Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Дийда» перемагає у Великій Копані (ФОТО)
16:54
«Дийда» перемагає у Великій Копані (ФОТО)
Про те, як діючому чемпіону дали бій на Виноградівщині читайте далі.

«Дийда» перемагає у Великій Копані (ФОТО) Жеребкування було не надто прихильним для підопічних Михайла Фурика. Звичайно, сповненому амбіцій «Минаю» копанські ультрас мало б зраділи, а от зустріч із «ДЮФК Мукачевом» вселяла в їх душі більше оптимізму. Та, як кажуть, маємо те що маємо й треба боротись, щоб рухатись далі.

Саме своєю жагою до боротьби підкуповують гравці з Великої Копні. Це вони довели й одному з головних фаворитів змагань, який прагнув вирішити долю путівки ще в першому матчі. Сам поєдинок пройшов за переваги у володінні м’ячем підопічних Іштвана Гіді, які майже в півтора рази більше пробивали по воротах – 17:12, у понад півтора рази випередили опонентів за відсотком гостроти від цих пострілів – 70.6 % проти 41.7 % у помаранчево-чорних, та майже в 2.5 раза перевершили їх за влучністю – 41.2 % проти 16.7 % у «Великої Копані». Саме останній компонент не дозволив підопічним Михайла Фурика присоромити маститого суперника.

У першому таймі «Дийда» трохи більше володіла м’ячем ніж у другому. «Дийда» у понад два рази перевершила суперника за ударами – 9:4, однак влучність у обох команд бажала бути кращою – 22.2 % у команди з Дідова проти 0 % у господарів поля. За гостротою від ударів копанці поступились фавориту зовсім небагато – 50 % проти 55.6 % у червоно-білих. Стартові хвилини пройшли в розвідці. Гості призвичаювались до газону, суперник шукав слабкі гвинтики в «Дийдо-машині».

Поступово гра перемістилась ближче до Михайла Пилипа. Із інтервалом у дві хвилини атакувальні дії почали завершуватись ударом. На 8-й хвилині неприємного пострілу повз ліву стійку завдав, один із найактивніших у першій половині, Кемень. Трохи влучнішим через дві хвилини був Розман, та на його удар зреагував Пилип. Та вже наступна атака по центру завершилась взяттям воріт. На її завершенні Грицкевич ударом-парашютом спрямував круглого в лівий кут – 1:0.

Господарі спробували перехопити ініціативу, та до штрафного майданчика так і не змогли дійти, а спроби ударів з-за його меж блокувались опорними півзахисниками та захисниками. Дуже грізною зброєю в цьому матчі, з боку обох команд, були простріли та навіси з кутових. Цих стандартів футболісти з Дідова за весь матч заробили майже вдвічі більше – 5:3, і кожен був небезпечним. Один із таких гравці «Дийди» заробили на 19-й хвилині, під час атаки правим флангом. Навісну передачу з правого кута на дальній край штрафного майданчика від Розмана небезпечним ударом головою завершив Береш. На щастя для Пилипа, який не діставав цей м’яч, він полетів поруч з лівою стійкою з зовнішньої сторони.

На 20-й хвилині трибуни суттєво пожвавились. Посприяло цьому перше справжнє загострення біля воріт Славіка. Спочатку, після навісу з лівого флангу, м’яч у пожежному режимі на кутовий був змушений виносити Кохан. Після навісної передачі з кута на лінію воротарського майданчика, де її намагались замкнути Магула та Свищо, круглий, внаслідок кількох рикошетів, полетів над поперечиною.   

Протягом гри копанці в півтора рази частіше порушували правила, та й відсоток гостроти від штрафних ударів червоно-білих був у два з половиною рази більшим – 66.7 % проти 25 %. На 25-й хвилині, під час атаки по центру зі зміщенням до лівого флангу, гравці з Дідова заробили право на штрафний з 25-ти метрів. Барта обвідним ударом цілив у ближній лівий кут. М’яч зовсім трохи оминув стійку з зовнішнього боку.

Господарі відповіли через сім хвилин стрімкою атакою лівим флангом, яку опоненти були змушені зупиняти з допомогою фолу. Свищо намагався з гострого кута виконати свій фірмовий удар, та цього разу круглий полетів над поперечиною.

Другий тайм «Велика Копаня» провела ще жвавіше, ніж перший. Як наслідок, після перерви команди завдали однакову кількість ударів – по 8. При цьому, більш досвідчені гравці «Дийди» майже в  2.5 раза випередила суперника за відсотком гостроти – 87.5 % проти 37.5 % у помаранчево-чорних, та в 2.5 раза перевершили їх за влучністю – 62.5 % проти 25 % у копанців.

На 38-й хвилині підопічним Михайла Фурика вдалась атака правим флангом зі зміщенням до центру, яка завершилась влучним ударом із 22-х метрів під ліву стійку Івана Фурика. Славік вчасно змістився і відбив цей підступний удар. Суперник серйозно відповів через одинадцять хвилин, коли господарі трохи зменшили оберти. На навісну передачу Розмана із кутового на одинадцять метрів влучним ударом головою відгукнувся Грицкевич. Та копанці все ж змогли недалеко від лінії своїх воріт винести м’яч за межі штрафного майданчика.

Не менш небезпечно було на 54-й хвилині, коли правим флангом прорвались Розман та Барта. Ференц, скориставшись хорошим пасом від Сашка, завершив атакувальну дію сильним ударом. На щастя для місцевих фанів круглий цього разу полетів над поперечиною. На 58-й хвилині влучним ударом зі штрафного воротам Пилипа загрожував уже Куцкір. Голкіпер вчасно змістився і зреагував на його постріл.

Ще гостріше було біля протилежних воріт через хвилину. Атаку лівим флангом прострілом у карний майданчик завершив Кельман. Там м’яч вигриз Магула і в боротьбі з захисником зміг небезпечно пробити в падінні ногою. На щастя для Славіка круглий полетів поруч з лівою стійкою. На 61-й хвилині копанці втратили останню нагоду зрівняти рахунок. На завершенні атаки по центру слаломний забіг, із вдалим подоланням кількох перешкод у вигляді півзахисників «Дийди», вдався лівому захиснику Дорогі. Цей крос завершився дуже небезпечним ударом Михайла під ліву стійку. М’яч кілька разів підстрибнув, та Славік у стрибку зміг його зупинити і з другої спроби забрати до рук.

Через п’ять хвилин гості втратили останню нагоду подвоїти рахунок. На навісну передачу з лівого флангу відгукнувся Товт, який ударом головою влучив у лівий верхній кут. Пилип ціною надзусиль у стрибку дотягнувся до круглого, перевівши його на кутовий.

Незважаючи на мінімальний програш, «Велика Копаня» може їхати до Дідова з високо піднятою головою й боротись за свою честь до кінця. Для «Дийди» актуальним залишається не пропустити швидкий гол і повеселити рідних фанів якісною грою.    

 
Арбітр – Віктор Печунка
Асистенти – Михайло Мучичка, Ігор Граб
Делегат ФФЗ – Іван Головко 
 
с. Велика Копаня, ясно, + 13 градусів, 400 глядачів,
 
«Велика Копаня» – «Дийда» Дідово 0:1

Голи: Грицкевич, 12.

«Велика Копаня»: Михайло Пилип, Михайло Будз, Михайло Свищо, Василь Фозекош, Михайло Дорогі, Михайло Барник, Володимир Попадинець, Микола Магула, Золтан Варга, Іван Фурик, Іван Гулянич.
Запасні: Михайло Антолик, Михайло Барник, Михайло Роман, Ігор Агапітов, Іван Кельман, Владислав Кікало, Михайло Староста, Олександр Лемак.
Тренер – Михайло Фурик.

«Дийда»: Юрій Славік, Роланд Антал, Юрій Береш, Юрій Кохан, Роланд Качов, Габор Кемень, Іван Ковач, Роберт Товт, Ференц Барта, Олександр Розман, Олександр Грицкевич.
Запасні: Степан Шош, Володимир Головачко, Володимир Лисиченко, Михайло Куцкір.
Тренер – Степан Гіді. 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1082 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: