Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Чонка і компанія" все ж тріумфують у Іршаві (ФОТО)
14:35
"Чонка і компанія" все ж тріумфують у Іршаві (ФОТО)
Про центральний поєдинок 9-го туру вищої ліги дізнавайтесь далі.

«Бужора» в цьому році стала міцним середняком першого кола й на своєму полі мало кому дозволяє їхати додому в хорошому гуморі. Тільки потужне «Середнє» змогло взяти тут максимум. Для виноградівців, які в останніх матчах набрали дуже хорошу форму, виїзні матчі залишаються такими, що постійно змушують здавати все нові й нові іспити на чемпіонську зрілість.
 
Виноградівці на правах фаворита з перших і до останніх хвилин, незважаючи на виїзний для себе матч, атакували позиційно. Господарям залишалось шукати щастя в контратаках, у розрахунку на швидкісні якості Мудри та Станіслава Кохана. При цьому, гостям вдалось забити дуже швидкий гол. Постарався Чедрик, який із допомогою дриблінгу змусив суперників порушити проти себе правила й Дребужан вказав на одинадцять метрів. Реплюк із позначки влучив у лівий кут. Русин навіть не поворухнувся – 1:0.
 
Після цього господарі змогли кілька разів, із допомогою середніх та довгих передач, вийти в швидкі атаки, у яких ключову роль зіграли два Юрки – Кохан та Глеба, Попюрканич, Бобик, Кормош та Мудра. Одна із них на 13-й хвилині завершилась вдало для Мирослава, який на лівому краї штрафного майданчика заробив право на пенальті й сам його реалізував, розвіши Славіка в правий і влучивши в протилежний кут – 1:1.
 
Далі все відбувалось так само, як і перед тим. Насичена великою кількістю гравців опорна зона «Бужори» вдало відбивала всі намагання опонентів прорватись у карну зону. Коли ж зрідка вдавалось продертись ближче, то дуже надійну гру в захисті демонстрували Попюрканич та Чубірка. Залишались удари з дальньої та середньої відстані. Та вони летіли або в тренувальному для Русина режимі, або облітали ворота зправа, зліва або вище.
 
Суттєвим винятком стала 37-ма хвилина, коли Реплюк міг додати до свого активу ще й асист. Михайло подав із правого флангу в штрафний майданчика на Чедрика. Михайло головою підправив, цілячи під ліву стійку. Русин хоча й намагався в падінні дістати, та якби м’яч полетів би на якісь сантиметри правіше, то він був би максимум «летючим статистом». Та на його щастя круглий оминув його «домівку» з зовнішньої сторони.
 
Утім, іршавці за мить огризнулись не менш зубато. Мудра міг зробити те ж саме, що й виноградівський супер-Міша (мається на увазі Реплюк), коли опинився на лівому фланзі й відгукнувся на вже енну дальню передачу від партнера. Мирослав прострілив на дальню стійку на Кохана, який був на вбивчій ударній позиції. Якби Станіслав здійснив замикання хоча б у мінімальному стрибку, то Славік, той що Юрко, який був задалеко від нього, дуже б пожалів із цього, а так витягнута нога нападника виглядала як дзьоб журавля. На доданій до тайму першого хвилині Чонка підступно цілив зі штрафного з 30-ти метрів у ліву дев’ятку. Русин навряд чи відбив би, та м’яч полетів над поперечиною.
 
Перерва була дуже довгою для «Бужори», гравці якої вийшли на поле на кілька хвилин раніше за своїх опонентів, та дуже закороткою для виноградівців. Слюсар у роздягальні вочевидь зробив суттєвий розбір польотів по позиціях, бо гості в другому таймі були активнішими. Натомість, у господарів «ампери в м’язах» були вже не такими суттєвими, що з кожною хвилиною давалось взнаки. І це не виняток, а скоріше правило для цьогорічної «Бужори». Якщо комбінаційна гра в рази перевершує минулорічну, то фізична підготовка окремих виконавців змушує їх партнерів «верстати ногами газон і за того брата». Із огляду на це другий гол не став несподіванкою. Чонка на правому фланзі буквально на двох метрах, із допомогою дриблінгу, розправився з Глебою й навісив на дальню стійку на Чедрика. Це була не перша така передача на форварда, тому цей «батіг» хоча б раз та й мусів «луснути» й плече Михайла знову змінило рахунок на користь «Севлюша» – 1:2.
 
Чонка, який незважаючи на те, що за перші дві третини матчу не забив, та був чи не кращим гравцем матчу, кілька разів пробивав і в другому таймі. Найбільший коєфіцієнт корисної дії від ударів Юрка був двічі. На 67-й хвилині він дуже небезпечно пробив зі штрафного над лівою дев’яткою, коли Русин був тільки глядачем цього «театру одного актора». Та в наступній атаці Василь був змушений стати негативним персонажем для своїх ультрас, коли знову не зміг зреагувати на постріл Юрка з 25-ти метрів, з передачі іншого «живчика» команди з Виноградова Ковтуна – 1:3.
 
Іршавці практично не мали шансів довести рахунок до паритетного, хоча 84-та хвилина мала б снитись у жахливих снах Попюрканичу , який до цього був чи не кращим у своїй команді. Цього разу Петро опинився в атаці на лівій стійці в ролі Кохана. Після того, як Мудра прострілив туди зі штрафного з правого флангу, він теж не зміг замкнути намагання Мирослава із аналогічної вбивчої позиції. Так чи інакше, та рахунок залишився сталим – 1:3, який хоча й не такий ефектний, як проти «Поляни», та трудові три бали підопічні Слюсара до свого активу поклали й стали номінальними, з огляду на рівність очок з «Минаєм», чемпіонами першого кола й це за рахунок трохи кращої різниці м’ячів.
 
Та спочивати на лаврах виноградівціям не доводиться, бо вже за тиждень на них очікує принципова, з огляду на результат першого туру, дуель із діючим вже тільки номінально, з причини вже суттєвого відставання від лідерів, чепіоном Закарпаття – «Ужгородом».
 
На гравців «Бужори» очікує не менш легке, вже виїзне, випробування недалеко від найвищої вершини України Говерли проти рахівських «Карпат», які будуть буквально «рвати буцами» рідний зелений газон, щоб реабілітуватись за попередні невдачі та реваншуватись за поразку першого кола в Іршаві, тому, як полюбляє акцентувати гравцям інших команд лідер іршавської команди Мудра, «фізуху» саме його партнерам підтягнути за цей тиждень не завадить.
 
 
Арбітр – Сергій Дребужан
Асистенти – Вячеслав Бородайчук та Сергій Українець
Делегат ФФЗ – Ярослав Маєревич
 
25 червня, м. Іршава, стадіон «Авангард», ясно та спекотно, 700 глядачів
 
«Бужора» Іршава – «Севлюш» Виноградів – 1:3 (1:1)
 
Голи: Мудра, 14 (з пенальті) – Реплюк, 2 (з пенальті), Чедрик, 49, Чонка, 69.
 
«Бужора»: Василь Русин, Юрій Кохан, Станіслав Кохан, Мирослав Мудра, Юрій Глеба, Володимир Томич, Едуард Шкіря, Василь Кормош, Назарій Бобик, Дмитро Чубірка, Петро Попюрканич.
Запасні: Ярослав Горзов, Михайло Бізіля, Іван Довгінко, Володимир Завадка,Василь Данканич, Сергій Рубан, Василь Сухан.
головний тренер – Михайло Рацин.
 
«Севлюш»: Юрій Славік, Андрій Ломага, Віктор Чумак, Артур Вайда, Василь Ковтун, Василь Вашкеба, Юрій Чонка, Михайло Реплюк, Денис Ребрик, Іван Бандурович, Михайло Чедрик.
Запасні: Віталій Гринишин, Василь Луця, Борис Ковня, Богдан Котляр, Роман Орос.
головний тренер – Валентин Слюсар.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
Фото прес-служби ФК "Севлюш"
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1910 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: