Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » ДЮФЛ Закарпаття. Дербі з камбеком (ФОТО)
09:25
ДЮФЛ Закарпаття. Дербі з камбеком (ФОТО)
Про один із найконкурентніших матчів вищої ліги ДЮФЛ Закарпаття дізнавайтесь далі.

ДЮФЛ Закарпаття. Дербі з камбеком (ФОТО)
Уже традиційно матчі двох сусідських районів проходять у безкомпромісній боротьбі. Ще зовсім нещодавно юна Іршавщина тріумфувала на виноградівському стадіоні «Юність» у вищій лізі Закарпаття серед молоді сімнадцяти та молодших. Тренери з Виноградівщини цього разу, в рамках ДЮФЛ Закарпаття, мали шанс реваншувати свій регіон на більш юному рівні. У нагоді гостям став один із кращих тренерів Південного Закарпаття дитячого та дорослого футболу останніх п’яти років Іван Білак. Натомість, його візаві Білан по праву належить до когорти кращих дитячо-юнацьких тренерів сучасності в Центральному Закарпатті й у цій віковій категорії він веде справи однієї з кращих команд Центрального Закарпаття. Із огляду на це, спектаклі юних тінейджерів обіцяли бути щонайменше захопливими.
 
Поєдинок пройшов на зустрічних курсах і долю результату в окремих відрізках гри вирішили настирність окремих виконавців та везіння на завершенні епізодів. Перший тайм відбувався за рівної боротьби. Господарі намагались йти вперед обома флангами й часто використовували прострільні й навісні передачі в карну зону. Та замкнути їх ударами з близької відстані ніяк не вдавалось. Постріли ж із більш дальньої дистанції або летіли поруч із брамою або локалізовувались Лукачем та партнерами із захисної ланки.
 
У виноградівців іноді виходили дуже непогані контратаки по центру та правим флангом, де «бордовими» було створено кілька нагод із ударами з близької відстані. Дві з них мав Краснай, та реалізував результативним ударом метрів з восьми під праву стійку тільки свій перший шанс – 1:0, а от другу його нагоду парнери мали не раз згадати Дмитру по дорозі додому, коли вже змінити щось було не під силу нікому.
 
Другий тайм пройшов за незначної переваги «Іршави», які дуже настирно рвались до воріт правим флангом та по центру. У якийсь момент ця завзятість змусила опонентів дати збій і порушити проти Майора правила недалеко від правого кута штрафного майданчика, метрах у двадцяти двох від чужих воріт. Сам постраждалий влучно пробив майже під поперечину трохи ближче до ближнього, ніж до дальнього, кута. Вадим намагався відбити, та м’яч зрикошетив від його рук у сітку – 1:1.
 
Через п’ять хвилин підопічні Білака мали шанс вийти вперед. Гал майже вийшов на воротаря й пробивав метрів із п’ятнадцяти акцентовано з прицілом у дальній правий кут. Бровдію було важко зреагувати, та на його щастя м’яч полетів поруч зі стійкою.
 
Далі спрацювала заміна, яку зробив представник тренерського штабу іршавців Ігор Чернік. Менько вже через хвилину після появи на полі здійснив ефектний прохід по правому флангу й середнім пасом прострілив на одинадцять метрів на Марка. Олександр коротко віддав під удар Майору, який пробив точно, як «генерал», влучивши в правий нижній кут – 2:1.
 
Через шість хвилини Гал завершив наступ лівим краєм зі зміщенням до центру точним підступним пострілом із відскоком від газону. Бровдій відбив і з другої спроби накрив поліеританову кулю. Ще за мить атака у відповідь завершилась тим, що м’яч, після торкання Менька у чужому воротарському майданчику, ще раз влетів у сітку. Та Лялюк зафіксував у Василя офсайд й дозволив інтризі продовжити своє існування.
 
На тій же 50-й хвилині Майор міг оформити хет-трик, коли завершив атаку своєї команди правим флангом влучним ударом. Лукач зумів зреагувати на цей постріл й міг стати одним із героїв матчу, якби на другій доданій хвилині його партнер Крайняй уник офсайду після свого влучного й на якусь мить здавалось результативного удару з близької відстані. Та Бровдій виймав цей м’яч із сітки в якості переможця чергового дербі, яке залишає для підопічних Білана непогані шанси на боротьбу за бронзовий елітний комплект ДЮФЛ Закарпаття. Уже в наступному турі в двобої з ужгородським СДЮШОРом стане зрозуміло «To be, or not to be» іршавському футбольному королівству в майбутньому.
 
Виноградівцям, у яких в запасі ще важчий виїзний матч проти ще сильнішого представника Центрального Закарпаття «Мункач футбольної академії», слід зробити правильні висновки щодо свого виступу в першому колі, щоб надалі не давати опонентам творити з собою подібне до сілецького спортивного нахабства. Тільки плідна робота на тренуваннях та прагнення до кращих результатів дозволить їм і надалі тримати марку кращої юнацької команди Південного Закарпаття в своїй віковій категорії.
 
 
Арбітр – Михайло Лялюк
 
18 листопада, с. Сільце, стадіон «Села працьовитих Пекарів», хмарно, дощ, + 5 градусів, 30 глядачів
 
ДЮСШ «Іршава» U13 – ДЮСШ «Виноградів» U13 – 2:1 (0:1)
 
Голи: Майор, 35, 43 – Крайняй, 23.
 
ДЮСШ «Іршава» U13: Олександр Бровдій, Михайло Черепко, Михайло Галинець, Вячеслав Воробок, Василь Кейнез, Олександр Марко, Станіслав Маргіта (Василь Менько, 42), Станіслав Сабов, Ігор Майор, Вадим Онисько, Володимир Марунчак.
старший тренер – Сергій Білан.
 
ДЮСШ «Виноградів» U13: Вадим Лукач, Максим Штефанко, Віталій Гандера, Андрій Шолудько, Василь Чонговай, Іван Шуба, Роман Керечанин, Дмитро Крайняй, Арсеній Гал, Павло Левко, Станіслав Кедик.
старший тренер – Іван Білак.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1090 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: