Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Десна" забила і перемогла
22:17
"Десна" забила і перемогла
"Минай" у поєдинку дев'ятого туру Фавбет-ліги зіграв у Києві з "Десною".

Важка поразка у емоційному плані. «Минайці» на виїзді практично переграли імениту єврокубкову «Десну», але не реалізували свої моменти (навіть пенальті!) і за 10 хвилин до кінця пропустили гол. Ще й з очевидного офсайду. У підсумку – з Києва не веземо додому очок. Хоч і продемонстрували ми знову одну з кращих своїх ігор в УПЛ…

Цей поєдинок тренерський штаб «Минаю» вирішив зіграти тим же складом, який вже другу гру поспіль приносить команді очки – в 3 захисники, 2 латералі, 3 хавбеків та 2 нападників. Щоправда, цього разу на воротах зі старту починав Каніболоцький, а замість Пиняшка з перших хвилин вийшов Кожанов.

Перший тайм ми зіграли на дуже високому рівні. Практично повторили те, що робили на виїзді з іншим учасником єврокубків – «Колосом». «Минайці» грали сміливо, розкуто в атаці та сконцентровано у захисті.

Могли забивати вже на 5-ій хвилині – Нурієв прорвався правим флангом, і його передачу у карний майданчик перервав рукою захисник «Десни» Гітченко. На жаль, Анатолій перервав свою блискучу забивну серію з одинадцятиметрових – і  влучив у штангу. Ледь не перший нереалізований пенальті Нурієва за два сезони…

Проте цей момент тільки розізлив гостей. «Минайці» поступово набирали обертів та грали у непоганому темпі – швидко виходили з оборони в атаку, знаходили один одного між лініями, а також вміло розбивали високий пресинг досвідченого опонента.

І завдяки цьому моменти виникали раз за разом. То Кожанов, то Книш наносили небезпечні удари з-за меж штрафної, але без результату.

Суперник, звісно, не збирався відсижуватися в обороні – грали то вдома та і статус не дозволяв грати другим номером. Але це було тільки в плюс закарпатцям – з’являлися вільні зони і можна було втікати в контратаки.

На 25-ій хвилині одна з них ледь не закінчилась голом - Шиндер та Кожанов вивели Шеммі на ідеальну ударну позицію з правого кута штрафної, але в останній момент захисники вибили м’яча на кутовий.

«Десна» також атакувала, але моменти «Минаю» були гостріші. До перерви ми могли забивати двічі – на 37-ій хвилині Маємбе увірвався у штрафну та віддав під удар в центр на Ткачука, але потягнув голкіпер. А через 4 хвилини Книш з протилежного флангу увімкнув режим «Мессі», обіграв трьох, але пробив метрів з 10 вище воріт.

Звісно, такий стан справ геть не влаштовував «Десну» і вже по перерві головний наставник команди провів аж дві заміни, випустивши більш атакуючих Домбровського та Тотовицького.

І, звісно, це дало плоди. Господарі стали володіти більше м’ячом, налагодили комбінаційний футбол і атак у «Десни» стало більше. У такому темпі тиснули до 60 хвилини. «Минайці» вистояли, забрали м’яч і знову пішли вперед атакувати. До 65-ої хвилини двічі міг забивати Нурієв – спочатку Кожанов прострілив майже з лінії кутового, але голкіпер «Десни» встиг зачепитися за м’яч і не дозволив Анатолію завершити атаку. А далі Шиндер асистував йому – скинув під удар, але постріл Нурієва прийшовся у голкіпера.

Варто відзначити, що наша команда в цьому матчі заробила ледь не з десяток кутових. І один з них, на 77-ій хвилині, мав закінчитися голом – Книш пробивав зліва після відскоку м’яча. На жаль, знову мимо.

А через 2 хвилини ми пропустили. Конопля прорвався флангом, відпасував Будковському, який був у офсайді, і той завершив епізод. ВАР на матчі не було, а арбітри, чомусь, цей момент прогледіли… І вже вдруге в УПЛ «Минаю» забивають ключовий гол не за правилами… 




Закарпатці ще намагалися врятувати гру. Меліченко гарно пробивав за-за меж штрафної – голкіпер знову потягнув. А трохи пізніше Маємбе вбігав у штрафну, але впав після єдиноборства із захисником. Арбітр вирішив, що це симуляція.

У підсумку дуже прикра поразка. Яку дуже хочеться швидше забути та рухатися далі. Хоч і сама гра у виконані «Минаю» вселяє оптимізм, а хлопці заслуговують похвали.

Наступний матч ми проведемо 15 листопада – пропущений матч 1 туру із «Львовом».


«Десна» - «Минай» 1:0

Голи: Будківський, 80

«Десна»: Паст, Тамм, Огіря, Арвеладзе (Домбровський), Калітвінцев (Єрмаков), Картушов, Хльобас (Тотовицький), Мудрик(Гуцуляк), Гітченко, Конопля, Будківський (Дегтярьов)

«Минай»: Каніболоцький, Книш, Саків, Матіч, Меліченко, Маємбе, Ткачук (Малепе, 85), Сніжко (Ахмедзаде, 85), Нурієв, Кожанов (Пиняшко, 61), Шиндер (Хахльов, 73)

Попередження: Мудрик, Паст – Шиндер, Маємбе, Кобін

На 6-ій хвилині Нурієв не реалізував пенальті (стійка).
Інформаційний департамент ФК «Минай»

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 352 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: