Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Дийда» підкорила «Бужору» (ФОТО)
20:54
«Дийда» підкорила «Бужору» (ФОТО)
Про непересічний чвертьфінальний матч Кубка Закарпаття читайте далі.

«Дийда» підкорила «Бужору» (ФОТО) Фани з нетерпінням очікували приїзду однієї з трьох кращих команд Закарпаття. На старті сезону команда з Дідова отримала добрий вишкіл у Зимовому чемпіонаті. «Бужора» не спромоглась заявитись на цей престижний турнір й мала змогу грати хіба з командами груп здоров’я. Ця різниця в підготовці не могла не вплинути на результат очної гри. Найімовірнішим підсумком першої гри ¼ фіналу мала б стати перемога гостей у 1-2 голи. Іншої думки був тренер-максималіст гостей.

Поєдинок пройшов за трохи більшого володіння м’ячем «Бужори», яка більше пробивала – 10:9. До активності господарів зобов’язував поточний рахунок, який був не на їх користь. Натомість, підопічні Гіді випередили суперника майже в півтора рази як за влучністю – 55.6 % проти 40 % у іршавців, так і за відсотком ударів, які несли хоч якусь небезпеку – 88.9 % проти 60 % у жовтих. За рахунок цього гості й змогли досягти успіху.

Перший тайм «Дийда» провела краще, ніж другу половину гри. До перерви гості трохи більше тримали м’яч і завдали рівну, з опонентами, кількість ударів – по 6. У другому таймі влучність гостей, у порівнянні з першою половиною, погіршилась рівно вдвічі, а відсоток ударів, які несли небезпеку, знизився в півтора рази. «Бужора» після перерви збільшила відсоток гострих ударів у півтора рази, а влучність наростила майже в чотири з половиною рази. 

Першого удару завдав Ільницький, та той тільки перевірив увагу опонентів. Через дві хвилини небезпечніше відповів суперник, коли провів дві атакувальні дії, які завершились ударами. Особливо ефектним був постріл Ковача з 18-ти метрів під поперечину. Ігнатишин у стрибку перевів м’яч на кутовий. Та вже наступна атака правим флангом завершилась голом. Її ударом в лівий кут завершив Розман – 1:0.

Далі господарі перехопили контроль над м’ячем. Гіді перевів підопічних на контратакувальну модель гри. На 13-й хвилині атаку по центру гарматним ударом із 25-ти метрів завершив Брич, який цілив у праву дев’ятку. Круглий оминув браму в лічених сантиметрах над поперечиною. Небезпечними були простріли гостей із флангів. У першому таймі з правого краю їх якісно виконував Барта. Одну з таких передач на 18-й хвилині влучним ударом завершив Грицкевич. Однак, асистент арбітра зафіксував у нападника офсайд. У першому таймі гості набагато більше отримували право на кутові. Подачі та розіграші цих стандартів – усі вони несли небезпеку воротам Ігнатишина. Після навісу з правого кута на 24-й хвилині м’яч влучив у руку гравцю «Бужори». Арбітр без вагань вказав на позначку. Розман із точки пробив, без шансів для воротаря, під ліву стійку – 2:0.

Через хвилину Кохан та Куцкір розігнали атаку лівим флангом, яка завершилась прострілом у воротарський майданчик. Грицкевич, якого залишили без нагляду, ударом з 5-ти метрів переправив м’яч в сітку – 3:0.
Після цього гра заспокоїлась. Гості тримали м’яч в центрі. Місцевим гравцям усе ж вдалось двічі загрожувати воротам. Спочатку на 38-й хвилині на завершенні атаки по центру потужно пробив Петер, а через три хвилини в аналогічній атаці Брич прострілив на лівий край штрафного майданчика, а  Симканич завершив комбінацію ударом з льоту. Та в обох випадках круглий полетів над поперечиною.

На старті другого тайму Куцкір, Розман та Ковач розігнали атаку по центру. Далі вони підключили  до наступу Тара, який прострілив з правого флангу на  лівий край воротарського майданчика. Грицкевич спрямував круглого в ближній, вільний від воротаря кут – 4:0.

У другому таймі суттєву гостроту створювали простріли з правого флангу Горзова. Один із таких завершився влучанням у руку Анталу. Арбітр знову вказав на позначку. Симканич із точки пробив у правий кут. Шош вгадав, стрибав і зачепив круглого, однак той рикошетом від рукавиць влетів у сітку – 1:4.

Через три хвилини хет-трик мав оформити Грицкевич, та воротар із захисником відчайдушно заблокували його удар з меж воротарського майданчика. На 56-й хвилині силовий навіс Тара з правого флангу на лінію воротарського майданчика мав замкнути Розман, та на якусь мить не встиг підкласти голову. Через чотири хвилини Тар прострілив у воротарський майданчик з того ж флангу. Розман переправив у сітку, та асистент зафікував офсайд.

На 73-й хвилині господарі розіграли штрафний з правого флангу. Ільницький влучив під поперечину. Шош у стрибку відбив кулаком. На 90-й хвилині Бровді ударом зі штрафного з лівого флангу влучив у ближній кут. Воротар змістився й зреагував, звівши до мінімуму шанси опонентів на повторний поєдинок у Дідові.                       
 
Арбітр – Василь Качур
Асистенти – Річард Готра, Роман Хархаліс
Делегат ФФЗ – Іван Кувік 
 
м. Іршава, стадіон «Авангард», ясно, 600 глядачів
 
«Бужора» Іршава – «Дийда» Дідово – 1:4

Голи: Симканич, 55 – Розман, 11, 25, Грицкевич, 26, 47.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Петро Попюрканич, Ярослав Сухан, Юрій Глеба, Михайло Бідзіля, Іван Довгінко (Ярослав Горзов, 46), Рудольф Петер, Іван Ільницький, Василь Симканич, Іван Бровді, Юрій Брич (Олександр Совтан, 75).
Тренер – Олександр Дякулич.

«Дийда»: Іштван Шош, Юрій Береш, Роланд Антал (Норберт Попович, 60), Володимир Лисаченко, Юрій Кохан (Володимир Головачко, 53), Роберт Товт, Іван Ковач, Михайло Куцкір, Ференц Барта (Ендре Тар, 46), Олександр Розман, Олександр Грицкевич (Чобо Кемень, 68).
Тренер – Іштван Гіді.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1137 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: