Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Дубль Глаголи приносить перемогу "гірникам"
10:21
Дубль Глаголи приносить перемогу "гірникам"
Свалявський футболіст став героєм зустрічі власними зусиллями організувавши камбек.

Дубль Глаголи приносить перемогу
До Чернігова діючий чемпіон приїхав в далекому від оптимального складі. Відсутність п'ятьох збірників і травми кількох провідних гравців майже не залишили Валерію Кривенцова варіацій у виборі старту, а багатьом виконавцям довелося і зовсім діяти на незвичних для себе позиціях. При цьому «Десна» не упустила випадку використовувати норму регламенту і посилити молодіжку відразу чотирма футболістами головної команди.
 
Саме досвід став запорукою успішної гри чернігівців в першому таймі. Вже на 8-й хвилині супернику вдалося відкрити рахунок (після кутового відзначився Якимів), а потім він грамотно оборонявся і тримав гостей на відстані від своїх воріт. «Помаранчево-чорним» потрібен час, щоб звикнути до особливостей штучного поля і налагодити комбінаційні дії. Моменти почали виникати ближче до середини тайму: Глагола, скориставшись флангової подачею Холода, пробив вище, слідом вже сам капітан проникаючим пасом знайшов у штрафному Василевича, Ілля майже обіграв голкіпера, але той все ж дотягнувся до м'яча і перервав атаку.
 
У другій половині «гірники» безроздільно володіли м'ячем і вели гру, але спочатку гострі ситуації виникали виключно у їх володінь. «Десна» здорово використовувала простір для контратак, однак так і не змогла реалізувати жодної з них. Владислав Вертей двічі виручав команду після виходів один на один, а спроби Вовка взяла на себе штанга і перекладина.
 
Підопічні Валерія Кривенцова наполегливо розгойдували оборону суперника, і з появою свіжих Мудрика, Криськіва і Андрущенко цей тиск лише посилився і вилилося в забиті голи. На 71-й хвилині Павлиш прострілив з лівого флангу в штрафну, а Олександр Глагола в падінні переправив м'яч у сітку - 1:1.
 
Могли виводити «оранжево-чорних» вперед Путря (трохи неточно з лінії штрафної) і Павлиш (вийшов до воріт під гострим кутом і пробив в кіпера). І все ж на 84-й хвилині своє слово знову сказав капітан: Глагола зважився бити з-за меж штрафного, м'яч ударився об слизький газон перед Рощинських і залетів у ціль. 2:1 - «Шахтар» починає сезон з перемоги в Чернігові.
 
Олександр Глагола, звісно, став героєм зустрічі, тож заслужив похвалу тренера, після чого розповів прес-службі свого клубу, як йому все це вдалося:
 
- Відкривати чемпіонат перемогою дуже приємно і важливо для всього подальшого шляху. Проте матч вийшов складним для нас, особливо в першій половині. Позначилося все по чуть-чуть: на синтетиці давно не займалися і не грали, та й в складі суперника виявилося кілька досвідчених футболістів.
 
У другому таймі пішов дощ, поле стало швидким, і нам вже було легше. Зрівняли рахунок після однієї з комбінацій, які відпрацьовуємо на тренуваннях, а в кінці оформили переможний гол. У тому епізоді я не стільки бив, скільки подавав у штрафну, але м'яч пролетів повз всіх і потрапив точно в кут.
 
Капітанська пов'язка? У нас зараз дуже молода команда, і я, виходить, найстарший. Так що просто зобов'язаний допомагати партнерам, підказувати.
 
 
«Десна» U21 (Чернігів) - «Шахтар» U21 (Донецьк) - 1:2
 
Голи: 1:0 Якимів (8), 1:1 Глагола (71), 1:2 Глагола (84)

Десна U21: Рощинський — Галстян, Руденко, Єрмаков, Слінкін (Чорноусов, 46) – Якимів, Довгий, Банасевич (Сердюк, 46), Шарило (Чайка, 69), Кісіль (Тичинин, 46) – Вовк
 
Шахтар U21: Вертей, Холод, Чаговець, Меліченко, Павлиш, Муравський (Криськів, 65), Путря, Дудик (Мудрик, 60), Глагола (к), Яловенко (Андрущенко, 72), Василевич
Прес-служба ФК "Шахтар"

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1158 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: