Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Фенікс» припинив політ у «Лізі Чемпіонів»
18:59
«Фенікс» припинив політ у «Лізі Чемпіонів»
Чемпіон Берегівщини «Фенікс» з Бадалова екзаменував переможця Перечинщини «Турицю»

У другому півфіналі, який також відбувся на стадіоні в Пістрялові, чемпіон Берегівщини «Фенікс» з Бадалова екзаменував переможця Перечинщини «Турицю».

Перед грою експерти віддавали невелику перевагу казковому птаху, мотивуючи це тим, що він пройшов групповий турнір без пропущених голів. Однак, не слід забувати, що группа «Б», із-за переляку «Доробратова», яке знялось із розіграшу навіть не вийшовши на поле, була неповноцінною.

Бадалівці понад 2 тижні сиділи без ігрової практики календарних матчів. Не слід забувати, що «Туриця» вийшла зі своєї групи завдяки тому, що боролась за кожен м’яч і здобула прийнятну різницю голів – 6:4. Крім того вона фіналіст ЛЧЗ 2012 року, під час фіналу якої поступилась «Артосу» тільки після пробиття післяматчевих пенальті.

Обслуговував поєдинок арбітр – Михайло Митровський. Початок 1 тайму пройшов за переваги «Фенікса», у якого активністю виділялись Боднар, Пушкаш, Салаї та Дерцені. Не дивно, що найкориснішим у перші 15 хвилин у «Туриці» був воротар Мучичка та прудконогі Лукяник, Шелепець та Жофчак, які були головними дійовими особами під час спроб організувати контратаку. Бадалівці вже протягом першої третини тайму завдали 2 удари в площину воріт, а чемпіон Перечинщини жодного разу не бив навіть в сторону брами. Найгостріше біля воріт Мучички було на 6-й хвилині, коли Адам Пушкаш, ударом головою в лівий кут, замкнув навісну передачу з флангу Боднара. Воротар не без труднощів парирував удар. Через дві хвилини «Фенікс» провів масовану атаку з використанням всієї ширини поля. Пушкаш перевів м’яч на лівий фланг на Боднара, а той зробив навіс на Дерцені. Нападник влучно пробив головою, та воротар вдало обрав позицію і забрав шкіряного в руки. Доволі курйозна ситуація сталась на 13-й хвилині, коли гравець «Туриці» Лабич вів жорстку боротьбу проти Пушкаша. Арбітр дав свисток відреагувавши на порушення правил. Прихильники «Туриці», будучи переконаними, що штрафний дали на їх користь дружно вимагалали від судді покарання у вигляді жовтої катки. Можливо на арбітра подіяли вмовляння, а може він вирішив заздалегідь, що ця ситуація вимагає покарання. Так чи інакше, та після того як Митровський показав штрафний на корись «Фенікса», він вдовольнив вимогу щодо жовтої картки і показав її гравцю з Перечинщини. З-за меж футбольного поля донеслось передбачуване уточнення: «Ми мали на увазі жовту картку в іншу сторону».

В середині 1 тайму «Туриця», завдяки активності Лукяника, Франтика, Пономаренка та Келеманика, вирівняла гру і провела три швидкі атаки, які завершились першими трьома ударами в сторону воріт «Фенікса». Найгостріше біля воріт Трофіла було на 28-й хвилині, коли «Туриці» вдалась швидка контратака. На її завершенні Жофчак дальнім пасом знайшов Келеманика. Та після потужного удару останнього м’яч пролетів в метрі над поперечиною. Моментів біля воріт «Фенікса» могло бути значно більше, якби не самовіддана гра Паппа, який чотири рази переривав контрвипади опонентів. Бадалівці, у яких, крім Паппа, на видноті були Пушкаш, Боднар, Снопчак та Нодь, відповідали атакою на атаку. Боднар загострював ситуацію на правому фланзі і скидував м’ячі під удари партнерам. Та після двох пострілів Пушкаша та одного удару Нодя, шкіряна куля полетіла повз ворота Мучички.

У кінцівці першого тайму м’яч, завдяки активності Огарa, Паппа, Пушкаша, та Боднара, більше контролював «Фенікс». Однак завдяки зусиллям Шелепця, Лукяника, Франтика, Жофчака та Кузнєцова, гостріше було саме біля протилежних воріт. Не дивно, що клуб із Перечинщини в остнній третині тайму перебив суперника як за ударами – 3:1, так і за пострілами в площину воріт – 2:0. Перший удар «Туриці» в площину, який на 43-й хвилині завдав Жофчак, не мав потрібної сили і воротар без надзусиль впорався з небезпекою. Однак, перечинці не зупинились і провели ще дві атаки лівим флангом, які розганяв Лукяник. Під час першої з них проти нього у відборі добре зіграв Папп. Однак, вже в наступній, на 45-й хвилині, цьому півзахиснику вдалось зробити простріл у штрафний майданчик на Шелепця, а той влучно пробив у правий кут – 1:0.

На початку 2 тайму «Туриця» майже не думала про наступальні дії та повністю віддала ініціативу супернику. Бадалівці скористались із наданого шансу загострити ситуацію біля чужих воріт. У цьому відрізку партнерів за собою вели Боднар, Пийтер, Пушкаш, Огар та Нодь. Вже на 47-й хвилині Огар заробив штрафний удар неподалік чужої карної зони, після розіграшу якого пробивав Пийтер. Та м’яч після удару нападника пролетів трохи вище поперечини. Більшість із найпомітніших гравців «Туриці» першої третини 2 тайму (Шелепець, Пахомов, Кузнєцов, Франтик та Веселовський) зосередили свою увагу на захисних діях. На атаку працював тільки Жофчак. Саме він завдав першого удару по воротах «Фенікса» в 2-й половині гри, коли на 51-й хвилині завершив влучним пострілом дебютну атаку перечинців у 2 таймі. Однак Трофіл вдало обрав позицію і забрав круглого до рук. На 57-й хвилині «Фенікс» все ж досяг прогресу в рахунку, коли швидку атаку по центру влучним ударом завершив Боднар. Шкіряна куля, після його пострілу, зрикошетила від лівої стійки і влетіла в сітку воріт Мучички – 1:1.

У середині 2 тайму, завдяки активності Веселовського та Лукяника, «Туриця» трохи вирівняла гру. І хоча за ударами вона поступилась – 2:6 (в площину – 1:3), та реалізація моментів у перечинців в 2-й третині тайму була на вищому рівні. З 72-ї по 73-ю хвилини фани «Фенікса» в паніці ковтали валідол. Спочатку потужно пробив Лукяник, та м’яч після його удару пролетів поруч зі стійкою. Наступна атака, через лівий фланг, завершилась навісом на правий край штрафного майданчика на Веселовського. Півзахисник головою майстерно переправив м’яч у ближній кут – 2:1.

У бадалівців партнерів за собою продовжували вести Огар, Пушкаш, Нодь та Папп. Огар сам завдав трьох ударів на 65-й, 71-й та 76-й хвилинах. Однак, у першому епізоді його підвела влучність. У двох інших ситуаціях пострілам Романа бракувало потужності, тому Мучичка без надзусиль зреагував на них. Трохи важче було воротарю «Туриці» на 67-й хвилині, коли на завершенні атаки по центру Пушкаш вивів на ударну позицію Дерцені. Форвард пробив у лівий кут, та Мучичка вчасно змістився і відбив шкіряного.

Кінцівку 2 тайму бадалівці, у яких невтомно працювали на порятунок ситуації Пушкаш, Огар, Боднар та Пийтер, провели в пошуках шляхів до воріт Мучички. Однак, по справжньому небезпечно біля воріт «Туриці» було тільки на 87-й хвилині, коли в одній з атак влучний постріл вдався Пушкашу. Та суперників від голу врятувала стійка воріт. Клуб із Перечинщини на фініші двобою переважно захищався, тому найпомітнішим був гравець, що працював на руйнування атак опонентів – Лабич. Помітними були також Жофчак та Пахомов. Із атакувальних дій перечинців в останній третині тайму запам’яталась їх контратака на 82-й хвилині, коли Веселовський заробив стандарт на правому фланзі. Жофчак навісив точно на голову Пахомову, та м’яч після удару останнього пролетів у двох метрах повз рамку воріт. Хоча арбітр Митровський і додав 5 хвилин, та «Фенікс» до 2014 року припинив свій політ у «Лізі чемпіонів Закарпаття».

«Туриця» - «Фенікс» - 2:1

Голи: Шелепець (45), Веселовський (73) – Боднар (57).

«Туриця»: Василь Мучичка, Олександр Пахомов, Роман Лабич, Ігор Кузнєцов, Віктор Жофчак, Юрій Шелепець, Євген Лукяник (Олег Ляховець, 94), Євген Келеманик (Іван Шевченко, 71), Максим Франтик, Володимир Веселовський, Олександр Пономаренко.

«Фенікс»: Станіслав Трофіл, Іштван Папп, Вадим Онисько (Петро Дрозденко, 58), Емеріх Салаї, Томаш Снопчак (Янош Феєш, 80), Адам Пушкаш, Роман Огар, Роланд Боднар, Микола Нодь, Дьородь Пийтер, Бейло Дерцені (Максим Печерський, 68).

Попередження: Лабич (13) – Нодь (61).
Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 852 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: