Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » ДЮФЛУ. Львівські "Карпати" залишили закарпатців ні з чим
09:55
ДЮФЛУ. Львівські "Карпати" залишили закарпатців ні з чим
28-го жовтня, відбулися матчі дев’ятого туру попереднього етапу у групах ХVIІ Чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону-2017/2018.

ДЮФЛУ. Львівські
Зіграли свої поєдинки і вісім команд двох шкіл ФК «Карпати» – по чотири колективи клубної СДЮШОР та Академії футболу «УФК-Карпати», суперниками яких були вихованці футбольних шкіл Закарпаття – Мукачівської футбольної академії та ужгородської СДЮШОР відповідно.

 
ЧОТИРИ МАТЧІ – ЧОТИРИ ПЕРЕМОГИ «ЛЕВІВ»
 
З чотирьох матчів між колективами СДЮШОР «Карпати» та МФА з Мукачево справжня боротьба упродовж усього поєдинку мала місце лише в грі найстарших – команд U-17. Перший тайм поєдинку на полі стадіону «Спартак» у Мукачеве пройшов за переваги львів’ян, однак по-справжньому небезпечних моментів до свистка на перерву вони не створили. Тож на перепочинок суперники пішли за «сухого» рахунку. А на 50-й хвилині після подачі зі штрафного не дограв епізод зі своїм опонентом гравець гостей Артур Шута і нападник МФА ударом головою відкрив рахунок. Та цей гол став для господарів не лише першим, а й останнім у грі.
 
Водночас карпатівці забили двічі. Відновив статус-кво за забитими м’ячами Василь Крук, який замінив вище згаданого Артура Шуту. На 55-й хвилині Василь отримав передачу на хід, увірвався у вільну зону правого нападника і в дотик поцілив у дальній кут. За п’ять хвилин оборона закарпатців на правому крилі атаки галичан збили лідера атак «зелено-білих» у поточному сезоні Тараса Кудя. Штатний виконавець стандартів у нашій команді Олег Береза приніс перемогу гостям прямим ударом зі штрафного, пробивши упритул із дальньою стійкою. 2:1 – вольова перемога «левів», хоча кінцева перевага в рахунку могла бути й більшою, але карпатівці на останніх хвилинах гри не реалізували два стовідсоткових моменти.
 
Як у грі команд U-17, так само і в матчі колективів U-15, перший тайм виявився безгольовим. Зате по перерві глядачі стали свідками аж чотирьох комбінацій, що завершувалися взяттям воріт. Однак місцевих вболівальників ці забиті м’ячі не потішили – адже свої «автографи» у воротах суперника залишали виключно гості. Назар Федурко і Дмитро Шостак, на 42-й і 47-й хвилинах відповідно, забивали після швидких контратак. Між цими голами, на 45-й хвилині вдало на добиванні зіграв Денис Яців. А підсумок гри підвів Євген Михайлів: на 62-й хвилині він та Антоній Архіпов вискочили вдвох проти одного захисника. У потрібний момент Архіпов, витягнувши на себе оборонця, віддав пас на Михайліва і той поставив останню крапку у матчі – 4:0 на користь «зелено-білих».
 
Чотири «сухих» голи було забито нашими хлопцями і в матчі наймолодших команд СДЮШОР «Карпати» та МФА, що відбувся на одному з верхніх полів стадіону «Україна» в столиці Галичини. Щоправда, тут один м’яч «леви» провели у першому таймі. На 18-й хвилині Андрій Столярчук прострілив зліва, а Артур Федор замкнув дальню стійку. Одразу по перерві того ж таки Столярчука збили в штрафній гостей і Андрій Кітела реалізував пенальті. На 45-й хвилині Артур Федор пройшов по правому крилу атаки і викотив м’яча під удар Олександру Клименку, який метрів з чотирьох розстріляв ворота МФА. За вісім хвилин «дубль» оформив Андрій Кітела: пробиваючи штрафний з позиції лівіше середини, він правою ногою майстерно не тільки обвів стінку, а й зняв павутиння з ближньої «дев’ятки» – 4:0.
 
Ну а найбільше голів – 12 – глядачі побачили в матчі команд U-16 і всі вони були забиті карпатівцями. Щоправда, у першому таймі «леви» довели до взяття воріт закарпатців «лише» три своїх атаки. А от по перерві «зелено-білих», що називається, прорвало. У підсумку «покер» оформив Ярослав Карабін, «хет-трик» – Андрій Бей, по «дублю» – Святослав Петросюк і Роман Софінський, один гол провів Олег Бей. Тож фінальний свисток зафіксував розгром карпатівцями закарпатців – 12:0.
 
 
МІНІМАЛЬНІ ЗВИТЯГИ «АКАДЕМІКІВ»
 
В іншому карпатівсько-закарпатському протистоянні – вихованців Академії футболу «УФК-Карпати» та ужгородської СДЮШОР – також усі матчі виграли «зелено-білі». Однак у кожній грі інтрига зберігалася до самого фінального свистка – але кожен раз, нехай із мінімальним рахунком, він фіксував звитягу «академіків».
 
У матчі найстарших команд (U-17), що відбувся на полі стадіону «Спартак» в Ужгороді, перший тайм пройшов за переваги гостей. Гравці «УФК-Карпати» до свистка на перерву створили два гольові моменти, але довести справу до взяття воріт в жодному з них не змогли.
 
Втім, щойно почалася друга половина зустрічі, як лівий захисник «академіків» Артем Данилюк виконав подачу на дальню стійку, звідки Вадим Мельнійчук викотив круглого під удар Миколі Романіку і той у дотик розстріляв ворота господарів. А за 13 хвилин рахунок став 2:0 на користь «зелено-білих». Вищезгаданий Вадим Мельнійчук, прибравши м’яча під себе, технічно обіграв опонента і віддав передачу на 16 метрів на Данила Сікана. Центрфорвард дотепно пропустив круглого і той опинився в ногах іншого нападника нашої команди Вадима Гудзінського, який обіграв захисника на замаху і за мить наніс результативний удар по цілі – 2:0. Ужгородці відповіли тільки одним голом, який забили за десять хвилин до фінального свистка з пенальті. Тож «академіки» здобули гостьову перемогу з рахунком 2:1.
 
З таким самим рахунком – 2:1 на користь карпатівців – завершився і поєдинок наймолодших команд (U-14), який відбувся на полі стадіону Львівського Національного аграрного університету у Дублянах, де приймають своїх суперників у гостьових матчах вихованці Академії футболу «УФК-Карпати». Рахунок на 10-й хвилині відкрили гості, нападник яких, скориставшись позиційною помилкою наших оборонців, прийняв передачу у штрафному майданчику і скерував м’яча у дальній кут. «Академіки» відігралися за 17 хвилин – Олександр Штефанович реалізував пенальті, який арбітр призначив у ворота ужгородців за гру рукою в карній зоні. 1:1 – рахунок першого тайму.
 
Другий тайм, як і перший, видався бойовим – кожна з команд прагнула перемоги, а тому шукала своє футбольне щастя поблизу володінь суперника. Знайшли його господарі, причому переможний гол «академіки» забили за дві хвилини до завершення основного ігрового часу. Данило Тельмінов подав кутовий – зав’язалася боротьба в штрафному майданчику гостей. Після кількох рикошетів круглий відлетів до Романа Ібрагімова, який прицільно у дотик пробив низом, прошивши частокіл ніг. 2:1 – мінімальна звитяга карпатівців.
 
Там же в Дублянах грали і команди Академії футболу «УФК-Карпати» та ужгородської СДЮШОР вікової категорії U-16. І в цій зустрічі лік голам відкрили закарпатці, які на 6-й хвилині на усі сто відсотків скористалися безладом в обороні господарів. Втім, програвали «академіки» не довго – уже за три хвилини Давид Кривенко, отримавши в карному майданчику суперника пас від Дениса Слюсаря, за рахунок індивідуальної майстерності обіграв двох захисників і влучно пробив по воротах. 1:1 – за такого рахунку команди пішли на перепочинок.
 
Нічия по перерві протрималася лише три хвилини. На 43-й хвилині Сергій Стень подав з кутового і Мар’ян Мокрик, вигравши другий поверх, ударом головою вивів «академіків» уперед. За дев’ять хвилин господарі знову забили головою. Назар Сущак виконав флангову передачу верхом з правого крила атаки і Юрій Раделицький головою пробив у протихід голкіперу ужгородської команди.
 
Рахунок 3:1 повністю відповідав тому, що відбувалося на полі. Однак з комфортною перевагою у два м’ячі завершити гру «зелено-білим» не вийшло. На 68-й хвилині Ярослав Балух завалив нападника гостей у власному штрафному майданчику і арбітр без вагань, цілком справедливо призначив 11-метровий. З точки закарпатці пробили влучно, але відновити статус-кво за забитими голами їм не судилося: 3:2 – перемога команди U-16 «УФК-Карпати».
 
Найменше голів – один – було забито у матчі 15-річних команд «УФК-Карпати» та ужгородської СДЮШОР, в якому господарями були закарпатці. У цій грі усе вирішилося на останніх хвилинах матчу, хоча практично увесь ігровий час перевага була на боці гостей. Однак забити їм вдалося тільки за три хвилини до завершення зустрічі. Вадим Хомутовський виконав подачу на Максима Хланя; той другим дотиком скинув круглого на кут штрафного майданчика, де Ростислав Марків в дотик потужно пробив по воротах і круглий за мить затріпотів у сітці: 1:0 – мінімальна перемогу «академіків».

 
ПОПЕРЕДНІЙ ГРУПОВИЙ ЕТАП. 9-й ТУР
 
U-17
 
СДЮСШОР (Ужгород) – «УФК-Карпати» (Львів) – 1:2 (0:0)
Голи карпатівців: Микола Романік (42), Вадим Гудзінський (55).
 
МФА (Мукачево) – СДЮШОР «Карпати» (Львів) – 1:2 (0:0)
Голи карпатівців: Василь Крук (55), Олег Береза (66).
 
 
U-16
 
СДЮШОР «Карпати» (Львів) – МФА (Мукачево) – 12:0 (3:0)
Голи: Святослав Петросюк (20, 27), Ярослав Карабін (35, 44, 48, 65), Роман Софінський (56, 58), Андрій Бей (70, 72, 79), Олег Бей (76).
 
«УФК-Карпати» (Львів) – СДЮСШОР (Ужгород) – 3:2 (1:1)
Голи: Давид Кривенко (9), Мар’ян Мокрик (43), Юрій Раделицький (52).
 
 
U-15
 
СДЮСШОР (Ужгород) – «УФК-Карпати» (Львів) – 0:1 (0:0)
Гол: Ростислав Марків (67).
 
МФА (Мукачево) – СДЮШОР «Карпати» (Львів) – 0:4 (0:0)
Голи: Назар Федурко (42), Денис Яців (45), Дмитро Шостак (47), Євген Михайлів (62).
 
 
U-14
 
СДЮШОР «Карпати» (Львів) – МФА (Мукачево) – 4:0 (1:0)
Голи: Артур Федор (18), Андрій Кітела (31, пенальті, 53), Олександр Клименко (45).
 
«УФК-Карпати» (Львів) – СДЮСШОР (Ужгород) – 2:1 (1:1)
Голи: Олександр Штифанович (27, пенальті), Роман Ібрагімов (58).
Інформаційний центр ФК «Карпати»
 
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 850 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: