Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Чотири ще в першому... не без участі Ковтана
14:52
Чотири ще в першому... не без участі Ковтана
Про те, як треба ще до перерви вирішувати долю локального трофею, знову показали підопічні Мікі Калабіги

Чотири ще в першому... не без участі Ковтана Ці колективи добре знають одна одну, тому їм було досить легко обрати тактику на матч. Коритнянці на правах господарів та чемпіонів прагнули домінувати на кожній ділянці поля. Їх суперники, без кількох ключових виконавців були змушені задовольнитись контратакувальною моделлю. 

На старті нічого поганого для жодної з команд не віщувала, бо обмінялись штрафними, які були успішно заблоковані, а перший удар стався на 5-й хвилині. Петканич подав зі штрафного зліва, а Чобаль пробив головою хоча й точно, та не надто сильно й 42-річний воротар Кашка впорався. 

Через дві хвилини ще аналогічний стандарт. Петканич подав у центр штрафного майданчика. Лазівці намагались винести, та Ганчак головою поцілив у лівий кут, та м’яч від стійки зрикошетив за ворота. У відповідь Гаврилешко пробив головою метрів із восьми, замкнувши подачу, та полетіло повз ближню ліву стійку. 

На 14-й хвилині Ковтан скинув під удар Чобалю. Юрій пробив низом повз ліву стійку в півметрі. Далі Петканич подав зправа, а Ковтан пробив метрів із дванадцяти. Потім Гливка мав ще кращий шанс, та навіть не пробив, однак Петканич на продовженні атаки завдав удару з досить вигідної позиції. Екс-гравець великолазівців Сакадаті подав зі штрафного на дальню ліву стійку на Зубанича, який був готовий замикати метрів з п’яти, та його на мить випередив Кашка й зняв м’яч фактично з його ноги. Та вже наступного разу й він був безсилим, коли партнери дальнім пасом знайшли на правому фланзі Ковтана й Вячеслав метрів із двадцяти семи влучив під дальню стійку – 1:0.  

Не встигли суперники як слід оговтатись, як після наступного пострілу метрів із двадцяти від Ковтана їх шокував рикошет і м’яч залетів у протилежний кут, від того в який кинувся Кашка – 2:0. 

Далі після подачі з кутового Лапчака суперники залишили без нагляду в центрі штрафного майданчика двох гравців і Чобаль довів рахунок до розгромного – 3:0. 

У наступній атаці господарі прорвались за рахунок техніки й цілої комбінації по центру зі зміщенням вліво, а на завершенні Петканич подав і Ковтан у стрибку в падінні вколотив головою м’яч у сітку, без шансів для Кашки – 4:0.

Через дві хвилини після чергової подачі зправа від Петканича Ковтан міг відзначитись вчетверте, коли на мить не встиг, щоб замкнути її з вбивчої позиції метрів із п’яти. До перерви було ще по одній нагоді від Ковтана та Чобаля й після удару другого з них воротарю довелось статично спостерігати як полетіло лівіше від воріт. Перед свистком лазівці пішли вперед і Гаврилешко пробив та Гвазава парирував.  

Другий тайм був веселішим і менш нервовим, бо господарі розуміли, що справу зроблено й не проявляли суттєвої агресії біля чужих воріт. Гості атакували за інерцією, та так і не змогли створити хоч якусь паніку в чужих захисних рядах, а суперник старався й у захисті грати видовищно, бо кілька разів виносили ефектно, навіть у падінні, чим підбадьорювали переможний настрій своїх фанів. 

На 64-й хвилині Гаврилешко все ж зумів пробити зпрва у ближній вехній кут, та воротар Коритнян парирував. Через тринадцять хвилин Гаврилешко вчергове прострілював зправа й м’яч влучив у руку захиснику. Арбітр показав на позначку. Калиняк пробив потужно та вище поперечини. Через кілька хвилин Калиняк міг виправитися, коли в штрафному майданчику відгукнувся на подачу з правого флангу, та поліеританова куля полетіла повз ліву стійку, зберігши сухий стартовий розгром, як підтвердження нещодавно виграного «Олімпіком» трофею Зимової першості. 


16 травня, с. Коритняни, хмарно з проясненнями, + 15 градусів, 150 глядачів

Арбітр – Валерій Цап

«Олімпік» Коритняни – «Великі Лази» – 4:0

Голи: Ковтан, 31, 33, 40, Чобаль, 36.

«Коритняни»: Іраклій Гвазава, Ярослав Рущак, Олександр Ганчак, Орест Петканич, Микола Муранський, Віталій Сакадаті, Юрій Чобаль, Роман Лапчак, Артем Гливка, Дмитро Зубанич, Вячеслав Ковтан.
Запасні: Віталій Палканинець, Юрій Цибик, Степан Кривлянський, Сергій Кучера, Михайло Ільницький.
тренер – Микола Калабіга.

«Великі Лази»: Юрій Кашка, Олег Мателешко, Андрій Митровка, Олег Павлович, Олег Куртанич, Денис Павловський, Євген Шандор, Юрій Шмулига, Анатолій Гаврилешко, Владислав Михайловський, Ростислав Дюгованець.
Запасні: Павло Калиняк, Владислав Гаврилешко, Євген Брензович, Віктор Совяк, Олександр Форкош, Михайло Мотильчак, Анатолій Щинський.
тренер – Йосип Микуланинець

На 78-й хвилині Калиняк не забив пенальті (мимо).
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 725 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: