Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Дьордь Короловській: "Нам потрібно зробити конкуренцію в усіх командах, щоб футболісти прагнули розвиватися"
08:27
Дьордь Короловській: "Нам потрібно зробити конкуренцію в усіх командах, щоб футболісти прагнули розвиватися"
Як втілюється в життя новий стиль гри в мукачівській команді угорський фахівець розповів «Новинам Закарпаття».

Дьордь Короловській: Вже більш ніж півроку тренерський штаб мукачівського футбольного клубу консультує угорський фахівець Дьордь Короловській. Угорський наставник вважає, що прививає закарпатським командам сучасний стиль європейського футболу. Тож як втілюється в життя новий стиль гри в мукачівській команді угорський фахівець розповів «Новинам Закарпаття».

- Пане Дьордь, нині «Мункач» виступає на трьох фронтах: чемпіонатах Закарпаття, чемпіонаті дитячо-юнацької футбольної ліги України у вищій лізі та України U-19 в першій лізі. Як би ви оцінили виступи мукачівців у цих змаганнях?

– Не хочу ставити якусь оцінку виступам команд, бо дивлюся на матчі не з точки зору результату, а з побудови нашої гри, і з того, як хлопці наші тренувальні та теоретичні вправи втілюють в ігровій практиці. Для мене головне привити наші ідеї та філософію молодим гравцям. Нам потрібно зробити конкуренцію в усіх командах, щоб футболісти прагнули розвиватися, бо без неї розвиток гальмується, особливо це стосується команди U-19. Щодо дитячих команд, то бачу, що юні футболісти готові сприймати нові ідеї, навчально-тренувальний процес триває, і певен, що вже за рік зміни будуть більш очевидні.

- Є конкретні завдання перед командою U-19 на цей сезон?

– Чемпіонат лише стартував, пройшли три тури, тож акцентованих цілей перед командою поки нема. Більш конкретніше про завдання говоритимемо вже перед стартом другого кола в березні наступного року. А нині маємо грати на перемогу в кожній грі, особливо це стосується домашніх матчів. У нашій групі грають хороші суперники, такі як ФК «Львів», хмельницьке «Поділля», рівненський «Верес», з кожним із них буде приємно змагатися за позитивний результат.

- Як сприймають нові ідеї тренери-українці, адже важко перейти з налагодженої роками системи на нову філософію, яку пропонуєте ви?

– Вони вчаться, слухають мої ідеї, все ж хочу, щоб тренери більше працювали над собою й сприйняли новий стиль футболу, саме в такий грають європейці. Адже я тут не навічно, але впевнений, той футбол, який залишиться після мене, приноситиме водночас і насолоду для вболівальників, і позитивний результат.

- За півроку вашої роботи прогрес у грі «Мункача» відчувається?

– Бачу, що стараються, вчаться. Якщо старші хлопці більш швидше сприймають і втілюють наші ідеї на полі, то меншим гравцям потрібно більше часу для засвоєння матеріалу. Але процес ще триває,  вони діти відкриті й прагнуть вчитися, тож повторюся, що більш конкретніше якісні зміни будемо бачити через рік.

- В останньому турі ДЮФЛУ наші команди U-14 та U-16 програли одноліткам «УФК-Карпат». Що потрібно, аби на рівних змагатися з цими командами?

– По-перше, у Львові вже давно працює футбольна школа-інтернат, яку патронують місцеві «Карпати», туди їдуть діти з цілої України й тренери-селекціонери відбирають кращих із кращих. На жаль, в нас нема таких умов, але ми хочемо створити їх тут, щоб і до нас їхали з цілої України та навіть з закордону, тоді й зможемо боротися на рівних із «карпатівськими командами», які нині лідирують в нашій групі.

- Футбольна академія, створення якої нещодавно в Мукачеві на базі ФК «Мункач» проанонсував міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак, сприятиме цьому процесу?

– Футбольна академія в Мукачеві – це золота рибка, яка виконуватиме бажання й дозволить змінити футбол на Закарпатті, підняти його на значно вищий рівень. Якщо тут запрацює академія, тоді вибиратимемо кращих, а з ними змінюватимемо футбол лише в якісну сторону.
Розмову записав Роман СЕНИШИН
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1211 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Artur84  
0
Якось це все дивно, а може і абсурдно - угорці учать нас грати у футбол...... Останній раз збірна Угорщини показувала видовищний футбол на початку 1950-х за часів Ференца Пушкаша і лише на останньому Євро дещо вистрілила, а клуби угорські на рівні Єврокубків взагалі не вражають вже давно. Наші футболісти їдуть в Угорщину підсилюють професійні та аматорські клуби, а ми в них  маємо вчитися футбол грати? Щось переплутали в Мукачеві (чи Мункачі). Згідно рейтингу УЕФА 2016 року кращий Угорський клуб Відеотон займає 119 сходинку, навіть Олександрія наша вище стоїть із 110 балами, не кажучи про Динамо, Шахту та Дніпро. Тож хто кого має вчити грати у футбол?
Одно, що можна повчитися в угорців, то це організації дитячого футболу в плані вкладання коштів, розвитку інфраструктури. А то учать футболу, а самі особливо не світяться в Європі, смішно.....

الاسم *:
Email *:
كود *: