Головна » Усі публікації » на Закарпатті » "Друга юність" стартувала переможно
19:29
"Друга юність" стартувала переможно
2 жовтня розпочалвся відкритий чемпіонат міста Ужгорода з футболу серед ветеранів +40.

Уже кілька років в Ужгороді немає футболу. Не проводяться чемпіонат міста, Кубок, Зимова першість. Дуже шкода, що забуто про Кубок стадіону «Авангард», який проводився із 1953 року. Про ветеранський футбол також забули. Сумно писати про такі речі, але це факт і ми повинні про нього говорити, адже провина за це лежить на кожному із нас. І колись прийде той час, коли нам скажуть, що робити і говорити – велика різниця. На жаль, нині серед нас набагато більше тих, які люблять поговорити.

Питання чемпіонату міста Ужгорода з футболу було піднято у середині вересня. Відгукнулися 8 ветеранських команд. Упродовж двох тижнів велася робота із підготовки, обговорилися всі деталі майбутнього чемпіонату. За цей період виявилось, що деяким, яким набагато легше поговорити, ніж щось зробити. Залишилося чотири команди, які від слів перейшли до справи. Подані заявки, проведено жеребкування, тож чемпіонат стартував.

Першими на поле вийшли команди ФК «Друга юність» і ФК «Медея». У складі команд багато відомих у футболі прізвищ, які багато років виходили на футбольне поле і радували уболівальників своєю грою: Василь Стецо, Олег Яворів, В’ячеслав Пінковський, Мирослав Гала, Вадим Мердеєв, Олег Маркович, Сергій Місяйло, Олександр Грабар, Віктор Монда, Сергій Кампов, Юрій Свистак, Володимир Дичка, Руслан Білошицький і інші у складі ФК «Друга юність» та Олексій Малий, Михайло Чаварга, Віктор Зубанич, Ярослав Зубанич, Роман Максимець, Григорій Айрапетов, Іван Криса, Віталій Ковчар, Юрій Митро, Ярослав Гумен, Віталій Геці й інші у складі ФК «Медея».

Матч команд розпочали доволі обережно, але вже на 10 хвилині почала вимальовуватися перевага ФК «Медея». За рахунок активності Ярослава та Віктора Зубаничів, Івана Криси, Михайла Чаварги, Олексія Малого, Віталія Ковчара моменти біля воріт ФК «Друга юність» виникали доволі часто, але впевнено на останьому рубежі діяли голкіпери Олег Маркович та Віктор Монда, які тримали ворота недоторканими. У такому руслі гра проходила цілих півтора тайми, але відрити рахунок «Медеї» так і не вдалося. Останні 12–15 хв. ініціатива перейшла до господарів поля. На 57 хв. чудовий пас В’ячеслава Пінковського із глибини поля використав Олександр Троніщак, який став автором першого голу відкритого чемпіонату м. Ужгорода з футболу серед ветеранів. Відчувалося, що сили у «Медеї» практично не залишилося. Ініціатива повністю перейшла до ФК «Друга юність». На 69 хв., за хвилину до фінального свистка, чергову атаку господарів завершив влучним ударом Володимир Дичка, який і встановив остаточний результат гри – 2:0. Результат матчу не вплинув на свято футболу. Усі були збудженими та радісними. Гравці просто відчули себе потрібними і це найголовніше.


У середу, 9 жовтня, відбувся 2 тур відкритого чемпіонату Ужгорода із футболу серед ветеранів 40+.

На поле вийшли команди ФК «Друга юність» на чолі з Андрієм Стрижаком і збірна ветеранів Головного управління Національної поліції у Закарпатській області (ФК ГУНП), яку очолили Йосип Машкаринець та Іван Гецко. Якщо для підопічних Мирослава Бабяка («Друга юність») це вже був другий поєдинок чемпіонату, то для ветеранів футболу нацполіції – дебют на такому рівні. Зрозуміло, що такий стан речей не міг не накласти відбиток на хід матчу – це принаймні було помітно у першому таймі, де перевага «Другої юності» була відчутною.

Із першої хвилини гри підопічні Мирослава Бабяка притисли суперника до воріт. За рахунок швидкісних дій Миколи Харевича, Олександра Троніщака, Мирослава Бундаша, Степана Перевузника, Мирослава Гали, Михайла Новака моменти біля воріт Юрія Кашки виникали доволі часто, але ударам бракувало точності. Та все ж на 10 хв. після помилки в захисті ветеранів нацполіції Олександр Троніщак сильним ударом із близької відстані відкрив рахунок – 1:0. Здавалося, що гол додав сил «Другій юності», і голи посиплються, як із рогу достатку. Та не так сталося, як гадалося. Ветерани нацполіції почали грати дуже самовіддано. Відмінно на останньому рубежі діяв Юрій Кашка, який кілька разів виручив свою команду. Відчувши впевненість, гості провели кілька непоганих атак. Дії гравців нацполіції стали більш чіткими й логічними. Складалося враження, що гра ось-ось підрівняється. Саме тоді другий гол влетів у сітку воріт гостей. На 33 хв. потужний удар Миколи Харевича з-за меж штрафного майданчика дозволив м’ячу «зняти павутиння» з рогу воріт. Такі голи прикрашають будь-який поєдинок.

У перерві тренери ФК ГУНП внесли корективи у гру, і в другому таймі команда виглядала значно краще: у діях гравців з’явилася впевненість. Помітними на полі були Іван Гецко, Дмитро Іваниш, Олександр Ковальчук, Василь Шемет, Йосип Машкаринець, Микола Шахайда. Гра стала цікавою і значно напруженішою. На 43 хв. дуже хорошу нагоду змарнували гравці нацполіції, пославши м’яч із кількох метрів вище воріт. На 49 хв. швидка атака «Другої юності» завершилася порушенням правил у штрафному майданчику, і Ростислав Молнар показав на 11-метрову позначку. Право виконати «вирок» було надано найдосвідченішому гравцю чемпіонату Андрію Стрижаку, але Юрій Кашка зіграв просто відмінно, зумівши парирувати м’яч із кута воріт. І тут спрацювало правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Хороша атака ФК ГУНП завершилася точним ударом Олександра Ковальчука. 2:1. Видно, гол трішки заспокоїв гравців команди нацполіції, і вони проґавили рейд Мирослава Бундаша, який на 55 хв. провів третій м’яч у ворота суперників. Крапку голам у грі поклав Микола Харевич на 61 хв., встановивши остаточний результат – 4:1. В останні хвилини гри нагоди були в обох команд, але рахунок не змінився.

Кращими на полі були Мирослав Бундаш, Микола Харевич, Олександр Троніщак, Мирослав Гала, Михайло Новак у складі «Другої юності» та Юрій Кашка, Іван Гецко, Йосип Машкаринець, Дмитро Іваниш, Олександр Ковальчук – у ФК ГУНП.

Що ж, гравці-ветерани нацполіції згадали молодість, але до «юності» (другої) не дотягли.
Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ
 
DSC_3930
DSC_3947
 
DSC_3948
DSC_3984
 
DSC_3987
DSC_4030
 
DSC_4038
DSC_4049
 
DSC_4064
DSC_4074
 
DSC_4083
DSC_4091
 
DSC_4097
DSC_4102
 
DSC_4103
DSC_4107
 
DSC_4116
DSC_4127
 
DSC_4143
DSC_4144
 
DSC_4146
DSC_4149
 
DSC_4162
DSC_3990
 
DSC_4000
DSC_4007
 
DSC_4021
 
IMG_5163
IMG_5165
 
IMG_5168
IMG_5175
 
IMG_5181
IMG_5192
 
IMG_5196
IMG_5197
 
IMG_5223
IMG_5259
 
IMG_5232
IMG_5319
 
IMG_5321
IMG_5335
 
IMG_5372
IMG_5427
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 693 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: