Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ​Чи справедливо зняли очки з ФК "Минай"? А головне: чи в рамках закону?
20:52
​Чи справедливо зняли очки з ФК "Минай"? А головне: чи в рамках закону?
Вчора, 5 липня, Апеляційним комітетом ФФЗ було відхилено апеляцію ФК "Минай" щодо зняття очок.

​Чи справедливо зняли очки з ФК 29 червня пройшло засідання Бюро Федерації футболу Закарпаття. Головними питаннями, що розглядалися членами Бюро, стали інциденти останніх турів Вищої ліги Чемпіонату області серед аматорських команд. Найбільшого розголосу у футбольних колах набуло рішення про зняття 3-х очок з команди «Минай» у матчі проти «Оболоні» (9-й тур, 12 червня 2016 р; рахунок 4:1). ФК «Минай» — амбітна команда, для якої втрата цих трьох пунктів значно ускладнює боротьбу за чемпіонство, не згодна з таким станом справ та готова відстоювати свої права.

Звичайно, Федерація футболу Закарпаття неодноразово доводила, що в її справедливості та неупередженості годі й сумніватись. Навряд чи головна футбольна структура області здійснює поділ клубів на так званих «улюбленців» або ж «хлопчиків для биття». У ФК «Минай» прекрасно усвідомлюють, що проблему перш за все варто шукати в собі. Звісно, не догледів головний тренер, не підказали помічники, прес-служба та адміністратори. І в команді ні в якому разі не намагаються зняти з себе провину. Але ж мимоволі напрошується питання: чому не було жодної підказки з боку четвертого арбітра? Це ж його функціональні обов’язки під час футбольного матчу!

Ми прибічники того, що бюро КДК в першу чергу повинне аналізувати ситуацію довкола матчу та обставини, за яких було здійснене це порушення. Звичайно, воно мало місце і заперечувати його як мінімум не розумно. Однак, чи розглядались деталі матчу, які мають неабияк важливе значення? Погодьтесь: одна справа, коли заміна, яка проведена у середині гри вплинула на підсумковий результат і зовсім інша картина постає у голові, якщо команда господарів спокійно доводить гру до логічного завершення, при чому з розгромним результатом, на останніх хвилинах дає шанс понюхати вищолігового пороху молодому хлопцю. Заключний період, під час якого одні забити ніяк не можуть, а інші вже банально не хочуть. Тоді здійснюється та сама славнозвісна восьма заміна. Проходить кілька хвилин і рефері сповіщає про завершення зустрічі. Рахунок залишається незмінним...

Гадаємо, аналіз тих заключних хвилин, під час яких і було здійснене те «грубе порушення» регламенту, себто проведення ще однієї заміни, могло певним чином змінити рішення бюро КДК, або ж просто пом'якшити вирок. Тим паче, коли у регламенті відсутнє чітке формулювання такого дисциплінарного покарання як технічна поразка. Із витягу № 9 рішення КДК (30 червня) анулювання результату здійснюється через покликання на ст. № 19 – Учасники матчів та заміни футболістів п. 7. У цій статті йдеться про дисциплінарні санкції та зарахування технічної поразки команді, в якій участь у матчі взяв футболіст, що не був внесений до протоколу, або ж був зобов’язаний пропускати гру. Але не під одне з вищеназваних порушень футболіст не підпадає! Зазначається, що під час поєдинку дозволяється заміна не більше 7 футболістів, однак стосовно технічної поразки за це порушення не передбачається зняття очок.

У клубі погоджуються, що за це порушення потрібно сплатити штраф, але навіщо позбавляти перемоги, убиваючи при цьому інтригу? Представники клубу вже написали апеляційну скаргу щодо цього рішення, ознайомитись з яким можна нижче. Відповідь Федерації, а точніше Апеляційного комітету не забарилася: (повний текст рішення: http://ffz.org.ua/?p=20095) «залишити у силі рішення КДК про зарахування поразки команді ФК «Минай» за вихід на поле 8-го запасного (Варцаби Владислава), як гравця, який не мав права брати участь в змаганні, після проведення сьомої заміни, коли він прирівнювався до незаявленого футболіста». – Цікаво! Не зовсім чітке трактування поняття «прирівнювався до незаявленого футболіста». Вибачте панове, але у регламенті не має таких розпливчастих правил. З юридичного боку діють тільки чітко визначені рамки, яких варто дотримуватися всім. І покликатись на конкретний пункт. Але ж такий (щодо замін) – відсутній!

Позбавити таких потрібних залікових пунктів команду, яка у своєму дебютному сезоні швидко зуміла нав’язати боротьбу лідерам чемпіонату – «Ужгороду», «Севлюшу» та «Дийдо», це звести нанівець всю їхню клопітку роботу впродовж всього першого кола. Після подібного дисциплінарного покарання від бюро КДК, чомусь переконані, переможний поєдинок з «Оболонню» сприймається футболістами як сізіфова праця...
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1874 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Artur84  
0
ФФЗ на чолі із Дураном тягне одну команду Фк Ужгород та підтягує фарм клуб ФК Середнє, інші колективи, які є конкурентами їм не цікаві! Всі знають хто спонсорує Ужгород і Середнє- Андріїв і Ко із Ффз)

الاسم *:
Email *:
كود *: