Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Дублери "Говерли" програють зелено-білим левам (ВІДЕО)
21:23
Дублери "Говерли" програють зелено-білим левам (ВІДЕО)
Західно-українське дербі юні ужгородці програли.

Молодіжка ужгородської «Говерли» прекрасно почала цей сезон – з Харкова підопічні Михайла Іваниці привезли три очки.

Покращити свій доробок закарпатці планували в наступному поєдинку проти львівських «Карпат», які свою перемогу у дербі з «Волинню» втратили на останніх хвилинах. І варто сказати, що наміри «ведмедів» були не безпідставними. «Говерла» досить непогано підготовлена фізично, також відсутня проблема порозуміння між гравцями. Такий висновок можна було зробити вже після стартових хвилин гри в Мукачевому. Правда, і «Карпати» приїхали в сусідню область зі своїми амбіціями.

На цей матч Олександр Севідов делегував Андрію Купцову цілу низку гравців, які займаються в основі. Уперше в карпатівській футболці вийшли Артур Новотрясов та Михайло Сергійчук, повторно дебютував Лєанід Ковєль. Окрім них в старті вийшли Костевич, Васін, Чачуа та Страшкевич, по перерві на полі з’явилися Завійський і Пучковський.

Перш ніж аналізувати гру «Карпат», варто звернути увагу на те, як гравці захищалися. Власне, оборонятися було від чого, адже господарі постійно намагалися нав’язати супернику свої атаки. Неодноразово справа доходила до реальної небезпеки у штрафному «Карпат», відповідно, доводилося у прямому розумінні рятувати ворота. Займалися цим не лише оборонці (лише в першому таймі Костевич двічі у підкаті виручив свою команду) та кіпер, але й хавбеки з форвардами.

Також необхідно відзначити роботу Олега Мозіля, якому невдовзі виповниться 18 років і який дебютував за молодіжний склад. До перерви він двічі реально врятував команду, при чому в одному з епізодів витягнув, здавалось би, мертвого м’яча. Форварди «Карпат» також не відсиджувалися і створили кіперу «Говерли» не менше проблем. Взагалі, трійка атаки «левів» виглядала доволі грізно – Васін, Сергійчук та Ковєль. Кращий бомбардир першої ліги узяв на себе роль розігруючого і регулярно постачав партнерам м’ячі, при чому робив це на досить серйозній швидкості. Взагалі, ужгородцям було доволі складно зупинити швидкого нападника – коли він набере форму та звикне до вимог Прем’єр-ліги, то, безумовно, зможе допомогти і основній команді.

Найбільше шансів відзначитися було в Ковєля, який також проходить період адаптації. У середині першого тайму Сергійчук вивів білоруса на забійну позицію, але Лєанід трохи переборщив із силою удару. Щодо Васіна, то, схоже, Денис забив гол, але судді цього не помітили. Справа в тому, що нападник взявся виконувати небезпечний штрафний – м’яч влучив в перекладину, ударився в газон, після чого потрапив до рук воротаря. За словами уболівальників, які перебували на трибунах в районі воріт «Говерли», м’яч таки перетнув лінію. Однак судді цього не зауважили.

Якщо перший тайм був досить щедрим на події, то у другому більшість епізодів відбувалися у центрі поля. Величезна кількість боротьби нагадувала перетягування канату. Але в підсумку нікому з суперників так і не вдалося вибороти середину і диктувати свої умови. Як і раніше, «левам» довелося тримати оборону і знову страхувати Мозіля: ефектні і вдалі підкати виконали Білий та Білоус.

Ударів в рамку було не багато, але кожен з них ніс потенційну небезпеку. Напевно, найкращий момент був в Тараса Пучковського, який вийшов на поле у перерві. Васін пролетів по фланзі і викотив м’яча своєму партнеру – просто цукерочка, яку гріх було не скуштувати. Але Пучковський перехвилювався від такого неочікуваного щастя і замість того, щоб спокійно замкнути передачу, заплутався у власних ногах і втратив супермомент.

Триматися за голову часу не було – треба було вже оборонятися. Але Пучковському таки вдалося реабілітуватися за цей промах. На 80-ій хвилині «Карпати» зловили «Говерлу» на контратаці, Тарас видавив з себе всі сили і на шаленій швидкості увірвався до штрафного з флангу, після чого відкотив м’яча ще одному дебютанту Ярославу Волошину, який буквально кілька хвилин тому вперше вийшов на поле у карпатівській футболці, а до цього виступав за новороздільський «Хімік». Вдалий дебют для молодого форварда – йому залишилося лише не схибити з кількох метрів.

До закінчення матчу залишалося 15 хвилин, але як не старалися ужгородці, зрівняти рахунок їм не вдалося. А підопічні Андрія Купцова повезли до Львова три очки.

«Говерла» - «Карпати» - 0:1

Гол: Волошин, 80.

Попередження: Хоменко, 52 - Васін, 56, Костевич, 88.

«Говерла»: Шевченко (Бендер, 46), Смокоровський, Козак, Ряшко, Ковчар, Бровко (Гагун, 49), Ряшко, Лендєл (Ботвинник, 59), Хоменко (Огар, 70), Тома (Русин, 83), Курта.

Запасні: Котьо, Реутов.

Старший тренер - Михайло Іваниця.

«Карпати»: Мозіль, Березовий, Білий, Білоус (Маркович, 53), Васін (Поручинський, 59), Ковєль (Завійський, 46), Костевич, Новотрясов, Сергійчук (Волошин, 73), Страшкевич (Пучковський, 46), Чачуа.

Запасні: Нагірний, Бухта.

Старший тренер - Андрій Купцов.

Джерело



Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 697 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: