно змістився саме туди й зреагував, записавши до свого активу черговий шатаут і зберігши для лідера переможний рахунок.
 
Далі на виноградівців очікує ще важчий виїзний матч «за шість очок» проти однолітків із «Минаю», а трохи згодом підопічним Котубея та Чонки доведеться вступити й у класичну битву титанів вищої юнацької ліги останніх років проти постійно прогресуючої молоді іршавської «Бужори». Навіть нічиї в цих матчах будуть непоганим здобутком, а перемоги стануть святом для всієї спортивної громади міста та району.
 
 
Арбітр – Томаш Бабич
Асистенти – Валерій Шкура та Ігор Парада
4-й арбітр – Михайло Митровський
Делегат ФФЗ – Віктор Наскалов
 
4 червня, м. Виноградів, стадіон «Юність», ясно та спека, 200 глядачів
 
«Севлюш» U 17 Виноградів – «Карпати» U 17 Рахів – 1:0 (0:0)
 
Голи: Дубровка, 53.
 
«Севлюш»: Віталій Ерфан, Петро Монда, Юрій Глінка, Іван Микулюк, Себастьян Феєр, Валентин Віщак, Сергій Яцкулинець, Євген Мокар, Віктор Микулюк (Мирослав Ломага, 36), Володимир Левчук (Станіслав Костьо, 48), Владислав Шегда (Євген Дубровка, 36).
Запасні: Іван Марущинець, Едгар Олашин, Руслан Шуба, Богдан Боднарюк, Євген Васильняк.
Тренер – Петро Котубей та Юрій Чонка.
 
«Карпати»: Михайло Якоміщак, Петро Бойчук, Іван Зварич, Василь Сас, Олександр Маркульчак, Михайло Штефура, Іван Попадич, Юрій Шемота, Юрій Пташник (Павло Боднарюк, 62), Олександр Ластовичак, Віктор Брандте.
Запасні: Іван Тулайдан, Петро Савляк.
Тренер – Іван Микуличинський.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1620 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: