Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Черговий сухий покер від юнаків "Бужори" (ФОТО)
15:41
Черговий сухий покер від юнаків "Бужори" (ФОТО)
Про те, як діючі бронзові призери змусили дебютанта зрозуміти всю серйозність вищої ліги, дізнавайтесь далі.

Черговий сухий покер від юнаків
На відміну від основного складу, іршавська молодь привчила рідних фанів до перемог. Особливо це стосується рідних стін, де почергово «знімались скальпи» як із середняків, так і з фаворитів минулорічних змагань. Та початок даної гри не віщував нічого поганого для підопічних Микуличинського, які намагались відповідати на атаки суперника контратакувальними вилазками на чужу половину поля. Перше загострення від господарів сталось на 11-й хвилині, коли Костак віддав по правому флангу на Глебу, а Дмитро прострілив у зону перед лінією воротарського майданчика. Та Мацькович на якусь мить не встиг, щоб із вбивчої позиції замкнути цю передачу. За мить відбувся новий наступ тим же краєм, на завершенні якого опинився дует Глеб. Тарас завдав точного удару з передачі Дмитра, та Якопіщак вдало обрав позицію й зреагував.
 
На 15-й хвилині Василь Кинів прорвався по лівому краю й віддав на Мацьковича. Михайло виконав верхову передачу на дальній кут воротарського майданчика на Глебу й Дмитро пробив поруч із ближньою стійкою. Через шість хвилин огризнулись рахівці, коли розігнали атаку із використанням обох флангів, у якій найактивнішу участь взяли Маркульчак, Ластовичак, Петрище, Шемота та Пташник. На влучний удар останнього з цієї пенти гравців зреагував Маринець. На 31-й хвилині бужорці втратили найреальніший шанс повести в рахунку. Дмитро Глеба вигриз м’яч у 8-ми – 10-ти метрах від правого кута штрафного майданчика й віддав у карну зону на хід Марковцію. Даня змістився лівіше й трохи вперед і влучив точно в дальній лівий кут без шансів на відбиття для Якопіщака. Та цього разу Михайла від голу врятувала стійка, від якої м’яч зрикошетив у поле й зберіг для гостей надію на позитивний другий тайм.
 
Старт другого тайму був схожим на початок першої половини, з тією тільки різницею, що рахунок цього разу все ж змінився після першого ж загострення. Марковці з лівого флангу віддав у штрафний майданчик на Мацьковича, а Михайло відпасував ще правіше на Глебу. Дмитро скинув трохи назад на іншого Глебу – Тараса, а той із допомогою дриблінгу змусив опонентів порушити проти себе правила за межами карної зони. Кляп обвідним ударом зі штрафного влучив під праву стійку без особливих надій для Якопіщака дістати м’яч – 1:0.
 
Та справжнє задоволення фани «Бужори» отримали трохи згодом, коли протягом однієї хвилини круглий двічі влітав у сітку. Спочатку Кляп віддав по правому флангу на Киніва, а Іван вивів на хорошу ударну позицію Марковція. Даниїл влучив точно під ліву стійку, та за мить до цього Грубінка підняв прапорець. Після розіграшу іршавці швидко відібрали м’яч і Мацькович із 20-ти метрів влучив точно в праву дев’ятку, забивши один із кращих голів туру й зірвавши заслужені оплески з трибун – 2:0. Через чотири хвилини Дмитро Глеба завершив атаку лівим флангом зі зміщенням до центру, влучивши недалеко від правої стійки. Воротар «Карпат» у падінні зреагував на цей постріл.
 
На 54-й хвилині гості створили свою найкращу нагоду в матчі й могли скоротити відставання в рахунку. На завершенні наступу правим флангом Ластовичак прострілив на одинадцять метрів, де захисники залишили зовсім вільним Кошука. Та Мирослав, на щастя для Маринця, який не реагував, пробив поруч із дальньою лівою стійкою. Далі спрацювало правило про незабитий гол. Черговий прорив Василя Киніва по лівому краю завершився верховою передачею на дальній край штрафного майданчика, де Дмитро Глеба влучно пробив із лету. Якопіщак відбив, та недалеко й парнери також не підстрахували. На добивання підбігли Мацькович та Марковцій і Даня з кількох метрів додав круглого в сітку й довів рахунок до розгромного – 3:0.
 
Далі гра перейшла в більш спрокійне русло, та одного разу господарі зуміли загострити ситуацію по лівому краю. Кляп розстрілював ворота, та Якопіщак відбив. Петро намагався вдруге додати круглого в сітку, та його зупинили ціною порушення. Абель вказав на одинадцятиметрову позначку. Перший удар Мацьковича «з точки» воротар відбив, та м’яч знову відлетів до Михайла й він пробив удруге. Якопіщак знову вгадав напрямок, та круглий зрикошетив від його рук і підступно залетів під праву стійку – 4:0.
 
«Карпати» отримали чимало матеріалу для роздумів та додаткової роботи на тренуваннях, щоб наступної неділі у всеозброєнні зустріти на рідному стадіоні ФК «Ужгород». У «Бужори», яка й у цьому році претендує на один із комплектів нагород, днем раніше буде чудова нагода продовжити пеможну серію у домашньому протистоянні з «Минаєм». Принциповості двобою може додати те, що необов’язкова втрата очок у виїзній грі з цим суперником у минулому році не дозволила іршавцям дістатись до срібного комплекту нагород.
 
 
Арбітр – Олександр Абель
Асистенти – Мар’яна Сухан та Іван Грубінка
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора
 
30 квітня, місто Іршава, стадіон «Авангард», ясно, 120 глядачів
 
«Бужора» U 17 Іршава – «Карпати» U 17 Рахів – 4:0 (0:0)
 
Голи: Кляп, 44, Мацькович, 47, 68 (з пенальті), Марковцій, 56.
 
«Бужора» U 17: Василь Маринець, Іван Хила (Михайло Кормош, 59), Ростислав Матіко, Даниїл Марковцій, Михайло Мацькович, Тарас Глеба (Василь Галас, 62), Іван Костак, Іван Кинів (Іван Кормош, 63), Василь Кинів (Василь Яцура, 67), Петро Кляп, Дмитро Глеба.
Запасні: Михайло Полянський.
Тренер – Віктор Цогла.
 
«Карпати» U 17: Михайло Якопіщак, Петро Бойчук, Михайло Штефура, Василь Сас (Павло Боднарюк, 57), Олександр Маркульчак, Іван Попадич, Мирослав Кошук, Юрій Шемота, Олександр Ластовичак, Юрій Пташник, Павло Петрище.
Запасні: Іван Тулайдан, Іван Зварич.
Тренер – Юрій Микуличинський.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 824 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: