Головна » Усі публікації » Чемпіонат міста » Більш досвідчена «Радванка» бере верх над «молодим» «Славістом»
22:10
Більш досвідчена «Радванка» бере верх над «молодим» «Славістом»
У середу, 24 червня, на футбольному полі ЗОШ №7, відбувся матч 3-туру чемпіонату Ужгорода.

У середу, 24 червня, на футбольному полі ЗОШ №7, відбувся матч 3-туру чемпіонату Ужгорода, у якому силами мірялись цьогорічний дебютант – ФК «Славіст» та один із фаворитів й старожилів змагань – ФК «Радванка».

Перш за все, варто зауважити, що підопічні Степана Селменського у протистоянні з грізним опонентом не вдарили обличчям в багнюку, а продемонстрували хорошу та злагоджену гру, не одноразово загрожуючи володінням Юрія Славіка. Проте, гравці «Радванки», як більш досвідчені й витривалі, на класі здолали перспективний колектив Селменського.

Стартовий відрізок матчу проходив у цілковитій боротьбі. Першопричиною такого перебігу подій сприяло «важке» поле, до якого «творчі» та технічні гравці обох клубів ніяк не могли звикнути. Зайвим доказом послужить небезпечний момент, який гравці «Славіста» «привезли» самі собі. Михайло Ряшко, віддаючи пас назад, припускається жахливої помилки, даючи «снайперу» номінальних гостей, Олександру Грицкевичу, «путівку» на рандеву з Романом Демським. Олександр зовсім трохи затягнув з ударом, тому Роман, скоротивши кут обстрілу, переводить шкіряного на корнер. Як виявилось, на цьому епізоді підопічні Бучка вирішили не заспокоюватись. Євген Ладомиряк подає з кута поля, Віктор Жоффчак, як вмілий атлет, зависає у повітрі і ударом головою ледь не відкриває рахунок.

«Радванка» спіймала кураж і практично щоразу їхні атаки завершувались, якщо не ударом, то просто небезпечним підходом або кросом. У свою чергу, гравці «Славіста» грали від оборони, сподіваючись на можливість різкого та «болючого» для «протокольних» гостей контрвипаду. Однак, не все складалось так легко для «Славіста». Уже на 17 хвилині Анатолій Гаврилешко просто «вибачає» господарів: В’ячеслав Ковтун прекрасною діагоналлю знаходить всюдисущого Грицкевича, який цього разу виступав асистентом, віддаючи на порожні ворота Гаврилешку. Дивовижним чином півзахисник пробиває вище.

Цей момент став більш, ніж тривожним дзвіночком для «Славіста». Молоді хлопці, як не дивно, схаменулись і почали демонструвати не тільки надійну гру у захисті, перекриваючи всі шляхи до власних воріт, а й взялись за створення власних підходів до воріт Славіка. Спочатку Ференц Барта з дальньої дистанції загрожував воротам Славіка, проте голкіпер контролював політ м’яча. Після цього футболісти Селменського відчули впевненість у своїх силах і зазіхнули на перше взяття воріт у цьому матчі. Олександр Ковчар, отримавши хорошу передачу з центра поля, на високій швидкості вривається у карний гостей, де вже міг розстрілювати Славіка. Однак, воротар, підтверджуючи своє реноме як одного з найкращих страж воріт в області бере «мертвий» м’яч. Браво!

Підопічні Бучка, здається, зовсім не очікували такої по-доброму нахабності з боку опонентів, тому певний відрізок часу просто не могли нічого створити попереду, допоки за справу не взявся лідер команди. Так-так, я про Олександра Грицкевича. Досвідчений голеадор скористався передачею з флангу Михайла Крьоки і пробивав у падінні з головою. Вболівальники вже були готові святкувати гол своєї команди, однак м’яч, ніби зачарований, пролітає повз «дев’ятку» воріт. Відразу у наступній атаці мав прекрасний шанс Жоффчак, який, запаморочивши голову захиснику «Славіста», підлаштував шкіряного під «робочу» ногу і потужно пробив. Однак, дуже неточно.

Дебют другого тайму залишився повністю за «Радванкою». Підопічні Бучка, розпочали, як кажуть, з місця в кар’єр. Кілька непоганих моментів не використав Грицкевич. Складалось враження, що не вистачає нападнику везіння. Все робить правильно, але м’яч в останній момент проходить повз рамку воріт.

Однак, фортуна не була такою безпощадною до Віктора Жоффчака. Лівий півзахисник «Радваники» неочікувано для всіх з 30 метрів, практично без розбігу, завдає нищівного удару по воротам Демського. Шкіряний, пролетівши за прекрасною траєкторією, опиняється у дальній «дев’ятці» воріт.

Підопічних Селменського «підкосив» такий «подарунок» від Жоффчака. І уже через декілька хвилин Анатолій Гаврилешко покарав господарів за кількахвилинну втрату концентрації. Ідеальну контратаку розіграли гравці «Радванки». Розпочав її цетнрбек Ковтун, віддавши розрізний пас на Грицкевича ( є сумніви стосовно офсайду у Олександра, однак момент був дуже динамічним). Нападник одним дотиком віддає Гаврилешку на пусті ворота. Анатолію залишалось тільки вписати своє ім’я у протокол. 0:2 – досвід обіграє молодість.

Честь і хвала підопічним Селменського за те, що вони продовжили грати з таким самим ентузіазмом, як і на початку зустрічі. Чудовий момент для взяття воріт мав Барта, пробиваючи зльоту з кількох метрів. Однак, сьогодні був день Славіка. Голкіпер «тягнув» все.

0:2 – заслужена перемога ФК «Радванки». Однак, слід віддати належне ФК «Славіст» за хорошого рівня гру з одним із фаворитів турніру.


Арбітр: Валерій Шкура
Асистенти: Юрій Шимон, Томаш Бабич
Делегат: Ярослав Маяревич

К-сть глядачів: 150

«Славіст» - «Радванка» - 0:2

Голи: Жоффчак 61; Гаврилешко 64.

«Славіст»: Демський, Трачук, Ряшко В. (Деяк, 28), Ільков, Костак, Боднар, Павлич, Ковчар, Ряшко М., Мотринець, Барта
Головний тренер: Селменський С.С.

«Радванка»: Славік, Ковтан, Кардач, Нергеш, Вагін (Септа, 57) ,Крьока (Минайленко, 51), Мандич (Буксар, 22), Гаврилешко, Ладомиряк (Лучин, 71), Грицкевич, Жоффчак (Яхимець, 68)
Головний тренер: Бучок Ю.Г.
Аттіла Ерделі

Категорія: Чемпіонат міста | Переглядів: 1026 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: