Головна » Усі публікації » у світі » Євген Добровольський дебютує у вищій лізі Болгарії
21:34
Євген Добровольський дебютує у вищій лізі Болгарії
Закарпатський футболіст Євген Добровольський змінив словацьку четверту на болгарську вищу лігу.

Євген Добровольський дебютує у вищій лізі Болгарії
Євген Добровольський відомий на Закарпатті гравець, який в обласному чемпіонаті запам’ятався високими досягненнями за два клуби: з рідним чопським Локомотивом ставав чемпіоном Першої ліги Західної зони 2015 року, а з ФК Ужгород здобував золото у Вищій лізі у 2016 році. З 2013 по 2016 роки виступав за U19 та дубль ужгородської Говерли.
 
У 2017 році став чемпіоном Ужгородської футзальної ліги у складі Проспекту. А в цьому сезоні провів декілька матчів першого кола за УТЕІ.
 
Останні два сезони 24-річний чопський футболіст провів у сусідній Словаччині, звідки і перебрався до Болгарії. Його новий клуб ФК Верея наразі замикає турнірну таблицю Вищої (або як її називають у Болгарії Першої) ліги, тож головне завдання у клубу - залишитись у вищому дивізіоні. Для виконання цієї задачі було покликано добре відомого закарпатським вболівальникам тренера Олександра Севідова (очолював Говерлу Ужгород в 2011-2013 роках), який в середині січня приступив до роботи. А на початку лютого в команді з’явився Добровольський, який прийняв участь у всіх трьох товариських поєдинках, а в офіційних матчах проти Лудогорца (0:0) та Дунав Русе (0:1) виходив зі старту і проводив на полі всі 90 хвилин.
 
 
- Знаємо, що ти довгий час виступав у Словаччині, спочатку за Собранце, потім за Павловце над Угом. Як виник варіант з переїздом у Болгарію?
 
- Мені зателефонував друг і сказав, що є можливість поїхати на перегляд у Вищу лігу Болгарії. Я давно хотів себе спробувати на більш високому рівні і тому погодився.
 
- Чи маєш агента який займався твоїм переходом?
 
- Ні, агента я не маю.
 
- На який термін підписав контракт з ФК Верея?
 
- Терміном на один рік.
 
- Які умови у новому клубі? Чи довго довелось адаптовуватись до нових умов?
 
- Умови хороші. Проживаю в отелі, як і всі інші гравці, харчування три рази на день, є тренажерний зал, є все для того, щоб розвиватись. На адаптацію ще потрібний трошки час, інша країна, інша мова, я грав певний період часу на аматорському рівні і потрібно звикнути до навантажень вищої ліги.
 
- Як тебе прийняли у новому клубі футболісти? З новим тренером прийшло ще декілька українців - воротар Генадій Ганєв і півзахисники Денис Васильєв та Сергій Рудика, мабуть це допомогло з адаптацією.
 
- Прийняли добре, адже тут було багато футболістів на перегляді. Команда фактично змінилась на 70-80%. Так, це досвідчені гравці і тренерський штаб їх запросив, щоб вони допомогли залишитись команді у вищій лізі.
 
- Розкажи про тренувальний процес: скільки тренувань, чи є щось незвичайне у підготовці до матчів чи важкі навантаження?
 
- Тренуємось кожний день. Тренування інтенсивні, цікаві. У нас зараз складний графік, багато матчів потрібно зіграти за маленький період часу і тому великих навантажень нам зараз не дають.
 
- У вас досить багатонаціональний колектив - грузини, французи, латиш, грек, серб, хорват, чи легко знаходите спільну мову на полі та в побуті?
 
- Практично півкоманди розуміє російську мову, а також тренери і персонал, а з іншими хлопцями спілкуємся на англійській мові або мовою жестів. На полі ще потрібний час для того, щоб краще зрозуміти один одного.


 
- У першому ж офіційному матчі тобі довелось грати з лідером болгарського чемпіонату Лудогорцем (на фото) і ви зуміли відібрати очки у лідера. Які враження від цього матчу?
 
- Після матчу емоції переповнювали, адже це команда Ліги чемпіонів і діючі чемпіони Болгарії. Тренери нам пояснили як потрібно було зіграти, діяли дисципліновано і це дало результат.
 
- Ти вже провів три контрольні та два офіційні матчі за Верею. На якій позиції тебе використовує тренер та які завдання на полі ставить перед тобою?
 
- Граю на позиції опорного півзахисника. На кожну гру інша установка і дивлячись який суперник тренер говорить як треба діяти на полі.
 
- Уже зіграно 22 тури. Який формат чемпіонату, адже за календарем залишилось чотири тури. Що далі?
 
- Далі перші шість команд грають за чемпіонство і єврокубки. А інші вісім діляться на дві групи по чотири команди і грають між собою. Команди, які займають останнє місце грають між собою стикову гру, хто виграє той залишається в еліті, а команда яка програла грає ще одну гру з командою, яка зайняла друге місце у другому дивізіоні і за підсумками цього матчу вирішується хто буде грати у вищій лізі.
 
- Дякую за відповіді! Бажаю успіхів у чемпіонаті Болгарії, надалі прогресувати! Будем слідкувати за твоїми іграми!
 
- Дякую і вам за інтерв`ю!
Тарас Галушка

 
Категорія: у світі | Переглядів: 2092 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: