Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Дзьоб і кігті" піднятись над Ракошином не допомогли
17:00
"Дзьоб і кігті" піднятись над Ракошином не допомогли
Про те, як "Колос" уникнув подвійного камбеку й здобув чергову локальну перемогу, дізнавайтесь далі.

Якщо раніше «Сокіл» не надто впевнено грав на своєму полі, то віднедавна до цього додались шокуючі виступи в гостях. Чого тільки вартий виїзд у Боржавське, де підопічні Криси зіграли свій найгірший матч сезону. «Колос» також не надто добре грав удома, а віднедавна й взагалі суттєво здивував навіть чужих фанів. Чого тільки варте пам'ятне домашнє фіаско від «Невицького Замку». Отож обом командам було що доводити. 

Перший тайм був більш динамічним і пройшов на зустрічних курсах. Місцеві намагались йти вперед позиційно широко й першого удару в сторону воріт завдали саме вони вже на 2-ій хвилині, та повз праву стійку. Кінчешці намагались швидко контратакувати через фланги, особливо по правому, та були проблеми з обробкою м’яча, та й захисники «Колоса» діяли досить зібрано. Кілька можливостей для вдалих швидких переходів від захисту до наступу втратили й господарі, коли замість довгих передач на хід вони віддавали партнерам у спину, після чого нервували, сперечались, та гра їх від цього зовсім не покращувалась. 

Натомість, їм досить швидко довелось виймати круглого з власних воріт. Бамбушкар якісно подав із лівого флангу на дальній край штрафного майданчика на Гапака й Олександр скинув під удар Данкулинцю. Михайло ударом під праву стійку відкрив рахунок – 0:1. Трохи згодом могли подвоїти, коли атаку лівим флангом із використанням коротких передач завершив той же Данкулинець, який метрів із дванадцяти пробив низом у лівий кут. Йовбак у падінні переправив м’яч на кутовий, що не ніс такої загрози. 

На 32-ій хвилині двічі із вбивчої позиції пробивав Кохан. Перший постріл Станіслава заблокували, а на другий зреагував захисник Крупа, що виніс м’яч буквально з лінії воріт. Далі після подачі з лівого флангу метрів із тридцяти з льоту пробивав із прицілом у правий верхній кут Морщук. Фанта навряд чи міг зреагувати, та на його щастя полетіло вище й трохи в сторону від рамки воріт. На 45-ій хвилині хороший удар-простріл зі штрафного в дальній кут виконав Петровцій. Віталій зумів відбити й далі партнери ціною надзусиль винесли і пішли на перерву в доброму гуморі. 

Друга половина гри була набагато жорсткішою. Господарям пощастило забити майже «з роздягальні», коли за наслідками атаки правим флангом Якимець змушений був порушити правила. Сінкін зі штрафного з лівої ноги  пробив обвідним ударом над стінкою й влучив під ближню праву стійку. Фанта не міг дістати той м’яч і був змушений виймати вперше – 1:1.

Кінчешці використовували дальні передачі, якими намагались відшукати своїх нападників, однак уже більш уважно діяли захисники з Ракошина. Натомість господарі почали більше пробивати по воротам й це пізніше дозволило їх фанам суттєво порадіти. На 53-ій хвилині відбулась їх атака по центру зі зміщенням вліво. Сінкін міг оформити дубль, якщо б одразу пробив метрів із семи й перекинув воротаря, який був один перед ним. Та Юрко вирішив завести м’яч у ворота обігравши Фанту і цілячи під ближню стійку з трьох метрів, однак круглий полетів із зовнішнього боку рамки. Трохи згодом Ліснійчук опинився на завершенні атаки правим флангом зі зміщенням до центру за участю майже половини команди й наважився на удар метрів із тридцяти. Цим самим Сергій зняв павутинку з лівої дев’ятки, забивши один із найкрасивіших голів ігрового дня – 2:1.

Через дві хвилини Якимець досить сильно пробив зі штрафного метрів із сорока й влучив під поперечину. При цьому м’яч досить підступно опускався, тому Йовбак не ризикуючи перевів його кулаками на кутовий, продемонструвавши при цьому свій кращий сейв. Ще через п’ять хвилин Данкулинець дуже якісно прострілив із правого флангу в штрафний майданчик на Михайловського. Владислав міг пробивати з дуже хорошої позиції метрів із десяти, та довго приймав рішення й опоненти винесли.

На 66-ій хвилині Корпош був на завершенні наступу правим флангом зі зміщенням до центру й дуже підступно, з відскоком від газону, пробив метрів із тридцяти двох у лівий кут. Йовбак вчасно змістився й зумів усім своїм корпусом зупинити цей важкий м’яч, уникнувши потенційного курйозу. Через дві хвилини суперкомбінація від господарів. Яцина отримав пас і побачив підключення до атаки правим флангом від Лащо, який тільки но вийшов на заміну, й віддав йому, а Олександр подав на протилежний фланг на Ліснійчука. Сергій скинув під удар Сінкіну. Юрій ударом із ходу цілив у ближній кут, не даючи Фанті шансів парирувати. Та на щастя Віталія полетіло над поперечиною. Утім, ще через три хвилини він суттєво засумував, коли Кохан виходив на нього віч-на-віч. Фанта зробив Стасу естетичну  підніжку. Господарі вимагали червону, та Дьордь врахував, що паралельним курсом біг захисник і потенційно міг наздогнати опонента й дав Віталію тільки жовту й, як бонус, пенальті. Сінкін із позначки влучив у лівий кут, оформив дубль і збільшив перевагу своїх – 3:1. 

Та джокер «Сокола» Дранчак дуже швидко повернув попередню різницю, коли через кілька секунд після виходу на поле на заміну опинився на завершенні атаки правим флангом зі зміщенням вліво  й скоротив відставання своєї команди – 3:2.

Утім, далі подібних нагод не було й близько, бо гра набула ще більш нервового характеру, супроводжувалась масою жорсткої боротьби на грані дрібного, а іноді й трохи більшого, фолу та словесних дуелей між гравцями. Дьордю доводилось довго заспокоювати всіх і це грало на руку господарів, які таким, та ще й іншим, чином вбивали дорогоцінні для кінчешців хвилини. Запам’яталось хіба те, що за чотири хвилини до фінального свистка зазнав ушкодження один із захисників гостей, який так і не повернувся на поле. П’ять хвилин, додані арбітром, не дали жодного пожвавлення біля воріт.

«Сокіл» втрачає мабуть останні шанси втрутитись у боротьбу за бронзу, за яку найочевидніше змагатимуться «Нижній Коропець» та «Бобовище». «Колоскові» вже мабуть не віддадуть нікому «срібло», а от доля «золота» Західної зони, а з нею й право зіграти в суперфіналі, знаходиться в ногах суперчемпіонів із Іванівців і будь-який промах від підопічних Герца ракошинці розцінюватимуть як бонус боротися до кінця свого крайнього матчу в регулярній першості.  


Арбітр – Назарій Дьордь
Асистенти – Михайло Біров та Сергій Рущак
Делегат ФФЗ – Іван Кампов

22 вересня, с. Ракошино, стадіон «Колос», ясно, + 21 градус, 350 глядачів

«Колос» Ракошино  – «Сокіл» Кінчеш – 3:2 (0:1)

Голи: Сінкін, 48, 72 (з пенальті), Ліснійчук, 55, –  Данкулинець, 12, Дранчак, 75

«Колос»: Кирило Йовбак, Анатолій Богович, Марк Когутка, Сергій Ліснійчук (Юрій Логойда, 76), Василь Петровцій, Микола Цвик, Юрій Сорока, Артур Морщук (Олександр Лащо, 68), Денис Вісторобський, Дмитро Яцина, Юрій Сінкін.
запасні: Микола Говдош, Михайло Куцкір, Станіслав Кохан, Євген Обдирко, Сергій Карпинець, Андрій Меденцій.
тренер – Іван Фізер

«Сокіл»: Віталій Фанта, Юрій Микульця, Андрій Крупа, Василь Микульця, Ярослав Ільков, Вадим Бамбушкар, Олександр Якимець, Іван Корпош, Олександр Гапак, Владислав Михайловський, Михайло Данкулинець (Михайло Дранчак, 76).
Запасні: Владислав Тренич, Ігор Сугоняк, Едуард Медвідь, Ярослав Фаринич, Роман Демян.
тренери – Іван  і Ярослав Криса та Михайло Марусич.
                                                                         Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 686 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: