Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Феєричні фінали Кубка Берегівського району
20:14
Феєричні фінали Кубка Берегівського району
Вже за традицією фінали Кубка Берегівського району з футболу відбуваються в останню неділю вересня під час проведення Міжнародних фестивалів.

Феєричні фінали Кубка Берегівського району На цей раз місцем фіналу було обрано добре відоме шанувальникам футболу, славне своїми футбольними традиціями село Бадалово. Цього року вперше було проведено Кубок Берегівського району з футболу серед юнаків. До фіналу пройшли ФК «Гать» та ФК «Перехрестя».
         

ФК «Гать» - ФК «Перехрестя» 3:1
         
Голи: 10 Норберт Вербіяш, 67 Рудольф Барта, 70+1 Петро Гарапко ФК «Гать», 28 - Вячеслав Горват ФК «Перехрестя».

Обидва фіналісти Кубка району серед юнаків у поточному чемпіонаті ведуть боротьбу за призові місця. А точніше претендують на срібні і бронзові нагороди, так як чемпіоном серед юнацьких команд достроково стали футболісти Кідьоша. Тож з перших хвилин як одні так і інші намагалися першими відкрити рахунок. Але дебют був за юнаками з Гаті. На 10-ій хвилині Норберт Вербіяш відкрив рахунок. Це викликало у футболістів з Перехрестя бажання швидше зрівняти рахунок. Поступово вони і заволоділи ініціативою. Саме вони в другій частині першого тайму провели ряд небезпечних атак. Але м’яч у ворота не йшов. На 28-ій хвилині, після стрімкої атаки Вячеслав Горват зрівняв рахунок. На перерву команди пішли за нічийного результату 1:1.
         
У другому таймі гра вирівнялася. Команди діяли обережно в захисті і гра проходила більше в середині поля. Здавалося пробиття післяматчевих пенальті вирішить долю фіналу. Саме в останні хвилини гри футболісти Гаті активізувалися і за три хвилини до фінального свистка вийшли вперед. На 67-ій хвилині відзначився Рудольф Барта. Після отриманого голу футболісти Перехрестя побігли вперед. Цим і скористалися їх суперники вже на доданій хвилині організувавши швидку контратаку забили третій переможний гол. Відзначився Петро Гарапко.
       
По завершенню гри команди отримали заслужені нагороди. Нагородження провели голова районної федерації футболу Олександр Чегіль та його заступник Валерій Щока.
       
Услід за фіналом юнаків, на поле вийшли фіналісти серед дорослих: ФК «Бадалово» та ФК «Кідьош».


ФК «Бадалово» - ФК «Кідьош»  3:3 (пенальті 15:14)

Голи: 39 Іштван Папп, 49 Жолт Асталош, 88 Іштван Гейці ФК «Бадалово» - 58, + 61 Гергель Горват, 78 Бейло Дерцені ФК «Кідьош»
       
По завершенню фінальної гри, вболівальники зі стажем говорили, що такого яскравого і феєричного фіналу не пам’ятають. Але про все по порядку.
       
Початок гри не обіцяв нічого цікавого. Адже у фіналі зустрічались досвідчені неодноразові чемпіони та володарі різноманітних кубків Берегівського району, які за два тури за завершення чемпіонату мають всі шанси стати чемпіоном ФК «Бадалово» та молода, як за віком футболістів, так і в своїй історії команда з Кідьоша. Як передбачувалося, з перших хвилин ініціативою заволоділи футболісти Бадалова. Досвідчені гравці за обраною тактикою повністю контролювали хід гри, організовуючи небезпечні атаки. Але треба віддати належне лінії захисту Кідьоша та голкіперу Дмитру Чуперечину, які тримали власні ворота на замку.  До того ж воротар Кідьоша витягнув ряд здавалося неберущихся м’ячів. Час спливав, футболісти Кідьоша грали від оборони всі намагання організувати атаку не мали успіху. Але за такої гри взяття воріт було питанням часу. Що і сталося на 39-ій хвилині. Після подачі м’яча в штрафну суперників Іштваном Гейці, Іштван Папп влучно головою пробив в дальній кут - 1:0.  Перша половина гри так і завершилася мінімальною перевагою бадалівців.
       
З початком другої половини гри Бадалово знову пішло вперед і дальнім ударом на 49-ій хвилині Жолт Асталош подвоїв рахунок. Здавалося, долю фіналу вирішена. Але інакше думав 40 річний президент ФК «Кідьош» Бейло Дерцені, який перебував на лаві запасних. Президент вийшов на поле в якості гравця і власним прикладом повів молодь за собою. З його появою малюнок і перебіг подій на полі змінився. Команда швидко заволоділа ініціативою і організувала ряд небезпечних атак. На 58-ій хвилині футболісти з Кідьоша організували чергову багатоходову атаку і Гергель Горват з розвороту пробив влучно повз воротаря в ближній кут воріт. А за дві хвилини атака подібна багатоходівка призвела до 11-метрового штрафного удару. Гергель Горват не схибив і вирівняв рахунок у грі. Всі намагання бадалівців вирівняти гру і заволодіти ініціативою не мали успіху. Футболісти Кідьоша проводили атаку за атакою, бадалівці відчайдушно захищалися і вдавалися до порушень правил на підступах до штрафного майданчика не поспіваючи за швидкими діями суперника. А на 78-ій хвилині граючий президент Бейло Дерцені виводить Кідьош вперед 3:2. Такого повороту подій ніхто не очікував. Бадалово всі сили кинули щоб відігратись, а Кідьош почав грати на втримування рахунку, за що і поплатились. На 88-ій хвилині Іштван Гейці зрівняв рахунок.
     
Фінальний свисток арбітра Андрія Сімку зафіксував бойову нічию 3:3.
     
Пробиття післяматчевих пенальті тривало довго і тримало у напрузі велику кількість вболівальників, які відвідали фінал. Щоб визначити переможця команди пробили по 17 штрафних 11-метрових ударів. В результаті Бадалово отримало перемогу 15:14.
       
Визначивши переможця, голова Берегівської РДА Іштван Петрушка, голова Берегівської районної ради Йосип Шін, голова районної федерації Олександр Чегіль та заступник голови федерації Валерій Щока привітали фіналістів та переможців вручивши їм заслужені нагороди.

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 975 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: