Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дербі для молодих (ВІДЕО)
13:45
Дербі для молодих (ВІДЕО)
Про сусідське іршавське дербі у Західній зоні Першої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі.

Дербі для молодих (ВІДЕО)
Як і можна було очікувати, зважаючи на попередні результати суперників та показану гру в цих матчах, справжнього дербі між дорослими складами «Заріччя» та «Сільця». Протистояння, якому в цьому сезоні виповнюється 10 років, яке колись нуртувало надмірними емоціями та ажіотажем, яке послужило каталізатором участі сілецької команди в прем’єрному сезоні західної зони першої ліги, останні кілька сезонів проходить в куди спокійнішому ритмі. Востаннє суперники перед цим зустрічалися минулого року в рамках Кубка Іршавського району на полі «Сільця», і тоді зарічани в нелегкому поєдинку здолали сусідів з рахунком 2:1, чим почали шлях до фіналу. Але недільний матч скоріше нагадував прощальну гру ФК «Заріччя» в Чемпіонаті Іршавського району в останньому турі сезону 2016 року знищили опонентів з рахунком 8:1.
 
Стартові хвилин двадцять гості ще більш-менш підтримували рівну гру, однак з поступовим наростанням напруги біля власних воріт. Підбадьорила дії господарів справжня тропічна злива, яка в неділю хвилями накочувалася на стадіони області. Подекуди навіть доводилося зупиняти матчі. В нас обійшлося без зривів, однак з першими краплями дощу зарічанам вдалася швидка контратака: Володимир Томич отримавши м’яча біля власного карного, протягнув круглого через все поле і біля штрафного суперника, обігравшись з Андрієм Курилишиним, більярдним пострілом загнав білу кулю у лівий від голкіпера кут.
 
Сільчани здійснили декілька спроб відігратися, однак до акцентованих ударів по воротах справа не дійшла. Натомість зусилля господарів були винагороджені ще одним голом наприкінці першої половини гри — вкиданням з-за бічної лінії у центрі поля м’яч потрапив до Курилишина, і той запустив правим інсайдом у карний майданчик противника Михайла Брича (ФК «Заріччя» — важливе уточнення, бо ще два Михайли Бричі, батько і син, грають у складі ФК «Сільце»). Михайло, відтягнувши на себе увагу центрального захисника прострілив у центр на вільного Назара Бобика, який нарешті показав місцевій публіці, що теж вміє забивати голи.
 
Другий тайм майже повністю пройшов під акомпанемент слабкого дощу та зарічанських атак. На 57-ій хвилині Курилишин навісом з кутового знайшов у карному «Сільця» голову Михайла Брича, який безжально розстріляв ворота суперника — 3:0.
 
Через хвилин двадцять захисник «Сільця» Михайло Брич-син, перебуваючи під пресингом Томича, помилився, виносячи м’яч подалі від власного штрафного — круглий потрапив до Курилишина і Андрій пасом знайшов справа вільного Василя Зана, який потужно «зняв павутину» з ближньої хрестовини.
 
Завершив розгром «Сільця» за три хвилини до кінця матчу Василь Шерегій, за яким певно скучили місцеві вболівальники — отримавши м’яча від Томича та три секунди від захисників гостей Василь невідпорно пробив у дальню «дев’ятку» — 5:0.
 
Як бачимо, в чотирьох голах із п’яти фігурує асист Андрія Курилишина, роль якого в команді «Заріччя» станом на третю гру вже важко переоцінити. Стрийський хав з ходу заграв та взяв на себе роль лідера, неначе й не було тривалої перерви. Зовсім іншими фарбами біля нього заграв талант Володимира Томича, атакуючі потуги якого в перших матчах виглядали доволі беззубо. Тренер Микола Цимбал вже напевно ламає голову, як через кілька матчів безболісно та безконфліктно вписати в цю модель Юрія Булезу, в якого закінчується дискваліфікація. Якщо це йому вдасться, то в другому колі на захист суперників «Заріччя» чекають серйозні проблеми. З власним же захистом справи куди складніші. Це лише перша гра в сезоні, коли команда залишає свої ворота сухими. Тож напевно грати поки доведеться за бразильським принципом.
 
Щодо «Сільця», то керівництво команди напевно з нетерпінням чекає другого трансферного вікна, щоб здійснити кардинальні кадрові зміни.
 
Значно цікавіше пройшов матч між юнацькими складами команд, які обоє претендують як мінімум на медалі першості. За певної ігрової переваги гостей тренерська дуель земляків – криворіжців Миколи Цимбала та Сергія Білана завершилася бойовою нічиєю з рахунком 2:2.
 
 
Арбітр: Олександр Рошко (Мукачево)
Асистенти: Василь Федак, Йосип Мучичка (обоє з Мукачева)
Інспектор: Василь Туряниця (Іршава)
 
ФК «Заріччя» — ФК «Сільце» — 5:0 (2:0)
 
Голи: ’21 Володимир Томич, ’45 Назар Бобик, ’57 Михайло Брич, ’76 Василь Зан, ’87 Василь Шерегій.
 
ФК «Заріччя»: 22. Юрій Марко, 3. Юрій Сокач, 4. Микола Цимбал, 7. Михайло Брич, 8. Назар Бобик, 9. Володимир Томич, 11. Андрій Курилишин, 15. Олександр Совтан, 17. Василь Зан, 18. Михайло Чернявський, 20. Юрій Костак.
Запасні: 6. Василь Шерегій, 10. Сергій Караслай, 14. Михайло Бізіля, 25. Іван Варга.
Тренер команди: Микола Цимбал
Президент клубу: Юрій Фірцак
 
ФК «Сільце»: 1. Іван Терпай, 3. Ярослав Боднар, 4. Василь Мошкола, 5. Ростислав Матіко, 8. Ерік Івашко, 9. Василь Білак, 11. Михайло Брич, 13. Юрій Глеба, 15. Юрій Макович, 19. Василь Костелеба, 22. Сергій Білан.
Запасні: 12. Олександр Сабов, 8. Василь Сочка, 10. Василь Орос, 18. Микола Фущіч, 77. Михайло Брич.
Тренер команди: Сергій Білан
Президент клубу: Сергій Лупак
Святослав Симканинець
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 724 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: