Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Бужору" прорвало на "Карпатах" (ФОТО)
23:47
"Бужору" прорвало на "Карпатах" (ФОТО)
Про головне протистояння недільного дня дізнавайтесь далі.

Уже кілька сезонів поспіль "Бужора" не може набрати бажану висоту. Уважно придивившись на північний схід починаєш розуміти, що й саму найвищу вершину однойменного хребта теж не видно з "Авангард-арени". Із огляду на це, будь-який успіх підопічних Рацина в наступних матчах буде розглядатись фанами як рівний тому, коли команда востаннє ставала "золотою" в чемпіонаті Закарпаття.
 
Сам поєдинок проти рахівців розпочався на зустрічних курсах, та господарі все ж були трохи гострішими на завершенні. На 2-й, 4-й та 6-й хвилині відбулись три небезпечні передачі з кутових від Рубана – двічі з правого флангу й ще раз із лівого краю. Найближчими до взяття воріт іршавці були на 4-й хвильці, коли Cергій віддав у центр штрафного майданчика на Мудру, а Мирослав із 10-ти метрів пробив зовсім поруч із лівою стійкою. Через п’ять хвилин «Карпати» відповіли активними діями й заробили право на штрафний із 40-ка метрів. Микуличинський влучив під поперечину, та Русин відбив.
 
Далі команди взяли невелику перерву, а черговий вибух стався в середині тайму, коли бужорці прорвались по центру. Томич середнім пасом віддав у центр штрафного майданчика на Мудру й Мирослав реалізував свій потенціал влучанням у лівий кут – 1:0. Через вісім хвилин Кохан виконав якісну верхову передачу зі штрафного з лівого флангу на правий край карного майданчика, де Мудра головою цілив у ближній нижній кут. Круглий оминув ворота зовсім поруч зі стійкою.
 
На 31-й хвилині Лембак вигриз м’яч на лівому фланзі й середнім пасом вивів Яремчука на хорошу ударну позицію метрів із 22-х. Русин вдало обрав позицію й зреагував на точний постріл від Юрія. Через п’ять хвилин Шкіря, на завершенні наступу правим флангом, зробив навіс на ділянку перед лінією воротарського майданчика на Гобону, а Роман влучив у правий кут. Та Мафтія від голу врятувала стійка. Ще краща нагода була на 41-й хвилині, коли в атаці лівим флангом Рубан віддав на хід Мудрі. Мирослав забіг у штрафний майданчик, звільнився від опікуна й віддав трохи назад і правіше на Гобону. Та Роман із вбивчої позиції з семи метрів пробив поруч із правою стйкою, зберігши для опогнентів надію на позитивний другий тайм.
 
Старт другої половини матчу пройшов у тому ж ключі, що й початок першої. Та цього разу господарям вдалось забити "гол із роздягальні". На чергову навісну передачу Рубана з правого флангу в центрі штрафного майданчика відгукнувся Мудра, який у боротьбі з опонентом проштовхнув м’яч у сітку й оформив дубль – 2:0.
 
Після цього гості спробували перевести гру на чужу половину поля, та Рацин, із допомогою вчасних зауважень до своїх підопічних та періодичних замін, звів загрозу до мінімуму. Натомість, на 72-й – 73-й хвилинах бужорці провели свою затяжну атаку лівим флангом, зі зміщенням до центру й ще правіше. Спочатку Глеба впритул розстріляв ближній лівий нижній кут. Кудла якимось дивом зумів відбити. На продовженні наступу юний місцевий талант Бобик, вихід якого на поле трибуни зустріли чи не найбільшими оплесками, із не менш вигідної поциції пробив над поперечиною. Через хвилину Мудра цілив під дальню стійку зі штрафного з лівого флангу, та м’яч, рикошетом від суперника, зовсім трохи, оминув ворота Кудли.
 
На 79-й хвилині круглий втретє влетів у сітку. Голкіпер «Карпат» виконував від воріт і влучив у Бобика, рикошетом від якого круглий залетів у лівий кут. Грубінка жестом рук показав, що з боку Назара було порушення й призначив вільний удар. Через п’ять хвилин на завершенні атаки по центру Глеба заробив право на штрафний удар із 40-ка метрів. Чубірка віддав лівіше на Кохана, а Юрій навісив на правий край штрафного майданчика на Горзова. Ярослав головою скинув лівіше на Глебу, який із 14-ти метрів пробив, на щастя для Кудли, що не міг зреагувати, над лівою дев’яткою.
 
Після цього спрацювало правило про "незабитий гол". Одна з позиційних атак правим флангом зі зміщенням до центру завершилась влучанням Яремчука в дальню ліву дев’ятку, без шансів для Русина на відбиття – 1:2. Господарі могли, за наслідками наступу лівим флангом, відновити попередню перевагу через дві хвилини. На завершенні Горзов увірвався в штрафний майданчик і віддав поперечну передачу на Завадку, який вчасно підбіг до лівої стійки. Володимир розстрілював ворота з 3-4-х метрів, та Кудла вчасно змістився й неймовірно відбив, зберігши для своєї команди більш гідний, як для дебютанта, рахунок.
 
Незважаючи на локальну поразку, Юрій Cавляк не втрачає оптимізму: "Ми в цьому році вирішили закріпитись у вищій лізі. У нас багато травмованих і тих, які виїхали за кордон. Надіємось, що коли вони повернуться, то гратимемо ще краще. Сьогодні ми пішли на зустріч іршавським колегам й перенесли матч сюди, та обіцяємо своїм фанам, що на своєму полі всіх опонентів зустрінемо гідно і вже маємо перших опонентів для реваншу на старт другого кола".
 
Лідер атак "Бужори" Мирослав Мудра після матчу був у хорошому гуморі: "Сьогодні нам спочатку не вдалось зробити результат, та далі добре, що забили. Тренер у перерві сказав, що не треба зупинятись, а продовжувати в тому ж дусі. Ми досягли заплануваного на матч, а інші ігрові моменти протягом сезону будемо допрацьовувати. Для мене все тут своє й знайоме, тому повернувся до складу «Бужори» як додому".

 
Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Олександр Абель та Мар’яна Сухан
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора,
 
м. Іршава, стадіон «Авангард», 500 глядачів, хмарно з проясненнями
 
«Бужора» Іршава – «Карпати» Рахів – 2:1
 
Голи: Мудра, 19, 48 – Утцюський, 88.
 
«Бужора»: Василь Русин, Мирослав Мудра (Іван Довгінко, 77), Дмитро Чубірка, Cергій Рубан (Юрій Глеба, 56), Володимир Томич, Едуард Шкіря (Володимир Завадка, 86), Станіслав Кохан (Ярослав Горзов, 71), Юрій Кохан, Михайло Бізіля, Роман Гобона (Hазар Бобик, 67), Петро Попюрканич.
Запасні: Олександр Совтан, Василь Маринець.
Тренер – Михайло Рацин.
 
«Карпати»: Мафтій Кудла, Йосип Ухаль, Микола Романюк, Микола Вішован, Юрій Микуличинський (Василь Ретізник, 73), Владислав Василенко, Роман Фільмик (Іван Кокіш, 90), Роман Рошко, Анатолій Лембак, Юрій Яремчук, Юрій Утцюський.
Запасні: Олександр Cеменюк.
Тренер – Юрій Cавляк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1526 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 1
1 Коля  
0
Гол у Рахова забив Утцюцький

الاسم *:
Email *:
كود *: