Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Чергова бойова мирова в дербі на Іршавщині (ФОТО)
19:20
Чергова бойова мирова в дербі на Іршавщині (ФОТО)
У рамках сьомого туру другого кола чемпіонату Закарпаття в Довгому відбулось місцеве ель-класіко.

Чергова бойова мирова в дербі на Іршавщині (ФОТО) «Бужора» до цього на виїзді очок не здобувала, чого не скажеш про «Боржаву», яка на своєму полі здобула левову частку, зароблених у цьому чемпіонаті, залікових пунктів.

Сам поєдинок пройшов за переваги господарів у володінні м’ячем. Боржавці створили більше гостроти та завдали втричі більше ударів. Іршавці перевершили опонентів тільки за влучністю на трохи більше за 7 %. Утім у першій половині із точністю ударів були проблеми в обох команд. У «Боржави», яка в першому таймі завдала у 8 разів більше ударів за опонентів, показник влучності склав 14.3 %. У «Бужори» всі удари, яких було всього – майже нічого, полетіли «в молоко».

Перші 5 хвилин пройшли в позиційній боротьбі за м’яч. Після цього були два не точні удари від Батрина і Кузьми на 6-й та 12-й хвилинах. Гострими було кілька прострілів з флангів, особливо з правого, від Кузьми, Батрина та Ганчича.

На 21-й хвилині господарі змарнували один із двох своїх майже стовідсоткових гольових моментів першого тайму. Атаку «Боржави», з використанням обох флангів, влучним потужним ударом у лівий кут завершив Кузьма. Ігнатишин відбив, та недалеко. На добивання підбіг Шуста, та з 7-ми метрів запустив м’яч над поперечиною.
Іршавці на деякий час відвели гру від своїх воріт. На 28-й хвилині бужорці навіть завдали першого удару  під час атаки по центру, яку, пострілом повз ліву стійку, завершив  Брич. Навісні передачі, до яких вдавалась команда з райцентру, користі не принесли.

У кінці тайму знову було гаряче біляворіт Ігнатишина. На 36-й хвилині простріл зправа від Шусти у штрафному майданчику замикав вільний від опіки Батрин, та з досить хорошої позиції не влучив у ворота. 

Друга половина поєдинку була трохи рівнішою за першу. Перевага довжанців за ударами була вже не такою відчутною – трохи більше ніж в півтора рази. При цьому суттєво покращилась влучність від обох колективів – 57.1 % у «Боржави» проти 50 % у «Бужори».

На 51-й хвилині партнери дальнім пасом вивели на хорошу ударну позицію Батрина, який із досить гострого кута пробив влучно. Та його пострілу бракувало сили, тому Ігнатишин впорався. Ще гостріше було через п’ять хвилин, під час атаки лівим флангом. Господарі заробили право на штрафний з 40-ка метрів. Шуста виконав удар-простріл. М’яч, підступно стрибаючи, оминув кількох гравців обох команд. На щастя для Ігнатишина, який не зміг прорахувати вибрики газону, круглий полетів вище поперечини.

Ще через три хвилини нова гострота після навісу з кутового від Шусти. Воротар кулаками виніс. Круглий підхопив Шандра і завдав якісного удару з 32-х метрів у правий кут. Ігнатишин відбив недалеко від себе. На добивання підбіг Батрин, та голкіпер «Бужори» підвівся і випередив Михайла.

Здавалося воротар гостей зловив кураж і в цей день засушить «Боржаву» біля самого її витоку. Та вже в наступній атаці лівим флангом атакувальні гравці річкових відбили у своїх фанів сумніви щодо своєї професійної придатності. Шуста наважився на відчайдушний обвідний удар з 38-ми метрів. М’яч ліг точно під дальню праву стійку. Ігнатишин стрибав, та не дістав – 1:0.

На 68-й хвилині свою атаку лівим флангом провела «Бужора». Простріл Совтана ударом повз ліву стійку завершив Глеба. За мить Шуста вибігав на воротаря та Стільник зміг наздогнати його і відтерти корпусом від м’яча.
Господарі відповіли провалом свого центру півзахисту. Річкові дозволили Симканичу пробити з 25-ти метрів і одразу поплатились за це. Круглий полетів точно у праву дев’ятку. 1:1. Через дві хвилини зробити кам-бек для гостей міг Бурч, який, на завершенні атаки по центру, ударом з 35-ти метрів поцілив під ліву стійку. Воротар відбив.
На 79-й хвилині від шоку відійшли гравці «Боржави», які провели конструктивну атаку лівим флангом зі зміщенням до центру. Підступно пробив Батрин. На щастя для Ігнатишина, який був не готовий, м’яч полетів повз стійку. Через чотири хвилини Батрин заробив право на штрафний удар. Його виконав Ганчич, який поцілив у правий кут. Воротар вдало обрав позицію і забрав.

Після цього іршавці вже не давали супернику навіть натяку на зміну рахунку. Натомість, у двох контратаках по центру на 85-й та 88-й хвилинах, могли вирвати перемогу. Першу якісним відбором розпочав Томич. Удар Брича під ліву стійку хоча й був влучним та йому бракувало сили. Черепко зреагував. Під час наступної гостроти свою гармату підключив Симканич, та суперники кинулись під м’яч і врятували нічийний рахунок.

Мирова дозволила «Боржаві» зберегти статус кращої команди Іршавського району та залишитись у чільній десятці. Для того, щоб забронювати його за собою слід здобувати хоча б один заліковий бал у чотирьох матчах, що залишились. Це буде зробити не так просто, тому що грати на виїзді проти «Великої Бийгані» та «Севлюша» і вдома проти «Середнього» та «Оболоні».

«Бужорі», щоб залишити останній рядок у таблиці, слід як мінімум грати внічию ще у двох матчах:  вдома з «Поляною» та відстояти мирову в Тячеві. Щоб претендувати на десятку, треба,крім мирової в Тячеві, виривати звитягу над «Поляною» та сушити домашню битву з «Середнім».   
 

Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Олександр Абель, Василь Готько
4-й арбітр - Василь Балог
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
с. Довге, стадіон «Боржава», 700 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Бужора» Іршава – 1:1

Голи: Шуста, 62 – Симканич, 71.

«Боржава»: Андрій Черепко,Михайло Якуб, Василь Боднар, Євген Костик, Ярослав Шандра, Ярослав Кертис, Вячеслав Шуста,Віктор Ганчич,Віталій Сурмач, Юрій Кузьма, Михайло Батрин.
Запасні: ІванШтефко, Василь Пилип, Василь Керечанин, Дмитро Бісьмак.
Тренер – Василь Пилип.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Василь Симканич, Юрій Глеба, Іван Бровді, Михайло Бідзіля, Юрій Брич, Василь Качур, Володимир Томич, Сергій Євтушенко, Іван Бурч, Василь Стільник.
Запасні: Михайло Погайда, Микола Світлик, Іван Химинець, Володимир Староста, Олександр Совтан, Мирослав Горзов.
Тренер – Михайло Рацин.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 724 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: