Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Дийда» вдвічі перезабивала «Поляну» (ФОТО)
14:52
«Дийда» вдвічі перезабивала «Поляну» (ФОТО)
Про перебіг непересічного поєдинку 6-го туру вищої ліги в Дідові читайте далі.

«Дийда» вдвічі перезабивала «Поляну» (ФОТО) Один із грандів закарпатського футболу «Дийда» до домашньої гри підійшли в хорошому гуморі, який надала їм шалена звитяга в неприступному, для багатьох колективів, Довгому. Краща команда Північного Закарпаття останніх років «Поляна» в попередньому матчі  отримала хороший вишкіл чемпіоном із обласного центру й цього разу прагнула нарешті поповнити очковий багаж.

Перші десять хвилин йшла боротьба за центр поля, тому всі події розгортались тільки на підступах до штрафних майданчиків. Гості намагались розхитати опонентів лівим флангом, де невтомно працював мотор їх команди Василь Попович. У господарів основна гострота йшла після навісів із кутових Барти та Куцкіра. Найгостріший із них стався на 11-й хвилині, коли навіс з лівого краю ударом з льоту над поперечиною завершив Береш. Що не вдалось Юрку зміг втілити Розман, який на завершенні однієї з наступних атак по центру вколотив м’яч під ліву стійку – 1:0.

На 24-й хвилині Розман знову включив свою швидкість і ціною ушкодження заробив небезпечний штрафний. Куцкір влучив точно в правий кут. Шутак у падінні відбив. На добивання побігли Тар та Попович, та в запалі боротьби порушили правила в нападі. Через три хвилини на завершенні атаки лівим флангом простріл Куцкіра на протилежний правий край штрафного майданчика ударом під ближню стійку завершив Норберт Попович. Воротар у падінні відбив досить складний м’яч. На 34-й хвилині Куцкір здійснив слаломний забіг лівим флангом. У центрі був абсолютно вільний Розман, який благав про передачу, та Михайло вирішив сам пробити під ближню стійку, потренувавши Шутака.

Та вже за мить креативний півзахисник виправився, коли, на завершенні нової масованої атаки, пострілом із 16-ти метрів влучив у правий кут, забивши один із кращих голів туру. Круглий рикошетом від стійки полетів за спиною в голкіпера в протилежний кут. Через три хвилини рахунок міг стати розгромний, коли Барта віддав на лівий край на Кеменя, а той прострілив на лінію воротарського майданичка, де Розман на якусь мить не встиг замнути його з вбивчої позиції.

На наступний постріл Розмана на завершенні атаки лівим флангом,  коли Сашко через дві хвилини влучив у дальній правий кут, Шутак зреагував. І тут спрацювало правило про «не забиваєш ти …», коли чергова змістовна атака полянців завершилась влучним пострілом Миговича – 1:2.

Натхненні цим м’ячем полянці продовжили відповідати господарям атакою на атаку до самого завершення матчу. Протягом гри у вирі подій постійно був кращий гравець полянців Попович: він і штрафні заробляв, і хороші передачі партнерам по нападу роздавав, і сам час від часу пробивав. На 48-й хвилині Василь на завершенні атаки правим флангом із гострого кута небезпечно цілив під дальню стійку, та м’яч полетів повз браму.

На 53-й хвилині Давід якісним пасом виводив на вбивчу ударну позицію Розмана, та його на якусь мить випередив опонент і виніс круглого на кутовий. Ще гостріше було біля пролежних воріт через дві хвилини. На завершенні атаки по центру Попович пробив із під ноги Береша у правий кут. Славік не зміг би відбити цей м’яч, та на його щастя той полетів у сантиметрах поруч зі стійкою. У одній із наступних атак круглий все ж затріпотів у сітці. Простріл із правого флангу Норберта Поповича влучним ударом в дальній лівий кут замкнув Барта – 3:1.
Не встигли гості як слід прийти до тями від цього голу, як на завершенні однієї з атак по центру Давід віддав на правий край штрафного майданчика на Барту, і Ференц вколотив м’яч під дальню стійку – 4:1.

Тільки після цього підопічні Ропонича знову змогли досягти креативу в атаці. На 73-й хвилині Станкович, на завершенні атаки по центру, віддав на Миговича, та того в момент спроби удару з 25-ти метрів знесли опоненти. Шимон призначив штрафний, який ударом повз праву дев’ятку виконав Чубірка. Аналогічна атака по центру з таким же порушенням, тільки ближче до штрафного майданчика, стала фатальною для воріт господарів. Мельник обвідним ударом зняв павутину з правої дев’ятки воріт Славіка встановивши нічию за голами-красенями – 1:1, та скоротивши загальний рахунок матчу – 2:4.

На 84-й хвилині круглий ще раз опинився в сітці, коли Розман вдало замкнув передачу з правого флангу, та за мить до цього Вовчанський зафіксував у нього офсайд. На 89-й хвилині партнери вивели на хорошу ударну позицію Грицкевича, який влучив у ближній лівий кут. Воротар відбив на кутовий. Після навісу Барти, з кута в центр штрафного майданчика, Давід пробив точно під поперечину. Шутак відбив важкий м’яч, продемонструвавши свій найкращий сейв у матчі й став своєрідним оберегом команди від розгрому.   
 
 
Арбітр – Юрій Шимон
Асистенти – Валерій Шкура, Ілля Вовчанський
4-й арбітр – Євген Зан
Делегат ФФЗ – Йосип Шитєв
 
с. Дідово, стадіон «Дийда», + 25 градусів, ясно, 500 глядачів
 
«Дийда» Дідово – «Поляна» – 4:2
 
Голи: Розман, 21, Куцкір, 35, Барта, 58, 66 – Мигович, 42, Мельник, 79.
 
«Дийда»: Юрій Славік, Юрій Береш, Роланд Антал, Юрій Кохан, Норберт Попович, Габор Кемень, Іван Ковач, Ендре Тар, Михайло Куцкір, Ференц Барта, Олександр Розман.
Запасні: Іштван Шош, Роберт Товт, Адам Пушкаш, Олександр Грицкевич, Роберт Давід, Степан Гейці.
Тренер – Іштван Гіді.
 
«Поляна»: Євген Шутак, Дмитро Чубірка, Артур Русин, Едуард Мельник, Роман Лебович, Віталій Грабар, Василь Лібак, Іван Станкович, Василь Мигович, Едуард Понзель, Василь Попович.
Запасні: Михайло Безик, Ілля Ропонич, Мирослав Русин, Сергій Сокач, Олексій Соломко, Роберт Ріпкович.
Тренер – Василь Ропонич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1050 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: