Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Два від Кузьмів на противагу дуплету Трухана і штраф-вироку Сороки (ФОТО)
10:35
Два від Кузьмів на противагу дуплету Трухана і штраф-вироку Сороки (ФОТО)
Про дебютний поєдинок представників населеного пункту імені глибиних коропів дізнавайтесь далі.

Два від Кузьмів на противагу дуплету Трухана і штраф-вироку Сороки (ФОТО)
У зимовому чемпіонаті Мукачівського району ці два колективи переслідують досить різні цілі. Парубки з села імені Іванів вже котрий рік прагнуть підтримати хоча б зимові футбольні традиції, які тут досить таки глобальні, особливо якщо порівнювати з тутешнім літнім футболом, який у минулому сезоні був представлений хіба шкільним та дворовим футболом і не зустрічався експертам на дорослому рівні навіть на районному рівні.
 
Що стосується підопічних Віктора Когутича, то вони в минулому році вийшли на якісно новий рівень і змогли завоювати один із комплектів нагород Західної зони другої за статусом обласної ліги, чим підтвердили свій статус однієї з двох кращих першолігових обласних команд Центрального Закарпаття. Із огляду на це, не «відкрию Америки», якщо нагадаю, що зимова першість району розглядається коропівцями як підготовчий етап до найважливіших стартів нового сезону.
 
У першому таймі «Монда, Сорока, Трухан, Олберт і компанія» грали у вражаючому, як для пересічного уболівальника цих змагань, складі, тому сумініватись у своїх улюбленцях фанам із Нижнього Коропця не доводилось. Як наслідок, практично перша масована атака з використанням обох флангів завершилась гостротою маштабу Гулівера. На завершенні цього футбольного бліц-кригу вчасно опинився мастадонт мукачівської футбольної школи Трухан. Михайлу дозволили вільно прийняти передачу метрах у десяти від воріт, на ділянці, що трохи правіше від одинадцятиметрової позначки. Цього виявилось досить для того щоб павучок у дальній лівій дев’ятці, що ожив під впливом теплої зими був суттєво стривожений поліеритановою кулею – 1:0.
 
Через чотири та п’ять хвіилин відповідно команди обмінялись гострими випадами по центру з небезпечними ударами спочатку від Магоча повз ближню праву стійку та аналогічним пострілом повз ту ж стійку від лідера «Іванівців» Пінджолі, з тією різницею, що Сашко знаходився від своєї цілі на протилежному фланзі.
 
Після цього під час однієї з контратак партнери Сороки заробили право на небезпечний штрафний метрах у двадцяти від воріт, із позиції трохи правіше, ніж по центру. Євген пробив у обвід стінки трохи ближче до ближнього, ніж до дальнього, кута й змусив Гудивка виймати знову – 2:0.
 
Поєдинок продовжився на зустрічних курсах. У команди, яка вела в рахунку можна відзначити дуже гострі простріли з флангів, які в пожежному режимі локалізовували опоненти. Суперник намагався йти вперед позиційно. Деколи це виглядало дуже непогано у вигляді наступу віялом. Та дуже часто гравців у чорно-синій формі підводило невдале приймання м’яча від одного з виконавців.
 
На завершенні першого тайму знову спрацював стандарт. Два з двох можливих кутових, які відбулись зліва та зправа відповідно змусили місцевих гравців, яких при такій групі підтримки язик не повертається назвати гостями, суттєво нервувати. Спочатку Герцуський подав у центр штрафного майданчика, на ділянку в метрі-двох перед лінією воротарського майданчика. Трухану дозволили прикластись до м’яча й ударом через себе влучити в ближню праву дев’ятку й найкрасивішим голом туру оформити дубль. Гудивок тільки поглядом супроводжував політ круглого – 3:0. Уже на 36-й (першій доданій) хвилині м’яч, після другого кутового, знову влетів у сітку, та при цьому красномовний сигнал від Рошка зафіксував порушення правил в атаці й залишив хоча б якусь надію «Іванівцям» на позитив у другому таймі.
 
Зі старту та в першій половині другого тайму Когутич зробив цілий каскад замін, які дозволили інтризі повернути уболівальників у вир словесної боротьби. На 38-й хвилині Трухан на завершенні атаки лівим флангом зробив спробу долучитись до клубу хет-трикерів, та м’яч, після його удару з прицілом у дальній кут, зовсім трохи та все ж оминув браму із зовнішнього боку. Далі Пінджоля зі штрафного з лівого флангу якісно прострілив на дальню стійку, а Володимир Кузьма трохи підправив круглого і той рикошетом від стійки залетів у сітку – 1:3. Через одинадцять хвилин інший Кузьма, той що Олександр, виконав досить шалений удар метрів із двадцяти двох і здавалось не влучив, та м’яч опустився і струсонув поперечину, відлетівши в штрафний майданчик, змусивши суперника гасити пожежу «виносом від коша».
 
На 60-й хвилині Пінджоля добротно подав кутовий із правого флангу. Суперники винесли, та Олександр Кузьма підхопив і подав у центр карної зони, де всю свою майстерність продемонстрував Моісеєннков, який кулаком виніс мяч фактично з голови від опонента. Та трохи згодом різниця в рахунку все ж була зведена до мінімуму. Олександр Кузьма був найспритнішим на завершенні наступу по центру зі зміщенням вліво й ударом метрів із семи підправив м’яч під ближню стійку – 2:3.

На більше наздоганяючій команді не вистачило ні сил ні часу. Очікувана звитяга «Нижнього Коропця» в своєму першому матчі зимової першості дозволяє його уболівальникам із оптимізмом входити у цей футбольний рік.

 
Арбітр – Олександр Рошко
Асистенти – Василь Федак та Руслан Проценко
 
14 січня, с. Іванівці, стадіон «Колос», ясно, 100 глядачів
 
«Нижній Коропець» – «Іванівці» – 3:2 (3:0)
 
Голи: Трухан, 4, 31, Сорока, 14 – Володимир Кузьма, 42, Олександр Кузьма, 68.
 
«Нижній Коропець»: Дмитро Моісеєннков, Віктор Смагін, Василь Монда, Василь Маринець, Євген Сорока, Владислав Магоч, Олександр Герцуський, Михайло Трухан, Михайло Кіштулинець, Олег Олберт, Анатолій Киян.
Запасні: Василь Сабов, Іван Шіц, Віктор Гей, Сергій Данашевський, Ерік Росул, Іван Йовбак, Владислав Васильєв, Денис Гей, Кирил Йовбак.
тренер – Віктор Когутич.
 
«Іванівці»: Василь Гудивок, Михайло Чуб, Василь Напуда, Михайло Ковач, Олександр Кузьма, Олександр Пінджоля, Олександр Чикаловський, Олександр Меденці, Ярослав Ільницький, Василь Щербан, Іван Лендєл.
Запасні: Олександр Ціголк, Олександр Деркач, Євген Коцака, Іван Добрянський, Іван Магданос, Олександр Росул, Володимир Кузьма.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 895 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: