Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бойова мирова на головній арені міста над Тисою (ФОТО)
15:28
Бойова мирова на головній арені міста над Тисою (ФОТО)
Про те, як нелегко було віце-чемпіонам зимової першості Закарпаття в Хусті, дізнавайтесь далі.

Бойова мирова на головній арені міста над Тисою (ФОТО)
В останні роки «Оболонь» привчила своїх фанів до того, що фаворитів для їх улюбленців на рідному полі не існує. Довести таке правило цього разу доводилось Миколі Буковецькому, який повернувся до керма дуже оновленої й омолодженої головної команди після приблизно піврічної перерви. У опонентів тренер змінився трохи раніше, тому Василь уже встиг суттєво награти також суттєво оновлений, досвідченими зірками обласного рівня, склад.
 
Поєдинок трохи активніше розпочали гості, які змусили пивоварів протягом майже всього першого тайму чи не всією командою, окрім хіба що Фляшка, захищатись проти атакувальних дій суперника. Особливо сутужно було правому краю захисту, тому що від середнянців по лівому краю наступу зі зміщенням до центру й назад плели комбінаційні мережива Гулович, Бако, Шведюк та Хоменко. Особливо настирним був останній із цього покеру гравців, який або сам заробляв штрафний удар або в запалі боротьби фолив проти суперника.
 
Утім, як це не дивно, перший удар відбувся аж на 14-й хвилині, коли Олексій-Павло відгукнувся на передачу Бако, та пробив вище поперечини. Та вже наступний постріл став результативним. Чергова атака лівим краєм за участю Гуловича, Бако та Хоменка завершилась тим, що Олексій заробив право на штрафний удар у 34-х метрах від воріт. Олександр виконав навісну передачу в центр карного майданчика. Кундрик вистрибнув найвище за всіх і ударом головою з 8-ми метрів спрямував м’яч у правий нижній кут. Бучок стрибав, та не дістав і в розпачі вийняв поліуретанову кулю з воріт – 1:0.
 
Незважаючи на пропущений гол господарі до перерви так і не змогли перейти до позиційних атакувальних дій, а продовжували захищатись із акцентом на контрвипади переважно по центру. Та свою найбільшу гостроту підопічні Буковецького створили також зі стандартного положення на 38-й хвилині. Росоха навісив із кутового з лівого флангу на дальній край штрафного майданчика. Саме в той момент туди підключився центральний захисник Алексик і ударом головою пробив повз праву стійку. На цьому й пішли в роздягальню в надії відігратись після коректив від Буковецького.
 
Старт другого тайму став ураганом на голову гостей. Перша ж атака правим флангом, яку Хайнас завершив прострілом у карну зону хоча й не віщувала нічого поганого. Здавалось Ковчар зупиняє гостроту в самому зародку, та при цьому Олександр зробив це не так вдало, як прагнув, і приблизно на 35-й секунді (!) зрізав м’яч у сітку й довів Кучінку та решту партнерів до внутрішнього конфлікту думок. Із однієї сторони в таку хвилину й підтримати б партнера не зайве, а з іншої мимовлі закрадається питання «як так сталось, що вся пророблена робота в першому таймі в одну мить звелась до незначної користі, що полягає в перевазі виїзного забитого м’яча?»
 
Цей подарунок долі надихнув господарів на позиційні атакувальні дії й через вісім хвилин на аналогічний простріл Фляшка з правого краю відгукнувся бадьорий, із огляду на появу пізніше, Ковачик. Та перебуваючи під пресингом опонента Павло пробив не так, як прагнув, і м’яч рикошетом полетів над поперечиною на кутовий із лівого флангу. Після прострілу з кута від Росохи круглий, рикошетом від кількох гравців, потрапив на протилежний край штрафного майданчика до Хмура й Богдан потужно влучив у ближній кут. Кучінка в падінні відбив, продемонструвавши свій найкращий сейв.
 
Не менш небезпечно було на 59-й хвилині, коли Василь Пилип виконав хорошу навісну передачу з правого флангу на лівий кут штрафного майданчика. Хмур у відчайдушній верховій боротьбі з опонентом скинув головою у центр на Фляшка. Олександр коротко віддав лівіше на Ковачика. Павло пострілом із ходу цілив під ближню стійку. Його тезка Кучінка стрибав, та міг і не дістати. На щастя для середнянців м’яч полетів у сантиметрах із зовнішнього боку брами.
 
Через три хвилини фортуна ледь не повернула борг гостям. Ковчар завершив атаку по центру сильним ударом із далекої відстані. При цьому відбувся рикошет від опонента з подальшим прицілом під праву стійку. Бучок стрибав, та міг і не дістати. На його щастя м’яч оминув браму в лічених сантиметрах.
 
На 73-й хвилині партнери кинули в прорив по лівому флангу Росоху. Останнім хто зустрічав Миколу був Кундрик, який активним пресингом не дозволив опоненту як слід прикластися по м’ячу й той у тренувальному режимі попрямував до Кучінки. Через чотири хвилини Русин завершив наступ правим краєм зі зміщенням до центру ще одним пострілом здалеку над поперечиною. Ще через дві хвилини після схожого удару Шведюка поліуретанова куля все ж влетіла в лівий кут, та за мить до цього арбітр зафіксував порушення правил у нападі й цим самим відклав вирішення власника путівки до півфіналу рівно на тиждень.
 
Звичайно надалі домашні стіни будуть вже в нагоді середнянцям, та все ж саме цей повторний двобій, як очікується, буде найбільш конкурентним на наступних вихідних, тому радимо фанам запастися попкорном та соняшником й у доброму гуморі прямувати саме в столицю виноробства Ужгородщини.

 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура та Юрій Шимон
Делегат ФФЗ – Василь Козик
 
2 квітня, місто Хуст, стадіон «Оболонь», +17 градусів, ясно, 700 глядачів
 
«Оболонь» Хуст – «Середнє» – 1:1 (0:1)
 
Голи: Ковчар, 46 (автогол) – Кундрик, 21.
 
«Оболонь»: Ярослав Бучок, Михайло Алексик, Михайло Бучок, Роман Воучок (Володимир Попадинець, 51), Василь Ізяник, Василь Пилип (Роберт Пилип, 67), Микола Росоха, Тарас Форкавець (Павло Ковачик, 51), Олександр Фляшко (Олександр Галай, 67), Владислав Хайнас, Богдан Хмур.
Запасні: Омельян Скляр, Владислав Бобіта, Михайло Дьордяк, Анатолій Похилюк, Василь Тодавчич.
Тренер – Микола Буковецький.
 
«Середнє»: Павло Кучінка, Сергій Кундрик, Юрій Дрозд, Мирон Гулович, Станіслав Котьо (Олександр Ковчар, 18), Олексій-Павло Шведюк, Дмитро Рацин (Євген Русин, 68), Василь Горський, Олексій Хоменко (Олександр Міклош, 46), Олександр Бако (Михайло Стегура, 72), Іван Качур (Василь Якима, 46).
Запасні: Михайло Костюк, Мирослав Бундаш.
Тренер – Василь Варга.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте
 
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1125 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: