Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арбітрів
21:45
У Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арбітрів
У суботу, 20 лютого, у мукачівському Будинку футболу відбувся семінар футбольних арбітрів Федерації футболу Закарпаття.

У Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арбітрів У нараді взяли участь понад 40 арбітрів, які обслуговуватимуть усі змагання з футболу під егідою ФФЗ, а це кращі арбітри Ужгорода, Мукачева, Іршавського, Берегівського, Ужгородського, Мукачівського, Свалявського, Тячівського, Виноградівського, Перечинського районів.

Учасників семінару привітали голова ФФЗ Іван Дуран та віце-президент ФФУ Михайло Ланьо. Іван Петрович представив нового голову комітету арбітрів ФФЗ, добре відомого у минулому арбітра, а зараз делегата ФФУ Віталія Дем’яненка. Голова ФФЗ подякував Ярославу Козику за пророблену роботу, а також арбітрам – за хороший рівень арбітражу в сезоні 2015 року.

Іван Петрович акцентував увагу арбітрів на сумлінному виконанні обов’язків, а також запевнив, що керівництво ФФЗ не втручатиметься у їх роботу. Призначення на матчі проводитимуться жеребкуванням (це пропозиція Ради президентів футбольних клубів ФФЗ), яке оправдало себе повністю в останні два сезони. Голова ФФЗ попросив захищати технічний, атакуючий футбол від грубощів та хамства, а також на рівних співпрацювати з представниками футбольних клубів та спортивними журналістами, які висвітлюють усі футбольні змагання в області, які проводяться під егідою ФФЗ. Він також повідомив, що, враховуючи ситуацію у країні, ФФЗ буде шукати шляхи для підвищення оплати арбітрам та асистентам, які обслуговуватимуть матчі чемпіонату та першості Закарпатської області. У той же час, зазначив голова ФФЗ, ми всі сподіваємося, що рівень арбітражу буде не тільки збережено, а й покращено.

Віце-президент ФФУ Михайло Ланьо подякував арбітрам та асистентам за сумлінне виконання своїх обов’язків, що позитивно впливає на розвиток футболу нашого краю. «Сьогодні закарпатський футбол – один із кращих на Україні, і в цьому є заслуга арбітрів також. Ми чудово розуміємо, що існує різниця в класі команд, є інші нюанси, але рішення арбітрів не повинні впливати на підсумковий результат матчу. На Закарпатті є хороша школа арбітражу, гарні традиції, я радий, що вони збережені і примножуються», – зазначив Михайло Ланьо.

Голова комітету арбітрів ФФЗ Віталій Дем’яненко подякував за довіру і запевнив, що комітет арбітрів продовжуватиме наполегливо працювати над підвищенням рівня арбітражу, залученням нових арбітрів та тісно співпрацюватиме з регіональною школою молодого арбітра. Він ознайомив присутніх із програмою підготовки арбітрів до сезону.

На семінарі також виступили заступник голови ФФЗ, голова інспекторського комітету ФФЗ Віктор Наскалов, заступник голови ФФЗ, голова комітету ФФЗ із проведення змагань Віктор Качур, арбітр національної категорії, лайнсмен ФІФА Степан Селменський, голова ДЮФЛ Закарпаття Василь Качур.

В обговоренні проблемних питань взяли участь провідні арбітри краю. Наступний семінар заплановано провести в березні.
Прес-служба ФФЗ
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 863 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: