Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дискваліфікація Гібалюка - недоторканість ФФЗ
10:22
Дискваліфікація Гібалюка - недоторканість ФФЗ
Чергове засідання Виконкому ФФЗ завершилось прийняттям резонансного рішення щодо дискваліфікації гравця ФК «Минай» на рік.

Дискваліфікація Гібалюка - недоторканість ФФЗ Гравцю ФК «Минай» було пред’явлено звинувачення щодо коментаря у Фейсбуці. Гібалюк різко висловився на адресу ФФЗ з приводу рішення Бюро ФФЗ зарахувати команді «Минай» технічну поразку у матчі з хустською «Оболонню» через перебільшення кількості можливих замін у цій грі (гра відбулась 12 червня 2016 року).

Та вже за кілька днів після цього Гібалюк вибачився за свої слова в стінах ФФЗ та публічно у Фейсбуці. Здавалось конфлікт вичерпано, на наступних засіданнях КДК ФФЗ це питання більше не піднімалося, як і на Раді президентів, яка відбулась 28 серпня.

Схожий інцидент мав місце в англійській Премєр-лізі в жовтні 2012 року, коли захисник «Челсі» Ешлі Коул образив працівників FA, висловивши невдоволення рішенням організації дискваліфікувати свого партнера по команді Джона Террі за расистські висловлювання на адресу гравця "Куїнз Парк Рейнджерс" Антона Фердінанда.

«Ха-ха-ха, просто молодці, FA! Значить, я брехав! Купка виродків», - було написано в повідомленні футболіста.  

Як бачимо, його висловлювання були значно жорсткішими і публічнішими. У підсумку, Коул був оштрафований Асоціацією футболу Англії (FA) на кругленьку суму за некоректні висловлювання. Слова Коула були названі FA "недоречними і які порочать футбол". Сам футболіст, слухання у справі якого на його прохання не було публічним, був попереджений про заходи в разі повторення подібних випадків у майбутньому.

ФФЗ вперше стикається з такою ситуацією і їхнє рішення є досить жорстким. Та й часові рамки розгляду цього питання викликають сумніви, пройшло вже чотири місяці. Дивно, що побиття футболістів чи арбітрів караються менш суворо.

Дивним фактом є те, що одним із тих хто підтримав рішення дискваліфікувати Гібалюка був генеральний директор вже не існуючого нині ФК «Говерла» Іван Шіц, з яким (клубом) Гібалюк вів судові тяганини з приводу виплати заробітної плати і пройшовши через всі спортивні судові інстанції, вигравши їх так і не отримав належного. 

В нашій країні кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань (Стаття 34 Конституції України).

Прикро спостерігати як обласна федерація приймає такі рішення, тому що в такій ситуації, втрачаючи футболістів, які в минулому пограли на найвищому рівні, програє і весь Закарпатський футбол!
Lobda
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 3297 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 171 2 »
17 Ваня  
0
Артур та інші хлопці тут висновок тільки один - ми повернулися в 90 де був безпредел і ця зараза зараз нажаль у нас.ФФЗ стала як Спец об'єкт де чорт знає що коїться.До голови їх претензій нема так як Дуран став заручником всього цього бо він як всі знають розумна і адекватна людина. Просто проаналізуйте ті хто читають і ті хто любить футбол це рішення.Ми зараз в футболі мали у великому футболі багато вчинків зірок де були образи, жести,драки, пісні які ображають клуби і інше.Але чи були рішення такі як у нас у АМАТОРІВ??Ні.А те що вони видаляють все то це їх лице і їх повага до самих себе.Продовжуймо вболівати і грати. А час все розсудить

16 Artur84  
0
Ну от - в статті "Резонанс по Гибалюку", розміщеній на офіційному сайті ФФЗ (http://ffz.org.ua/?p=23964) коментарі протрималися рівно 2 години, поки був відсутній адмін сайту, їх почитала цензура ФФЗ і адмін різко виправив свою страшну помилку - коменти почистили под приємну для ФФЗ цифру 0! Є одна точка зору - та, що від ФФЗ, і ніяка інша! До речі чомусь виконавчий комітет ФФЗ є, а цензурного немає, якось неправильно!

15 Ваня  
0
без огріхів мав на увазі...а з Артуром погоджуюсь. Ці вислови заробітчани, гнилі, нахаби- це нормально???він людина в першу чергу!!! в премєр лігах ми бачим коментарі тренерів, футболістів, бачимо також їх деколи не адекватні дії,їх образи в бік команд і це Шахтар та Динамо!!когось довічно дискваліфікували??? і тут було відео на всю Європу! але футболісти продовжують грати, тренери продовжують свою роботу- ЦЕ ФУТБОЛ ГРА МІЛЬЙОНІВ! На слідуючий рік ФФЗ прийняла рішення щодо гри у нас Заробітчан і шо тепер??Минай був покараний уже раніше !!! не робіть подвійні стандарти і не робіть СМІХА УЖЕ!!! Як би ви не оправдовувалися і не перекручували, але це шановні ідіотизм з дискваліфікацією за ФЕЙСБУК?? ВІн шо хотів убити там когось?? а тепер шукаєте інші причини коли поняли, що наробили дурниці !!!!

14 Artur84  
0
Пане Владислав, Ви не праві і поясню чому. Особисто я не є фанатом "Минаю" та прихильком Гібалюка, я навіть з ним не знайомий, але в даній ситуації абсолютно не підтримую рішення ФФЗ, яке є відверто неправильним! Чому?, а тому, що є НЕСВОЄЧАСНИМ, ЗАПІЗНІЛИМ,  НЕОБГРУНТОВАНИМ, ПОДВІЙНИМ ШТРАФОМ! У Прем'єр-лізі Кварцяний і інші тренери і не таке видають про судідвство та Федерацію, але там не додумуються дискваліфіковувати на рік, максимум штрафи. А в нашій ФФЗ: 1) зняття 3-х очок; 2) дискваліфікація на рік; 3) максимальний грошовий штраф! І зашо? За висловлювання у Фейсбуку, за які Гібалюк офіційно приніс вибачення!
А на рахунок того, що Гібалюка треба грати бо тіпа він чужий і заробляє тут, так сьогодні він, завтра Слюсар, бо чужий, Дьордь Короловський в Мункачі тоже не наш, давайте й Павла Оржаховського виженемо, він тоже родом не із Закарпаття і всі вони тіпа тут заробітчани!
На рахунок Санту Лобда, то Ти Владислав шось путаєш - саме на ручному сайті ФФЗ удаляють, а цей реальний, де можна почути різні точки зору і поговорити про проблеми!

13 Ваня  
0
Владислав ви погрожуєте???і знову вказуєте своє лице...а кожного своя думка..це рішення є помилковим ФФЗ.ви зразу захищаєте сашка.футболіст хороший але не без горіхів був погодьтеся.Завтра дискваліфікують Кополовця?чи Василя якогось з Мартинки???я з Гібалюком не знайомий,а коментує це бо ми йдемо до прірви.

12 Владислав 85  
0
Ніколи не писав коментарі. Хоча все що стосується футболу читаю. Новина про Гібалюка , яка є головною шокувала. Але не його відсторонення, а публікації на лобді. З маленької букви свідомо написано. Цей сайт для мене і моїх багатьох однодумців пішов і вічність разом з його дописувачами і «журналістами». Пишу в перший і останній раз на «лопту» можливо видалять спробую і на інші сайти. Хочеться кричати – «панове схаменіться». Що ви несете? Підтримую ФФЗ. Давно час гнати цього заробітчанина з Закарпаття. За що він і ви шановні « комантарщики» пишете неправду?. . Цілком правильне рішення. Двома руками «ЗА». Настав час наводити порядок і ставити на місце неграмотних і некомпетентних нахаб. Добре читається що всі коментарі пишуться Гібалюком і його Ко. І головне нісенітниці, посилаючись на Конституцію і свободу слова. Ви усвідомлюєте що пишете? .. Який авторитет у футболі Гібалюк?. Що він зробив? Своїми діями він всім нормальним людям довів свою некомпетентність, безвідповідальність і неадекватність. Гнила людина…. І ви хлопці з Минаю це чудово знаєте. За що захищаєте його? За те що маючи такий славний колектив із - за його неграмотності вам зарахували поразку. І не один раз. За те що він , замість того щоб вибачитися перед вами в Фейсбуку написав наклеп на ФФЗ? ФФЗ за цей неправдивий допис мало б подати до суду. Але вони лояльно поставилися до цього. І хвала тим людям, які підняли це питання і прийняли цілком правильне рішення. Гібалюк піднімає футбол в Закарпатті? Він заробляє на закарпатському футболі. І рве нахабно і жадібно. І це ви добре знаєте. Пишете про Пересту. Сашко чудовий футболіст . Все своє життя грав і в мої часи теж, і понині грає. І він вкладає чималі кошти в закарпатський футбол на відміну від вашого героя. Цілком погоджуюсь з ФФЗ, підтримую. А про свободу слова б мовчали. Як ви її розумієте? Зо слова треба відповідати.

11 Artur84  
0
Зараз на сайті ФФЗ у роз'ясненні "Резонанс по Гібалюку" пояснюють, що його нібито дискваліфіковано за якусь повторну погану повендінку вже після гри "Ужгород - Минай" в підтрибунному приміщенні Автомобілісту, яку чомусь ніхто з Минаю, і не ттільки, не бачив! Бачили хуліганство лише ті, хто проголосував за дискваліфікацію, а саме - члени виконкому ФФЗ Переста, Сельменнський, Чегіль та дерев'яні двері, які також постраждали від Гібалюка! А де докази, відео?, чому лише тепер про це згадали, а не відразу після гри? Адже пан суперексперт Сельменський міг у програмі на Тисі про це сказати?
Але саме у статті офіційного сайту того ж ФФЗ від 15.10.16 про черговий виконком ФФЗ  (ось посилання - http://ffz.org.ua/?p=23796) жодного слова про якусь повторну погану поведінку Гібалюка мова взагалі не йде. Говориться лише те, що пану О. Пересті  щось там не сподобалося, щось він згадав - ".....не погодився з формулюванням, що «інцидент вважати вичерпаним» навіть попри вибачення тренера «Миная»". Шановні панове, Ваша стаття на сайті ФФЗ під назвою "Резонанс по Гібалюку" вчергове показує, що Ви намагаєтеся якось виправдатися за своє тупе рішення! Так, Ви праві, без Гібалюка футбол Закарпаття нічого абсолютно не втратить, але треба діяти по людськи та по закону, а не по "поняттям", Гібалюк там, чи інше прізвище! Чомусь тренера "Мункача" Сільваші за фак (НА ху....й) вболівальникам лише 1000 грн., чомусь ніхто не згадав, що до того пан Сільваші також був причетний до підроблення документів своєму футболісту? Це не повторне порушення? Провокація вболівальників та шахрайство із документами? Щось його не відсторонюють від футболу, тим більше він же дітей тренує і тоже показує приклад, як треба провокувати фанатів, адже саме його футболіст показував ФАК? Де Ваша ПРИНЦИПОВІСТЬ та ПОСЛІДОВНІСТЬ?  Ганьба виконкому ФФЗ!

10 Вова  
0
це рішення окремих людей... Шкода шо такі обсурди є у нас.. думаю тут треба звертатися в інші інстанції і доводити їм їхню "правоту" та некомпетентність. Інакше завтра заборонять вболівальникам з трибун підтримувати smile )А Вони можуть тепер і таке smile )

9 Artur84  
0
VV - може на рахунок регламенту Ти і правий, але згідно того ж  регламенту команда Минаю за свої порушення була покарана зняттям залікових очок, все відбулося ще на початку року. Для чого карати команду подвійно? Бо дискваліфікація Гібалюка, є нічим іншим, як подвійним покаранням для Минаю! І коли  повернулися до цього епізоду? - в кінці року!!!! Це повний абсурд! Тоді давайте згадаємо скільки разів коментував по центральних ЗМІ суддівські ляпи та проблеми нинішній гравець "Минаю" Михайло Кополовець будучи гравцем Прем'єрліги? БАГАТО - його за це ФФУ дискваліфіковувала? Йому забороняли грати футбол? Чи в нас якийсь непонятний комітет ФФЗ із случайними членами має статус надюридичної сили, який може плювати на Конституцію України та відсторонювати від футболу гравця - аматора (хай він і був тренером) на рік? Давайте тоді хай цей комітет ФФ Закарпаття збереться і дисквалілфікує Кополовця, який  в далекому 12.11.12 розкритикував сіддівство в УПЛ? А шо, чому ні? Ми-ж ФФЗ, а не якась таф слабохарактерна ФФУ чи ПФЛ?

8 VV  
0
Народ, спокійно, треба лише згадати з чого все почалося. Зимова першість і в команді Минай на поле вийшов гравець у якого перебір карток. Вибачте, скажіть будь-ласка хто має контролювати жовті картки гравців. Правильна відповідь - тренер. Заслужена поразка. Далі в грі з Оболоню на поле вийшов 8 гравець заміни при Регламенті - 7. Що це - це вихід на поле гравця на підставу. За це що - поразка. Тому коментарі зайві. ФФЗ виносила по цим іграм рішення відповідно до регламенту змагань. Чому це обурило тільки тренера, на той час Минаю.

1-10 11-17
الاسم *:
Email *:
كود *: