Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Де Боржава ширша, там і команда сильніша (ФОТО)
13:54
Де Боржава ширша, там і команда сильніша (ФОТО)
Про те, як важко довелось довжанцям на лівому березі рідної річки, дізнавайтесь далі.

Де Боржава ширша, там і команда сильніша (ФОТО)
Команда з Довгого більше звикла грати на правому березі Боржави як у чемпіонаті Закарпаття на рідній арені, так і на стадіоні в Приборжавському на стадії групового етапу Зимового відкритого зимового чемпіонату району. Тут же довелось зіграти по ліву руку за руслом цієї жовтої річки, та ще й спека біля теплиць як мінімум подвоююється, а дерева біля місцевого стадіону все не ростуть і не ростуть. Скажемо зразу спроба підопічних Василя Фірки не надто вдалася, та про все по порядку. Поєдинок можна сміливо йменувати грою невикористаних можливостей, бо якби довели до завершення хоча б усе найбільш реальне, то рахунок міг бути мінімум хокейним у будь-яку сторону.
 
Початок матчу пройшов на зустрічних курсах, тому й моменти одразу з’явились. Господарі намагались нав’язати боротьбу з перших хвилин і першими змогли двічі загострити ситуацію на 4-й та 7-й хвилинах. У першому епізоді Михайло Жабко заробив право на штрафний удар метрах у двадцяти від воріт. Брич влучно пробив, та Баран відбив цей постріл Юрія. У другому випадку Мошкола завершив наступ лівим флангом ударом у ближній кут. Дмитро знову парирував, та ще й Савко за мить до цього підняв прапорець. Гості не менш гідно відповіли на 8-й та 9-й хвилинах. Спочатку Бровдій завершив атаку по центру влучним пострілом у правий кут із ділянки перед одинадцятиметровою позначкою, та м’яч чиркнув стійку й полетів за ворота. Далі Симканич пробив зі штрафного з лівого флангу у дальній кут. Цупик відбив.
 
На 20-й хвилині на простріл зліва у карній зоні відгукнувся Брич-старший, який одним дотиком прийняв м’яч, а другим міг пробивати з дуже хорошої позиції, та Василь Боднар в останній момент виніс його від Михайла з-під ноги. Через сім хвилин Жабко заробив право на штрафний удар метрів із тридцяти, а Марущак пробив зовсім трохи вище поперечини. Ще через п’ять хвилин господарі створили свій чи не найгостріший момент. Жабко завершив наступ лівим флангом ударом впритул метрів із десяти і влучив у ближній кут. Баран не зміг зреагувати, та його від голу врятувала стійка, від якої м’яч зрикошетив за спиною Дмитра в центр воротарського майданчика й далі партнери винесли його подалі.
 
На 39-й хвилині аналогічне загострення по центру. Юрій Брич метрів із чотирнадцяти поцілив точно в лівий нижній кут. Баран у стрибку дістав м’яч з-під самісінької стійки, продемонструвавши свій найкращий сейв. Через шість хвилин Шандра виконав хорошу навісну передачу з правого краю на дальню стійку, де Іван Боднар ударом головою намагався переправити в ближній верхній кут, та пробив зовсім поруч зі стійкою.
 
Довжанці могли повести в рахунку уже на 45-50-й секундах другого тайму. Симканич середнім пасом знайшов у штрафному майданчику Шусту, а Вячеслав поцілив у дальній правий кут. Цупик не міг зреагувати, та Василя від голу врятувала стійка, від якої м’яч зрикошетив у поле. Через дві хвилини Шуста знову пробивав із десяти метрів, та Цупик вибіг із воріт і заблокував розстріл впритул. Ще через три хвилини чудову нагоду змінити нуль на один мали й господарі, коли Юрій Брич зі штрафного метрів із тридцяти чотирьох влучив у ближній верхній лівий кут. У Барана не було шансів відбити, та його врятувала поперечина, від якої м’яч відлетів у поле. На продовженні цієї атаки другим темпом Гербик прострілив на ділянку перед карною зоною, а Мошкола замкнув цю прередачу пострілом трохи вище поперечини.
 
На 53-й хвилині Іван Боднар завершив атаку правим флангом гарматним ударом у ближній верхній кут. Воротар «Боржавського» тільки поглядом супроводжував цей епізод, та його від голу врятувала поперечина. Та трохи згодом рахунок змінився. Спрацювала атака по центру за участю Мошколи, Михайла Жабка, Юрія та Михайла-старшого з Бричів. Останній із цього квартету на завершенні скористався коротким пасом від партнера й влучив у лівий дальній кут. Воротар стрибав, та не дістав – 1:0.
 
Через п’ять хвилин Якуб завершив атаку по центру ударом з дальньої дистанції поруч із правою стійкою. Ще через п’ять хвилин Жабко відібрав м’яч на лівому фланзі й віддав на ближній край штрафного майданчика на Брича, а Юрій влучив у ближній верхній кут, однак і цього разу поперечина врятувала гостей від голу.
 
На 73-й хвилині Василь Боднар виконав дальню передачу з лівого флангу метрів на п’ятдесят у штрафний майданчик на іншого Боднара, а Іван ударом головою влучив у лівий нижній кут. Цупик у падінні зумів відбити й забрати до рук. Та гол стався не там, де його можна було очікувати. Симканич виконав удар-навіс в район дальньої стійки. Воротар не чекав, тому змушений був виймати м’яч із сітки – 1:1. Та паритет протримався недовго, бо безумовно кращий гравець матчу Юрій Брич завершив атаку по центру зі зміщенням вліво результативним ударом під дальню стійку й в екстазі здійняв руки догори й після цього партнери відсвяткували це «купою малою», в рамках якої обійшлося без суттєвих ушкоджень – 2:1.
 
Через дві хвилини Симканич отримав середній пас на правому краї штрафного майданчика, фінтами розхитав двох опонентів і небезпечно та портужно пробив над поперечиною. Наступна атака у відповідь змусила Василя пожалкувати про те, що не пробив точніше,. Наступальна дія лівим фланггом, яку розпочав вкиданням із ауту на своїй половині поля Брич-молодший, завершили інші два Бричі. Михайло-старший коротко віддав на Юрка, а той метрів із 20-ти сильно вколотив м’яч під поперечину, забивши гол-красень, і оформив дубль – 3:1.
 
Хоча у гостей і було ще майже вісім хвилин дог фінального свистка, та щоб навіть скоротити рахунок у них не вистачило сил. «Боржавське» впевнено вийшло до півфіналу, чим забезпечило для «Заріччя» друге поспіль сусідське дербі, а вболівальникам додало адреналіну щодо чергового протистояння двох клубів із протилежних берегів Боржави. Котрий із цих берегів крутіший уже точно дізнаємось за тиждень-другий.

 
Арбітр - Іван Біров
Асистенти – Віктор Савко та Петро Ливдар

23 липня, село Боржавське, стадіон «Сільський», ясно і спека, + 27 градусів, 300 глядачів
 
«Боржавське» – «Боржава» Довге 3:1 (0:0)
 
Голи: Михайло Брич-старший, 55, Юрій Брич, 80, 85 – Симканич, 75.
 
«Боржавське»: Василь Цупик, Михайло Брич-молодший, Михайло Чейпеш, Юрій Брич, Михайло Мошкола, Іван Костак, Іван Марущак, Ярослав Гербик, Богдан Геревич, Михайло Брич-старший, Михайло Жабко.
Запасні: Василь Брич, Василь Жабко, Богдан Гнетило, Іван Попович, Василь Полянський, Михайло Русин, Володимир Чекан.
Президент – Михайло Брич.
 
«Боржава»: Дмитро Баран, Василь Боднар, Михайло Якуб, Василь Керечанин, Ярослав Шандра, Василь Симканич, Ярослав Шуста, Віктор Ганчич, Іван Боднар, Іван Бровдій, Ярослав Кертис.
Тренер – Василь Фірка.
Президент – Іван Цимбал.
Євген СВИЩО
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 983 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: