Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Черговий гостьовий камбек-бліц (ФОТО)
12:26
Черговий гостьовий камбек-бліц (ФОТО)
Про центральний матч Східної зони, де домашні амбіції господарів наштовхнулись на виїзний дубівський порив, дізнавайтесь далі.

Черговий гостьовий камбек-бліц (ФОТО)
Цей день на Сході Закарпаття був досить рівний за силою матчів й із головним поєдинком туру було визначитись трохи важче, ніж у попередніх турах. Та все ж гра в Ізі виглядала хоча й не набагато, та трохи цікавіше як ще два непересічні двобої в Білій Церкві та Золотареві. Тому й представники цифрових, друковних та телевізійних ЗМІ була не в праві проігнорувати матч, у якому дуже непоступлива вдома Іза приймала абсолютно кращу виїзну команду Східної зони другого кварталу 2018-го року – «Карпати».
 
На старті поєдинку відбувалось багато контактної боротьби один-в-один або корпус-в-корпус, яка спостерігалась як в центрі поля, так і на підступах до штрафних майданчиків. Перше загострення від господарів відбулось уже на 2-й хвилині, коли Дума отримав м’яч на лівому краї штрафного майданчика й мав два варіанти завершення – пробити або віддати правіше на закритого Магеєм Похилюка. Михайло обрав другий варіант, про що вже за мить, разом із Анатолієм, пошкодував, бо гості абсолютно нейтралізували цю небезпеку.
 
Команда з Дубового відповіла не менш гостро через шість хвилин, коли мабуть кращий їх гравець, якщо рахувати за кількістю виконаної в нападі та захисті роботи, Мокан вигриз м’яч у центрі поля й віддав на правий край штрафного майданчика на Бережника. Дмитро міг завершити все за мить, та господарі в пожежному режимі змогли звести його прагнення до мінімуму.
 
Ще через три хвильки Яргін заробив можливість для штрафного із правого флангу. Похилюк прострілив на ближнюю стійку, де партнери могли замкнути з хорошої ударної позиції, з лінії воротарського майданчика, та цього не дозволили зробити суперники.
 
Ближче до середини тайму гості продовжили нагнітати ситуацію попереду. На 14-й хвилині триходівка по центру зі зміщенням управо, за участю Добоша, Бережника та Мокана, завершилась тим, що третій із згадатих «креативних футбольних запальничок» подав на лінію воротарського майданчика на одного з найперспективніших юних футбольних талантів Східного Закарпаття Носу. Та за Іванцем уважно стежив справжній футбольний дід Віктор, який на виході зняв м’яч буквально з голови дубівського тінейджера. Через чотири хвилини Декет заробив право на штрафний метрів із сорока. Бережник підступно пробив із відскоком від газону в лівий кут. Уважний Драгула й цього разу змістився й забрав. Ще за мить Фреган влучив у правий кут, та Віктор у падінні парирував.
 
На 24-й хвилині Красняник обрізався на лівому фланзі захисту, дозволивши Носі здійснити слаломний забіг, на метрів п’ятнадцять-двадцять, й дістатись до ближнього краю штрафного майданчика, звідки Іван влучив у правий кут. Драгула знову довів, що наразі є кращим у своїй команді. Та через чотири хвилини й він був безсилим, коли Фреган підступно подав із правого флангу, що не дозволило Віктору приборкати м’яч. Та на щастя для воротаря жоден із гостей не зміг додати його в сітку з лінії воротарського майданчика.
 
На 31-й хвилині Декет перехопив м’яч у центрі й віддав на Добоша. Іван переадресував далі на Мокана й Михайло підступно пробив поруч із лівою стійкою. Після цього спрацювало правило «Скільки можна не реалізовувати нагоди? Ну тоді виймайте хоча б раз самі!» Здавалось не надто вдале виконання штрафного, заробленого господарями «на рівному місці», метрах у шістнадцяти від воріт, приніс більше користі, як весь попередній креатив суперника. Маслей пробив у стінку, від якої м’яч відлетів правіше до Вучкана й Віктор влучив у ближній кут, без шансів на відбиття – 1:0.
 
Через п’ять хвилин Фреган мав надію на сатисфакцію, коли впав у чужій карній зоні й чекав на можливе пенальті. Та іншої думки був рефері, який дозволив продовжити гру й завершити тайм на позитиві для місцевих фанів.
 
На другий тайм гравці «Ізи» виходили з метою закріпити успіх, та всі карти їм сплутав швидкий гол, пропущений «із роздягальні». Фреган пробив із вісімнадцяти метрів з відскоком від газону й влучив у ближній кут. Драгула намагався відбити, та не зміг – 1:1. Після цього Мирослав додав до свого активу ще й асист, коли якісно прострілив із правого флангу на протилежний край штрафного майданчика. Мокан опинився в потрібному місці в потрібний час і метрів із десяти переправив у ближній кут. Віктор стрибав, та не дістав – 2:1. Через сім хвилин після цього Бережник подав із кутового й партнери Дмитра поборолись, а захисники дозволили одному з них пробити з лету метрів із дванадцяти над поперечиною. Після того, як «Карпати» залишились у меньшості, то почали більше уваги приділяти оборонній роботі. Утім, спочатку провали в захисті гостей траплялись і могли дорого коштувати якби їх опоненти були креативнішими на завершенні, й не вдалися в кінці матчу до банальної спроби навали й ударами вище своєї мети.
 
На 76-й хвилині Вучкан пробив із-за меж штрафного майданчика в лівий кут. Пахомов зреагував. Через чотири хвилини Віктор добре подав із правого флангу зі штрафного в карну зону. Суперники винесли, та м’яч підхопив Дума. Юрко метрів із двадцяти влучив у правий кут, та його тезка з команди опонентів перевів на кутовий, який уже не ніс подібної загрози. Оце й усе, що було по справжньому гостро біля воріт «Карпат».
 
Натомість, через хвилину після цього Носу вивели, на завершенні контратаки по центру, на воротаря. Та Драгула вчергове встановив верховенство досвіду над юністю, парирувавши влучний удар Івана й нівелював його спробу збільшити розрив у рахунку. На 83-й хвилині Мокан здійснив перехоплення метрах у п’ятдесяти від воріт і знову віддав на Носу. Іван був влучний, та Віктор і цього разу не дозволив йому «народити третього». Однак, жодного балу за сейви не дають, тому настрій у досвідченого воротаря, як і його партнерів, після фінального свистка був не надто веселим. Усі розуміли, що втратили хороший шанс покращити турнірне становище й реабілітуватись за це локальне фіаско в найближчу неділю в Тернові буде неймовірно складно, а далі до всього ще й приймають частенько поранених у гостях в цьому сезоні, й дуже по спортивному злих від цього, супер-чемпіонів першої ліги, навіть домашня нічия з якими буде дуже почесною.
 
Дзвінке «Дубове, Дубове, Дубове ...» вселяло впевненість у «Мокана і компанію», що в наступному турі вдома зможуть продовжити переможну серію в грі з «Золотаревом», яка й стане репетицією до одного з центральних матчів першого кола, коли 10-го червня, на виїзді, спробують зупинити неймовірне на своїй арені «Вишково».
 
 
Арбітр – Віктор Печунка
Асистенти – Євген Дубровка та Степан Шуба
Делегат ФФЗ – Матвій Бобаль
 
26 травня, с. Іза, головна спортивна арена славних працівників лозоплетіння, ясно, + 25 градусів, 550 глядачів
 
«Іза» – «Карпати» Дубове – 1:2 (1:0)
 
Голи: Вучкан, 35 – Фреган, 47, Мокан, 52
 
«Іза»: Віктор Драгула, Юрій Красняник, Ярослав Гелеван, Степан Холод, Михайло Симулик, Денис Яргін, Віктор Вучкан-молодший, Віталій Маслей (Юрій Дума, 65), Михайло Дума, Михайло Сарай, Анатолій Похилюк (Євген Пелеганець, 66).
Запасні: Михайло Симулик, Вячеслав Сарай, Володимир Пристая, Іван Штефанюк, Андрій Кемінь.
тренер – Віктор Вучкан-старший.
 
«Карпати»: Юрій Пахомов, Мирослав Фреган, Михайло Мокан, Василь Томишинець, Іван Декет, Іван Носа, Дмитро Бережник, Михайло Куцин, Іван Максимчик, Іван Добош, Михайло Магей.
Запасні: Олександр Макарусь, Євгеній Плиска, Петро Теслович.
тренери – Сергій Цубера та Михайло Руснак.
 
Вилучення: Фреган, 63 (друга жовта за грубу гру).
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
Фото Анастасія Пензова
 
DSC_1497
DSC_1508
DSC_1513
 
DSC_1516
DSC_1518
DSC_1519
 
DSC_1525
DSC_1534
DSC_1538
 
DSC_1539
DSC_1541
DSC_1546
 
DSC_1548
DSC_1551
DSC_1555
 
DSC_1563
DSC_1567
DSC_1575
 
DSC_1602
DSC_1605
DSC_1607
 
DSC_1610
DSC_1612
DSC_1614
 
DSC_1624
DSC_1634
DSC_1640
 
DSC_1642
DSC_1653
DSC_1666
 
DSC_1658
DSC_1659
DSC_1667
 
DSC_1662
DSC_1670
DSC_1673
 
DSC_1677
DSC_1678
DSC_1683
 
DSC_1685
DSC_1686
DSC_1693
 
DSC_1694
DSC_1695
DSC_1697
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 676 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: