Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Двічі відставали, та вдало фінішували (ФОТО)
13:23
Двічі відставали, та вдало фінішували (ФОТО)
Про один із центральних матчів суботнього дня в Східній зоні дізнавайтесь далі.

Двічі відставали, та вдало фінішували (ФОТО)
Перші шість-сім хвилин пройшли в досить в’язкій боротьбі за незначної переваги у володінні м’ячем за гостями. Хоча ясінянці протягом цього відрізку й завдали три удари проти одного у господарів, та один із них був тренувальним, а за наслідками інших двох м’яч оминув стійки. Перший злам стався на завершенні 7-ї хвилини, коли Василь Дан активними діями заробив право на кутовий. Томишинець із цього стандарту подав у центр штрафного майданчика, де Мойш вистрибнув вище за всіх і фактично другим ударом своєї команди влучив у лівий кут. Андріюк стрибав, та не дістав і м’яч, рикошетом від стійки, залетів у сітку – 1:0.
 
Через сім хвилин атака правим флангом зі зміщенням вліво, за участю Цуперяка, Дячука та Терпака, завершилась тим, що Іван скинув під удар Василю й він влучив під ліву стійку. Ботош у стрибку відбив, продемонструвавши свій кращий сейв. Та трохи згодом Михайло звів нанівець усі попередні старання, коли не зміг зауважити для себе активні дії на лівому фланзі, біля центральної лінії, від Станіцького, а варто було б. Євген наважився здавалося б на удар відчаю метрів із 45-ти і влучив у дальню дев’ятку. Ботош пізно почав рух в напрямку потенційного польоту м’яча й змушений був виймати його з сітки – 1:1.
 
Та схожий і навіть дещо ефектніший гол-красень далі стався в протилежну рамку. Після вкидання з-за бокової з правого флангу господарі змістили свою атаку на ділянку перед штрафним майданчиком і гравець із красномовним написом Поп на футболці майстерно влучив метрів із 28-ми в дальню ліву дев’ятку й змусив Андріюка засумувати вдруге – 2:1.
 
На 32-й – 33-й хвилинах гості могли вирівняти цифри на табло, коли Терпак вирізав діагональ із лівого флангу зі своєї половини поля на правий фланг на Дячука. Іван віддав коротко лівіше, на ділянку перед лінією штрафного майданчика, на Цуперяка й Валерій метрів із 20-ти влучив у ближній верхній кут. Ботош у падінні, ціною травми, яку довелось терпіти до завершення гри, зумів перевести м’яч за ворота й зіткнувся зі стійкою. Ще краща нагода була у підопічних Венгрина через десять хвилин, коли Михайло Дан прострілив у штрафний майданчик на ділянку метрах в 12-ти від воріт, де вільний, як сокіл у небі, Мойш міг обирати ударом у який кут подвоювати перевагу своєї команди. Та Георге не зміг приборкати м’яч і той відскочив лівіше, що дозволило повернутись захисникам «Говерли». Нападник «Діброви» все ж зміг пробити вже з лівого краю карної зони під ближню стійку, та Андріюк змістився, відбив і забрав м’яча до рук.
 
Уже на доданій до тайму першого хвилині Георге ще раз міг досягти дублю, коли ударом зі штрафного метрів із 25-ти влучив у дальню праву дев’ятку. Андріюк не міг дістати, та на його стороні була хрестовина воріт, яка опинилась в потрібному місці в потрібний час і врятувала Михайла від ще однієї неприєменості.
 
На самому початку другої половини поєдинку господарі були явно не готові до боротьби за перемогу, бо дозволили опонентам у складі Цуперяка, Терпака та Павлючка, прорватись правим флангом зі зміщенням лівіше. Здавалось удар у Павлючка не вдався. М’яч хоча й підступно, та несильно полетів у напрямку воріт. Ботош намагався взяти в обійми цю красуню шкіряну кульку, та ця «дівчинка була явно не його сужена» й рахунок став курйозно нічийним і дещо сумнішим для місцевих фанів – 2:2.
 
Через п’ять хвилин Михайло Дан у жорсткій силовій боротьбі зі Станіцьким заробив право на штрафний метрів із сорока. Юрій Поп із цього стандарту подав на ділянку перед лінією воротарського майданчика, де Михайло Дан головою підкорегував м’яч у сітку, та за мить до цього асистент арбітра підняв прапорець і змусив фанів шаленіти від нереалізованого шансу.
 
Ще через шість хвилин та ж симфонія додала пристрасті душам поціновучів стрибків адреналіну в крові. Василь Дан прострілив із правого флангу на дальню стійку, де Опріш із вбивчої позиції метрів із п’яти пробив над поперечиною й змусив трибуни ахнути від розпачі.
 
Із середини тайму гості додали в швидкостях і як наслідок почали реально претендувати на камбек. На 64-й хвилині Терпак, за наслідками масштабного наступу гуцулів правим флангом із зміщенням до лівого краю штрафного майданчика й у зворотньому напрямку, заробив право на штрафний удар із дуже вигідної позиції метрів із 17-ти. Тулайдан пробив у обвід стінки під дальню праву стійку, та цей його шедевр наразився на кращий сейв Ботоша другого тайму. Михайло зумів у стрибку, ціною чергового збільшення больових відчуттів від раніше отриманої травми, не тільки зняти куряву з газону, а й зачепити м’яч і той зустрівся не з сіткою, як очікували фани гостей, а зі стійкою брами, від якої далі відлетів у поле. Через п’ять хвилин на простріл Дячука з правого флангу відгукнувся Павлючок, який мав супермомент забити, та з вбивчої позиції метрів із п’яти струсонув поперечину воріт. За мить Опріш із штрафного метрів із 35-ти пробив поруч із правою стійкою.
 
На 72-й хвилині Опріш завершив атаку лівим флангом зі зміщенням до центру потрілом метрів із 14-ти й влучив під дальню праву стійку. Андріюк продемонстрував свій кращий сейв і в стрибку дістав цей важкий м’яч, перевівши його на кутовий. Через дев’ять хвилин Микитюк пробив підступно, з відскоком від газону, із лінії штрафного майданчика й влучив у правий кут. Ботош відбив і забрав до рук. Та згодом і він був безсилим щось зробити проти удару метрів із десяти від Цуперяка, який дозволив «Говерлі» тріумфувати й додати чергові три до своїх двадцяти чотирьох. Через дві хвилини Дячук ще раз вколотив м’яч в сітку, та прапорець асистента спростував усі старання Івана подвоїти перевагу своєї команди.
 
Команда з Гуцулії має, м’яко кажучи, дуже реальні можливості завершити перше коло зі стовідсотковим показником, бо наступні її суперники ДЮСШ «Тячів» та «Авангард» поки грають тільки на перспективу року десь 2019-го. У «Діброви» в неділю 2-го липня ще важче випробування в Міжгір’ї, де інші горяни з «Верховини» рідко дають можливість гостям повертатись «зі щитом», а частіше проводжають їх із цілою торбою сумних емоцій.
 
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Анатолій Гал та Юрій Яцкович
Делегат ФФЗ – Іван Попович
 
24 червня, с. Нижня Апша, стадіон «Діброва», ясно і спека, 250 глядачів
 
«Діброва» Нижня Апша – «Говерла» Ясіня – 2:3 (2:1)
 
Голи: Мойш, 8, Юрій Поп, 28 – Станіцький, 21, Павлючок, 46, Цуперяк, 85.
 
«Діброва»: Михайло Ботош, Василь Томишинець, Іван Опріш, Олександр Келемен, Георге Мойш (Василь Йовдій, 89), Василь Дан, Юрій Куліш, Михайло Дан (Іван Йовдій, 57), Юрій Йовдій, Юрій Поп, Василь Опріш (Михайло Дан, 30).
Запасні: Іван Поп, Михайло Йовдій.
тренер – Григорій Венгрин.
 
«Говерла»: Михайло Андріюк, Олександр Тулайдан, Євген Станіцький, Михайло Тимчук, Дмитро Климпотюк, Василь Терпак, Валерій Цуперяк, Іван Микитюк, Іван Дячук (Василь Кушнірюк, 90), Роман Андрухович, Мирослав Павлючок.
Запасні: Роман Бровчук, Михайло Пранчук.
тренер – Василь Терпак.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1247 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: