Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Чемпіони проти чемпіонів (ФОТО)
08:58
Чемпіони проти чемпіонів (ФОТО)
Про те, як «Сільце» змогло досягти потрібного результату в «дербі сезонів», читайте далі.

Чемпіони проти чемпіонів (ФОТО)
У 20-му турі ІрЛіги густота чемпіонів на квадратний метр поля ільницької «Шахтар-арени» просто зашкалювала, адже зустрічалися тріумфатори двох останніх сезонів: місцевий «Шахтар» (2016) проти ФК «Сільце» (2015). Останні ще формально ведуть боротьбу за цьогорічний титул, але фактично змагаються за срібні нагороди з дубрівською «Дружбою». Ільничани ж, за давньою іршавською традицією, в постчемпіонському сезоні борються за потрапляння в топ-5.
 
Цей двобій хоча й відбувався за певного домінування гостей щодо володіння м’ячем, та на радість численних фанів, які були не тільки з Ільниці та Сільця, а й із решти навколишніх населених пунктів, все проходило на зустрічних курсах і забивати не раз могли й одні й інші. Гості віддавали перевагу багатоходівкам із використанням коротких та середніх пасів, а їх опоненти шукали щастя в швидких переходах від глибинної оборони до проривного наступу через середні та довгі передачі.
 
Уже на 5-й хвилині Боднар опинився на завершенні атаки лівим флангом і віддав правіше на Фущіча. Микола влучно пробив у ближній лівий кут, та Спесивцев зреагував на його постріл. Через дві хвилини Білан на завершенні наступу по центру прострілив на ліву стійку на Мошколу. Василь пробив точно в правий кут, та Віталій і цього разу зіграв уважно й не дозволив м’ячу влетіти в сітку. Ще через хвилину огризнулися й господарі, коли Чепа завершив атакуючу дію лівим краєм підступним ударом із середньої дистанції поруч із ближньою стійкою.
 
На 13-й хвилині після непоганої навісної передачі в штрафний майданчик від Білана, захисники змогли винести на правий фланг, де Мошкола віддав правіше й трохи назад на Сочку. Василь цілив у дальній кут. Спесивцев не міг дістати, та на його щастя м’яч оминув браму. Через три хвилини нова наступальна дія від «зелених» лівим краєм зі зміщенням до центру штрафного майданчика, на фініші якої Cабов сильно пробив із прицілом у ближній кут. Цього разу Віталію також було важко зреагувати, та поліуретанова куля на його щастя полетіла поруч зі стійкою.
 
Вищезгаданий момент був практично єдиним у середині тайму, яка була дуже нервовою й емоції часом зашкалювали як на полі, так і на трибунах. Цього в певний час не витримав Машіко, який у пориві незгоди з асистентом арбітра щодо напрямку вкидання ауту вирішив познайомити його з швидкістю м’яча після реактивного розлучення з Владиславовими руками. Ця мовчазна лекція щодо фізичних можливостей сферичних предметів не надто сподобалась головному арбітру, який провів перевірку знання гравцем «Шахтаря» кольорової гами радуги й зокрема одного з найяскравіших із них, який угорці ласкаво називають «пірош». Гравець та його партнери не одразу збагнули що й до чого, тому імпровізована перерва з поясненням футбольних правил трохи затягнулась, чим окремі з гравців скористались для поповнення водного запасу свого організму.
 
Непередбачувана перерва пішла на користь обом колективам, бо в кінці тайму вони обмінялися нагодами для взяття воріт. На 33-й хвилині один із кращих у «гірників» Гуленко заробив право на штрафний метрів із тридцяти п’яти. Безега зі стандарту влучно пробив, та Лендєл зреагував на його постріл. Через дві хвилини Білан пробив зі штрафного метрів із тридцяти п’яти з лівого флангу. Спесивцев виніс кулаками. Сабов додавав знову влучно, та Віталій знову вразив надійністю, зберігши для своїх партнерів віру в позитивний другий тайм.
 
Друга половина матчу розпочалася досить пасивно, та поступово гості змусили опонентів перейти до глухої оборони. А на 54-й на полі стало гаряче, коли Сабов завершив атаку лівим краєм зі зміщенням до центру пострілом повз праву стійку. Через хвилину відбувся найнебезпечніший момент з початку гри, якщо згадувати нагоди обох колективів. Атака по центру за участю Білана, Цільо та Сочки завершилась безнадійним, щодо його відбиття, ударом останнього з цього тріо. М’яч, на щастя для Спесивцева, полетів хоча й у лічених сантиметрах, та все ж поруч із стійкою.
 
Не менш гостро було на 60-й хвилині, коли Чепа опинився на завершенні контратакуючого випаду по центру й віддав дуже якісний пас вперед і лівіше на Гуленка. Роман вибіг на воротаря й метрів із дванадцяти розстрілював того впритул. Та Лендєл вийшов на зустріч старому другу й зумів відбити цю гармату. Через хвилину Сочка подав із кутового з лівого флангу в центр штрафного майданчика на Мошколу й Василь пробив головою над поперечиною.

Поступово гості притискали опонентів до штрафного майданчика, змушуючи нервувати їх фанів, які чекали атак від своїх. У такі хвилини воротар команди, яка захищається — або виборює свій зірковий час, або стає антигероєм матчу. Забігаючи наперед скажемо, що Віталій зупинився десь посередині між цих двох полюсів від печалі до радості. Зокрема, на 67-ій хвилині Боднар заробив право на штрафний метрів із сімнадцяти. Чернік подав у центр карного майданчика на Білана. Сергій ударом головою спрямував м’яч у лівий кут. Спесивцев у падінні відбив, продемонструвавши свій найкращий сейв, і зірвав оплески з імпровізованої трибуни за воротами. Через хвилину Цільо відгукнувся на простріл із лівого флангу, та його удар опоненти зуміли відчайдушно заблокувати. Сабов намагався додати з позиції перед лівим кутом воротарського майданчика, та в боротьбі зумів пробити тільки поруч із ближньою стійкою.
 
На 70-й хвилині огризнулися й минулорічні чемпіони, коли Безега відгукнувся на подачу зі штрафного з правого флангу й влучно пробив головою. Лендєл зреагував. Далі настав ще один злам у матчі, коли Білан через чотири хвилини, за наслідками атаки по центру зі зміщенням управо, заробив право на штрафний. Сергій сам виконав цей стандарт і влучив у лівий нижній кут. Воротар зумів відбити. Безега намагався винести п’ятою або хоча б чимось близьким до неї, та м’яч після дотику зрикошетив у сторону воріт, дезорієнтувавши Спесивцева. Сабов не став чекати сорому для Олександра й з-пів метра додав поліуретанову кулю в сітку – 1:0.
 
Після пропущеного команда з Ільниці намагалась переорієнтуватись на атакуючу модель. Матіко та Гуленко пішли ближче до чужих, а Олашин та Саленко допомагали зосередились на захисті своїх воріт. Як наслідок, на 80-й хвилині Матіко пробивав прицільно з середньої дистанції, після чого м’яч рикошетом від опонента по досить непередбачуваній траєкторії полетів за ворота. Парубки з Сільця відповіли через три хвилини масованою атакою правим флангом за участю Білана, Мошколи, Цільо та Сочки. На її завершенні Михайло скинув трохи назад на Сочку й Василь метрів із шістнадцяти пробив трохи вище поперечини, зовсім неподалік від правої дев’ятки.

На 89-й хвилині Чепа зі штрафного з правого флангу подав на дальню стійку, де Гуленко, Безега й Матіко були готові завершити все ударом головою метрів із чотирьох, та Лендєл зумів на виході зняти м’яч від цього тріо буквально з голови. Останній шанс повернути все до мирової був на третій доданій арбітром хвилині, коли Гуленко влучно пробивав із гострого кута з лівого флангу й м’яч рикошетом від захисника полетів у ближній нижній кут. Василь у падінні зумів зреагувати й зберіг для своєї команди перемогу а з нею й можливість продовжити боротьбу з командою з Дубрівки за «срібло». Та спочивати на лаврах «Білану, Черніку, Сабову і компанії» не доводиться, бо далі ще один центральний матч туру вже вдома проти сильного «Виноградаря», де навіть нічия не влаштує колектив із околиць низинної Іршавки, а ще далі дуже важке випробування в Дубрівці, де «Дружба» для гостей на полі буде дуже оманливою.
 
Що стосується «Шахтаря», то вони все ж зберігають непогані шанси потрапити до кращої п’ятірки команд сезону 2017-го року, якщо спочатку реабілітуються на виїзді в томатній столиці Закарпаття проти місцевого ФК «Боржавське», а далі гідно зустрінуть вдома прямого конкурента з околиць більш стрімкої Боржави – «Будівельника».

 
Арбітр: Іван Біров (Білки)
Асистенти арбітра: Віктор Савко та Василь Ливдар (обоє з Білок)

15 жовтня, с. Ільниця, стадіон «Шахтар», ясно, 400 глядачів.
 
«Шахтар» Ільниця – «Сільце» – 0:1 (0:0)
 
Голи: Сабов, 75
 
«Шахтар»: Віталій Спесивцев, Віталій Матіко, Владислав Машіко, Віктор Саленко, Олександр Безега, Руслан Токач, Віталій Остафійчук, Роман Гуленко, Василь Олашин, Василь Микита (Ярослав Веждел, 65), Іван Чепа.
Запасні: Віктор Максименко, Богдан Фозекош.
 
«Сільце»: 1 Василь Лендєл, 5 Ігор Чернік, 10 Юрій Юркович, 3 Ярослав Боднар, 4 Іван Сабов, 22 Сергій Білан, 8 Микола Фущіч, 14 Андрій Хижняк, 11 Василь Мошкола, 18 Василь Сочка, 7 Михайло Цільо.
Запасні: Михайло Ваш, Володимир Завадка, Олександр Нестеренко, Іван Терпай.

Вилучення: Машіко, 24
Євген СВИЩО
Федерація футболу Іршавського району
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1123 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: