Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бойова розв’язка (ФОТО)
15:22
Бойова розв’язка (ФОТО)
Про дуже конкурентний центральний поєдинок туру юнацької вищої ліги дізнавайтесь далі.

Бойова розв’язка (ФОТО)
Команди підійшли до звітного матчу в не надто хорошому гуморі. «Карпати» не змогли на виїзді розкрити ворота «Вільхівців», а «Севлюш» сенсаційно поступився в Хусті, чим суттєво покращив настрій не стільки хустських, у яких медалі в цьому році можуть бути тільки в найрожевіших снах, а більше іршавських та минайських фанів, улюбленці яких рухались за виноградівцями по таблиці «буца в буцу».
 
Перший тайм активніше розпочали гості, які традиційно взяли під свій контроль м’яч і не дозволяли супернику розраховувати навіть на контратаки. Про серйозність намірів, суттєво ослаблених по складу, чемпіонів говорив той факт, що вони могли, за наслідками атаки по центру, відкрити рахунок уже, коли секундомір Гецка відрахував зі старту хвилину та ще десь до двох-п’яти секунд. На завершенні Кенийз коротко віддав на Левчука й Володимир пробив повз праву стійку. Та після цього рахівці зуміли підлаштуватись під «Виноградівську Барселону» й супернику про стартову десятихвилинку можна було тільки й згадувати, як «Ми їх возили, так возили!», а не про гострі моменти біля воріт Якоміщака.
 
Натомість середина тайму була трохи кращою в плані створення гостроти. Так, на 12-й хвилині виноградівці, за наслідками масованого наступу правим флангом зі зміщенням до лівого краю і з переміщенням знову до правого кута штрафного майданчика, мали найкращу нагоду повести в рахунку. На її завершенні Чутора влучав у дальній нижній лівий кут, та один із захисників зумів заблокувати цей постріл. Яцкулинець підхопив і додавав під праву стійку. Якоміщак у стрибку зумів дістати цей дуже складний удар, продемонструвавши свій найкращий сейв. Через три хвилини Віщак прострілив із лівого флангу в центр, в район лінії штрафного майданчика. Микулюк пробив із прицілом у правий кут, та Михайло зумів зупинити м’яч уже поблизу стійки та лінії воріт.
 
У кінці тайму господарі зуміли трохи перехопити ініціативу й перевершили суперника за гострими моментами у пропорціях два до одного. На 28-й хвилині Петрище прорвався по правому флангу аж до ближнього краю штрафного майданчика, що в першій половині тайму нікому з його партнерів не вдавалось. Павло зумів подати м’яч у центр, на ділянку одинадцятиметрової позначки. Пташник замкнув його передачу пострілом із лету над поперечиною.
 
Виноградівці відповіли не менш гостро наступом по лівому флангу й змусили суперників фолити метрах у двадцяти восьми від воріт. Яцкулинець із цього стандарту влучив у ближній кут. Якоміщак у падінні відбив, та Кенийз підбіг й спрямував м’яч над Михайлом у сітку – 1:0.
 
Та господарі не розгубились і продовжили йти вперед. Уже коли суперник був готовий піти на перерву в ролі тріумфатора, змогли забити «гол у роздягальню». Попадич заробив право на штрафний метрах у сімнадцяти від воріт. Бойчук пробив у правий кут, та Ерфана від голу врятувала стійка, від якої круглий полетів паралельно лінії воріт. Рахівчани вже на радощах хотіли вітати Петра з забитим голом, бо думали, що м’яч перетнув заповітну стрічку. Пташник на всяк випадок головою додав круглого в сітку й правильно зробив, бо гол був зарахований на його прізвище. Якби він також за мить до того понісся святкувати в протилежному напрямку, то засмутив би своїх численних фанів, а не уболівальників гостей – 1:1.
 
У другому таймі гості вже не мали такої відчутної переваги з володіння м’ячем, та все ж зі старту могли засмутити суперника. На 41-й хвтилині вони провели атаку по центру за активної участі Чутори, Левчука та Ороса. Роман вибігав на дуже хорошу ударну позицію метрів із десяти, та при цьому трохи відпустив м’яч, що дозволило захиснику відтіснити його корпусом від круглого й той став легкою здобиччю Якоміщака. Через три хвилини Яцкулинець подав із лівого флангу в центр карної зони на Микулюка. Іван ударом головою спрямував м’яч під поперечину. Михайло якимось дивом зумів вчасно перегрупуватись і в стрибку перевести на кутовий, знову продемонструвавши неймовірну реакцію.
 
У середині тайму «Карпати» змогли ще більше вирівняти гру й на кожну спробу атак від суперника відповідали своїми наступальними діями. Запам’ятались зокрема кілька атак віялом зправа наліво, за найактивнішої участі Попадича, Присакара, Кошука та Пташника, за наслідками яких вдалось заробити кутові та завдати кілька ударів, які щоразу відчайдушно блокувались гостями. У чемпіонів запам’ятався хіба момент на 52-й хвилині, коли на завершенні наступу по центру Микулюк підступно пробив метрів із шістнадцяти поруч із правою стійкою, на щастя для Якоміщака, якому було важко зреагувати на цей постріл.
 
Кінець другого тайму пройшов уже за тотальної переваги господарів. На 59-й хвилині Пташник опинився на завершенні атаки по центру й скинув під удар Присакару. Юрій влучно пробив трохи ближче до правого, ніж до лівого, кута. Ерфан зумів зраегувати. Через дві хвилини господарі, за наслідками наступу по центру та за участі Рошташа, Присакара та Пташника, створили найкращу нагоду другого тайму. Останній із цього тріо розстрілював Ерфана впритул, намагаючись переправити м’яч у правий кут. Віталій зумів відбити дуже складний удар, продемонструвавши найкращий сейв.
 
На останній хвилині основного часу Шемота заробив право на штрафний метрів із вісімнадцяти з досить гострого кута. Бойчук влучив у ближній кут, та Ерфан і цього разу відбив, зберігши для свого колективу бойову нічию. Цим самим Віталій залишив для виноградців хоча й не такі райдужні, та все ж які-не-які перспективи на захист свого звання в 2017-му році. Та для цього доведеться суттєво додавати в грі в двобоях за шість очок проти «Миная», «Поляни» та «Бужори» й надіятись на те, що опоненти з Іршави та Миная притишать свій неймовірний хід, який вони набрали осінньої пори.
 
У кращої гірської юнацької команди Закарпаття «Карпат» не набагато легший графік. Далі доведеться постаратись уникнути долі «Севлюша» в Хусті, після чого потрібно спробувати відстояти хоча б мирову в Минаї, а перемога над полянськими однолітками дозволить на позитиві завершити цей неймовірний, як для дебютанта нашої еліти, сезон.
 
 
Арбітр – Соболч Алмашій
Асистенти – Андрій Сімку та Сергій Гецко
Делегат ФФЗ – Іван Біров
 
8 жовтня, м. Рахів, стадіон «Карпати», ясно, 150 глядачів
 
«Карпати» U17 Рахів – «Севлюш» U17 Виноградів – 1:1 (0:0)
 
Голи: Кенийз, 31 – Пташник, 35.
 
«Карпати» U17: Михайло Якоміщак, Петро Бойчук, Михайло Штефура, Петро Савляк, Василь Сас, Юрій Шемота, Іван Попадич, Олександр Ластовичак, Павло Петрище (Микола Рошташ, 52), Мирослав Кошук, Юрій Пташник.
Запасні: Іван Тулайдан, Віктор Брандіс, Іван Зварич, Юрій Присакар, Олександр Маркульчак, Іван Боднарюк.
тренер – Юрій Микуличинський.
 
«Севлюш» U17: Віталій Ерфан, Сергій Кутняк, Іван Микулюк, Віталій Козаченко, Володимир Левчук, Андрій Дербак, Сергій Яцкулинець, Михайло Чутора, Валентин Віщак, Андріан Кенийз, Роман Орос.
Запасні: Едгар Олашин, Євген Васильняк, Петро Продан.
тренери – Петро Котубей та Юрій Чонка.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1209 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: