Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бій фавориту (ФОТО, ВІДЕО)
15:19
Бій фавориту (ФОТО, ВІДЕО)
Про матч Західної зони, у якому характер одних наклав гіркий відбиток на клас інших, дізнавайтесь далі.

Бій фавориту (ФОТО, ВІДЕО)
Незважаючи на те, що команди перебувають на різних позиціях у поточній таблиці, очний двобій між ними вийшов дуже конкурентним і трохи інфарктним: футболісти, керівники й тренери обох колективів, уболівальники, арбітри залишили не одну сотню нервових клітин. Гості прагнули тільки перемоги й були близькими до цього, а господарі хотіли нарешті порадувати своїх численних фанів і їм це вдалось.
 
На початку матчу підопічні Когутича прагнули забити швидкий гол. Атакували з активним використанням розрізних флангових передач та прострільних передач у центр штрафного майданчика. Певну корекцію слід було зробити на дощ, який акомпонував спортивній події. Удари з будь яких позицій вітались.
 
На 5-й хвилині Герцуський приклався з середньої дистанції. Рикошет дав чудовий шанс. Фляшку було важко перегрупуватись, та на щастя полетіло повз ворота з правої сторони. Кутовий уже не був таким загрозливим. Господарі намагались відповідати контратаками. Віддавали перевагу наступу по центру з використанням коротких та середніх передач. Не гребували й верховими подачами в британському стилі, які втім досить довго не могли замкнути. Першого удару від рокосовців завдав Куцик, який на завершенні наступу віялом зліва направо пробив із ходу з-за меж карної зони. Схопився за голову, бо не в ціль. Трохи згодом Сергій уже асистував партнеру, коли подав із правого флангу на лінію воротарського майданчика на Тернинка. Віталій міг вколотити в сітку, та вийшло щось середнє між ударом і прокиданням повз воротаря для себе трохи вперед. Повторно спробував додати з гострішого кута. Моісеєнков змістився й парирував. Одразу подібне двійко мокрих ударів із близької відстані, на завершенні атаки правим флангом, від Кияна. Та вже кращий гравець господарів першого тайму Фляшко продемонстрував чудову реакцію й змусив Анатолія увійти в розпач.
 
Далі певний час опорники та захисники обох команд нейтралізували спроби опонентів продовжити «бразілу британу туманну альбіону». Падіння Кияна в карній зоні було скоріше актом відчаю з серії «Самі не можемо, суддя допоможемо!», який більше вплинув на уболівальників господарів, які пожвавились у прагненні підтримати своїх, яким теж ніяк не вдавалось уникнути дошкульних положень попереду. Суперник також провокував асистента арбітра на підняття прапорця. Дощ поступово перетворився на зливу й на 15-й хвилині Гала змушений був зупинити цей груповий душ. Команди пішли в роздягальні віджати воду з номерів на формі, щоб хвилин через п’ять – десять повернутись і боротись далі.
 
Після поновлення мокре поле давало більше шансів для результативних ударів. Воротарям зверху не капало, та якщо летіло з переду, то могло б рикошетнути від рукавичок курйозик-другий. Команда з села коропів не зраджувала фланговим атакам при активній участі Олберта, Бундаша, Герцуського й Смагіна. На 21-й Мкртчан підтягнувся на ліву стійку на подачу з кутового з правого флангу й міг замкнути метрів із шести, та трохи розминувся з м’ячем. Через хвилину Генріх мав другий шанс, коли Бундаш відкотив йому назад і трохи лівіше під удар і він пробив метрів із одинадцяти повз ближню праву дев’ятку й аж зігнувся в розпачі. Господарі вдалися до прострілів у центр штрафного майданчика й на ділянку перед воротарським майданчиком. Як для такої жижі Моісеєнков на той час грав на виходах бездоганно. Та все ж частіше рокосовці віддавали дальні паси по центру. Утім, завершення бажало суттєвої корекції. Кутові також очікувались фанами як можливість загострити. На 24-й хвилині Куцик подав на дальню стійку, де Тернинко й Хмура були готові створити диво, та прикластись як слід у Віталія не вийшло.
 
Побільшало жорсткості з причини «не вспіваю, зупиняю», а звідси й претензії до арбітрів із розряду «А де жовта?», «Який офсайд?», «А шо нічого не було?». Гості висловили своє «фе» прапорцю асистента на 25-й хвилині, коли суттєво притисли суперника до воріт і в холосту струсонули сітку воріт. Мкртчан середнім пасом вперед знайшов у карній зоні Бундаша, а Йосип коротко прострілив на ліву стійку на Кияна. Та в момент крайньої передачі для Анатолія зробили штучний офсайд, що й не дозволило зарахувати його удар у поточну таблицю. Через п’ять хвилин Мкртчан віддав дальній пас на правий край штрафної на Олберта, а Олег віддав на ліву стійку на Герцуського, що намагався з лету підкорегувати, та повз праву стійку. І одразу баш-на-баш. Томишин зіграв у широку стіночку з Тернинком, увірвавшись у штрафний майданчик й прострілив на його протилежний край на Хмуру, який пробив вище цілі.
 
Трохи згодом спрацювало правило про не забитий гол. Господарі обрізались на лівому фланзі свої атаки, що дозволило вийти в контру. Намагання штучного офсайду для Кияна звів до мінімуму Тодавчич, який не витримав лінію. Толік віддав поперечно на Олберта, який виблиснувши дриблінгом в штрафній, вколотив у сітку – 0:1. Після забитого гості трохи заспокоїлись, тому дограли тайм без суттєвих загострень.
 
Початок другого теж не був видовищним. Багато боротьби на грані фолу, флангові простріли від гостей та надійна гра Фляшка. Господарі вже намагались створювати більше позиційних атакувальних дій, та суперник був готовий до цього й дальніми пасами на незабивного, в цей день, Кияна змушували підопічних Качура оглядатись на тили.
 
Ближче до середини тайму рокосовці почали заробляти більше штрафних та кутових і з цих стандартів шукали верховими передачами своїх високих. На 46-й хвилині Куцику навіть вдалось влучити прямим ударом із стандарту з лівого флангу. Моісеєнков готовий, та Міллер з правого краю ще раз подав на Хмуру, якого на якусь мить випередили опоненти. Далі Сергій подав зі штрафного на Томишина, який головою пробив над поперечиною. Наступну триходівку правим флангом Хмура – Куцик – Близнюк вдалим виходом із воріт нейтралізував коропецький страж Дмитро.
 
Трохи згодом спортивну кому, з жовтим присмаком для Близнюка, пережив Сорока. В усякому разі гості спочатку вимагали не тільки лікаря, а й швидку, та далі обмежились без авто-фанфар. Однак, втрата ключового оборонця далася взнаки уже за мить коли Хмура віддав м’яч партнеру на правий фланг на фарт, щоб той подав кутовий. Куцик віддав у центр кратної зони й Богдан вколотив у сітку, змусивши уболівальників шаленіти від задоволення – 1:1. Після цього команди знову помінялись ролями: гості пішли в наступ, а суперник жалив контрами. Утім, більше забити не судилося.
 
Бойова нічия дозволила гостям упритул наблизитись до «Дерцена», а «Гірнику» – до «Карпат». «Нижній Коропець» зможе сповна реабілітуватись за втрату двох уже в суботу, коли приймуть колектив із Невицького, а далі числа 17-го підопічні Когутича стануть учасниками одного з центральних двобоїв Західної зони першого кола в Бобовищі, де навіть нічия буде вартувати перемог над усіма попередніми опонентами. Натомість, колективу з Рокосова не варто думати, що всі сильні суперники вже позаду, бо в суботу можуть переконатись у зворотньому вже у «Довжанському пеклі», де навіть нічия стала б для них дуже пристойним результатом.
 
 
Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Віктор Лофинець та Іван Мазур
Делегат ФФЗ – Іван Головко
 
3 червня, с. Рокосово, стадіон «Гірник», хмарно, часом дощ із грозою, + 23 градуси, 400 глядачів
 
«Гірник» Рокосово– «Нижній Коропець» – 1:1 (0:1)
 
Голи: Хмура, 79 – Олберт, 39.
 
«Гірник»: Павло Фляшко, Віталій Міллер, Віктор Шпірь, Віталій Тернинко, Іван Тодавчич, Богдан Хмура, Михайло Томишин, Сергій Шетеля, Іван Козуб (Анатолій Близнюк, 55), Станіслав Павлій, Сергій Куцик.
Запасні: Ярослав Калинич, Юрій Фотан, Василь Тодавчич, Михайло Щелоков, Роман Павлич, Андрій Горзов.
тренер – Василь Качур.
 
«Нижній Коропець»: Дмитро Моісеєнков, Михайло Трухан, Євген Сорока (Влад Васільєв, 83), Ерік Росул, Віктор Смагін, Йосип Бундаш, Олександр Герцуський, Валентин Смагін, Генріх Мкртчан, Олег Олберт, Анатолій Киян.
Запасні: Василь Сабов, Іван Шіц, Іван Йовбак, Сергій Данашевський, Олександр Лановенко, Віктор Гей, Влад Магоч.
тренер – Віктор Когутич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 880 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: