Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Драма від «Кісви» зберегла надію для «Старта» (ФОТО)
21:03
Драма від «Кісви» зберегла надію для «Старта» (ФОТО)
Про найдраматичніший поєдинок недільного ігрового дня Зимової першості Закарпаття читайте далі.

Драма від «Кісви» зберегла надію для «Старта» (ФОТО)
Після п’яти матчів у групі 4 більшість експертів схилялись до думки, що саме «Кісва» стане головним конкурентом «Великої Копані» за другу путівку з групи. Однак як результат цього матчу, так і сам його перебіг додав оптимізму як золотаревцям, так і дублерам «Оболоні». 
 
Саме гравці «Старта» здивували уболівальників і протягом поєдинку більше володіли м’ячем та завдали майже у півтора рази більше ударів – 15:11. При цьому, вони мали мінімальну перевагу за влучністю цих пострілів – 46.7 % проти 45.5 % у «Кісви», та суттєвішу за відсотком гостроти від ударів – 60 % проти 45.5 % у підопічних Варцаби. 
 
Можливо на таку статистику вплинуло те, що золотаревці суттєвий час наздоганяли опонентів у рахунку й змушені були атакувати, однак ніхто не заважав косівським полянцям активніше контратакувати. У першому таймі «Старт» хоча й перевершив опонентів за ударами майже в два рази – 9:5, однак трохи поступився їм за відсотком гостроти від цих пострілів – 55.6 % проти 60 % у «Кісви», та майже вдвічі програв за влучністю цих пострілів – 33.3 % проти 60 %. Із огляду на це, рахунок першої половини гри не виглядатиме дивним. 
 
Уже на початку тайму синьо-білим вдалась атака по центру, яку влучним ударом під праву стійку завершив Попович – 1:0. 
 
До слова, загалом у матчі косівські полянці порушували правила в понад два рази частіше – 9:4. Відсоток гостроти після штрафних ударів був трохи кращим у «Старта» – 55.6 % проти 50 % у «Кісви». Та це не стосується першого тайму, коли косівські полянці жодної гостроти зі штрафних так і не створили, а золотаревці навпаки майже рівномірно загрожували із них у обох таймах. 
 
На 10-й хвилині, після одного з потужних пострілів від Пацкана зі штрафного з 30-ти метрів, круглий полетів над поперечиною. Ще через п’ять хвилин зі штрафного з 25-ти метрів влучно пробив Томишин. Йосипчук вдало обрав позицію і зреагував.  
 
Однак, у середині тайму один зі стандартів таки спрацював. Чергова атака «Старта» лівим флангом завершилась порушенням правил. Мацунич ударом зі штрафного з 38-ми метрів влучив точно під дальню праву стійку – 1:1. 
 
Не встигли золотаревці як слід зрадіти, як отримали провал центру захисту. Попович віддав на Гумерова, а той далі на Терпака. Василь увірвався у штрафний майданчик, фінтом залишив позаду опонента і переправив м’яч  в сітку – 2:1. 
 
Через три хвилини атаку правим флангом «Старта» влучним ударом у ближній кут завершив Кикина. Йосипчук не без зусиль зреагував на цей постріл. Ще гостріше було на 34-й хвилині, коли атаку правим флангом прицільним ударом у дальній лівий кут завершив той же Кикина. Круглий зачепив захисника і рикошетом полетів у протилежний кут. На щастя для Йосипчука, що не реагував, він все ж оминув стійку з зовнішнього боку його брами.
 
У другому таймі м’ячем знову трохи більше володів «Старт», однак ударів обидві команди завдали порівну – по 6. Золотаревці однаково, ніби під копірку, перевершили опонентів як за влучністю, так і за відсотком гостроти від ударів – 66.7 % проти 33.3 % у «Кісви». На 39-й хвилині гравець із рідкісним прізвищем Слава влучно пробив з 25-ти метрів у правий кут. Йосипчук вчасно змістився й відбив. 
 
На 47-й хвилині штрафний з правого флангу заробив Лембак. Гумеров зі стандарту прострілив на лівий край воротарського майданчика, де цей пас ударом із ходу завершив Жуковський. На щастя для Михайла Мацунича м’яч полетів над поперечиною. Після навісу з кутового з правого флангу в середині другого тайму влучним ударом головою в дальній лівий кут завершив Томишин – 2:2. 
 
Ще через дві хвилини знову провалився центр захисту «Старта». Як наслідок такої недбалості польових гравців із п'яти метрів ворота вже розстрілював Лембак. Мацунич продемонстрував чудову реакцію й відбив його підступний удар. Та на 59-й хвилині Лембак розігнав нову атака «Кісви» вже правим флангом і віддав на Микитюка. Іван далі прострілив на лівий край воротарського майданчика вивівши на вбивчу ударну позицію Поповича. Однак, на радість золотаревських фанів, Павло знову не переграв Мацунича. 
 
Ще через дві хвилини після удару Кикини зі штрафного з 20-ти метрів м’яч полетів над правою дев’яткою. У наступній атаці суперники буквально затоптали у власному карному майданчику Подлевського, за що Печунка призначив пенальті. На удар Василя Мацунича з точки зреагував Йосипчук, який у стрибку витяг круглого з-під правої стійки своїх воріт. 
 
Нічия зберігає шалену інтригу в боротьбі за другу путівку з групи № 4 і робить «Оболонь-арену» дуже привабливим місцем для фанів на 20-21 лютого. Що й казати, коли всі п’ять колективів мають шанси на вихід з групи.     
 
    
Арбітр – Віктор Печунка
Асистенти – Михайло Мучичка, Ігор Граб
Делегат ФФЗ – Віктор Шварц  
 
м. Хуста, запасне поле «Оболонь-арени», хмарно, дощ
 
«Кісва» Косівська Поляна – «Старт» Золотарево 2:2
 
Голи: Попович, 5, Терпак, 29 – Василь Мацунич, 22, Томишин, 50.
 
«Кісва»: Сергій Йосипчук, Володимир Басараба, Володимир Митрюк, Анатолій Жуковський, Михайло Липчак, Михайло Бойчук, Ростислав Гелебан, Василь Терпак, Едуард Гумеров, Іван Микитюк, Павло Попович.
Запасні: Василь Гиндрюк, Віталій Мойсюк, Валерій Цуперяк, Анатолій Лембак.
Тренер – Федір Варцаба.
 
«Старт»: Михайло Мацунич, Михайло Довганич, Василь Ковач, Іван Шимоня, Олександр Пацкан, Михайло Томишин, Йосип Стойка, Василь Мацунич, Михайло Кикина, Станіслав Слава, Віталій Подлевський.
Запасні: Андрій Бережний, Руслан Деяк, Михайло Деяк, Василь Орос.
Тренер – Йосип Стойка.
 
На 62-й Мацунич не реалізував пенальті (воротар).
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1029 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: