Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Біловар із бронзою та титулом кращого захисника ДЮФЛУ U-17
11:54
Біловар із бронзою та титулом кращого захисника ДЮФЛУ U-17
Закарпатець Крістіан Біловар у складі київського Динамо U-17 взяв бронзу ДЮФЛ України.

Біловар із бронзою та титулом кращого захисника ДЮФЛУ U-17
24-го червня, в Запоріжжі на поле УТБ «Металург» стартував фінальний турнір Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед сімнадцятирічних футболістів.
 
Динамівці у першому матчі розгромили Карпати Львів 7:0, Біловар провів весь матч в основі. У другому турі кияни виграють у Дніпра 2:0, мукачівський захисник провів всі 90 хвилин. Після цього матчу Біловар дав коментар клубній прес-службі:
 
- Гра вийшла напруженою, нам було досить важко, оскільки протягом усього поєдинку «Дніпро» контролював м'яч, а ми оборонялися. Хотів би сказати спасибі своїм партнерам, всі дотерпіли до останнього, виконали установку тренера, і це дало результат - перемога 2:0 і вихід в півфінал.
 
- Гра другим номером вимагає особливої злагодженості дій в обороні?
 
- Не тільки оборони, а й усієї команди. Тренери знають, що кожен наш гравець тактично і технічно навчений, і що така тактика допоможе нам досягти успіху. Тим більше, перед матчем ми розбирали гру «Дніпра», знали, що вони будуть контролювати м'яч на своїй половині поля, і нам потрібно було просто відійти і ловити їх на контратаках.
 
- Прокоментуй епізоди, коли тобі довелося виносити м'яч з порожніх воріт?
 
- Ми майже всі сили віддали на полі до перерви, тому в другому таймі довелося грати на морально-вольових якостях. Дуже допомогли заміни, тренер відчув, коли було необхідно їх провести. Що стосується моментів, просто м'яч відлетів на підбір, я вирішив залишитися, адже воротар стояв в одному кутку, а в штрафному майданчику було багато гравців, так що він міг просто не побачити момент удару. Я знаходився в дальньому кутку, як раз туди прямував удар, і я просто вибив м'яч. Друга ситуація була схожою - просто відчув момент, коли потрібно страхувати воротаря. Я стояв на своєму місці на випадок добивання, щоб вибити м'яч, але послідував удар, і я просто прийняв його на себе.
 
- Хороші сейви робив і воротар Моргун?
 
- Так, спасибі йому. У нас до Валіка взагалі немає питань, він в кожній грі демонструє свій клас і, вважаю, заслуговує на те, щоб стояти на сторожі воріт не тільки у нас, але і в U-19 і в старших командах динамівської структури.
 
- Після одного із зіткнень тобі надавали допомогу, що сталося, і як себе почуваєш?
 
- Нога досі трохи болить. Але поступитися в тому випадку не міг, оскільки розумів, що в цьому випадку у наших воріт міг бути небезпечний момент. Гравець просто потрапив мені в гомілкостоп, і було боляче відразу, але, на щастя, все обійшлося, і зараз вже майже все нормально.
 
- Це ваш останній сезон в ДЮФЛ, як відчуваєш, ви готові перейти на наступний рівень?
 
- Вважаю, кожен наш гравець, який виходить на поле і знаходиться на лаві запасних, гідний грати спочатку в «Динамо» U-19, а потім і у великому футболі. Протягом цього року ми готувалися до дорослого футболу. Упевнений, всі ми можемо грати в основному складі як юнацької команди, так і молодіжної. А що стосується цілей, то в першу чергу ми повинні виграти цей фінальний етап, а потім вже думати про подальші перспективи.

 
У завершальному матчі групового раунду у київському дербі Динамо здолало Зміну-Оболонь 2:1, Крістіан з’явився на полі на 55-ій хвилині матчу.
 
У півфіналі Динамо у результативному матчі поступилось УФК-Карпати 2:3. Біловар записав до свого активу перший гол своєї команди. У грі за третє місце підопічні Сергія Процюка знову з крупним рахунком переграли львівські Карпати – 8:0, закарпатець вийшов у старті і відіграв 1 тайм.
 
Після завершення фінальної частини ДЮФЛУ (U-17), в якій динамівці посіли третє місце, організатори турніру відзначили цінними нагородами кращих гравців в різних номінаціях.
 
Приз кращого захисника фінальної частини ДЮФЛУ був вручений Крістіану Біловар.
 
Медалі, кубки та пам'ятні призи футболісти отримали з рук представників федерації футболу Запоріжжя, міської ради та видатних футболістів: Євгенія Яровенко та Олега Кузнєцова.
 
- Дякую за цю нагороду всій команді, впевнений, без партнерів, їх допомоги і підтримки я б її не виграв, - зізнався після церемонії нагородження кращий захисник турніру Крістіан Біловар. - Але цю нагороду я б, не роздумуючи, поміняв на чемпіонський титул. Ніколи не вважаю особисті досягнення - будь-який свій трофей поміняв би на те, щоб сьогодні ми стояли з кубком, з яким зараз фотографується «Шахтар».
 
У нас була присутня внутрішня злість після поразки від «УФК-Карпати». Просто виконали установку тренера, реалізували всі свої моменти і виграли 8:0. Трохи переживали, що можемо недоналаштуватись, а вони, навпаки могли вийти з бажанням реабілітуватися за поразку в першому матчі в групі 0:7. Але все склалося добре. Завершили сезон на третьому місці. Звичайно, хотілося стати першими, але будемо вважати це розгоном перед великими перемогами.

Формат турніру? Наскільки я знаю, минулого літа розглядали варіант проводити чемпіонат України серед команд ДЮФЛ за прикладом U-19, без фінальної частини. Ми зраділи цьому, оскільки, коли просто грається ліга, нам рівних немає. А ось п'ять ігор за короткий час - це досить важко, збільшується шанс таких сюрпризів, який був в півфіналі. Позначається фізичний стан, не всі гравці, які виходили на заміну, викладалися на 100%. Не сказав би, що в матчі з «УФК-Карпати» головні претензії були до оборони: в першому таймі у нас було три стовідсоткові моменти, в тому числі, і на 2-й хвилині. Якби ми реалізували хоча б один з них, ніяких би проблем не було. А те, що провалювалася оборона - це результат роботи всієї команди, там грають не тільки захисники.
 
У будь-якому випадку, сподіваюся, в наступному сезоні в команді U-19 ми доведемо, що сьогоднішнє третє місце - просто випадковість.

 
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 671 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: