Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Фіцаї принесли перемогу «Ганичам» над «Вікторією»
14:05
Фіцаї принесли перемогу «Ганичам» над «Вікторією»
Hа стадіоні в селі Вонігово, що на Тячівщині, «Ганичі» приймали «Вікторію» з Білої Церкви.

У неділю 17 листопада, в рамках 3 туру групи «В» «Ліги чемпіонів Закарпаття», на стадіоні в селі Вонігово, що на Тячівщині, «Ганичі» приймали «Вікторію» з Білої Церкви.

Перед поєдинком у обох клубів був бублик у графі очок і однакова різниця – 0:3. Щоб відібрати путівку до півфіналу від «Туриці» котрійсь із них треба було перемагати 6:0, 7:2, 8:3 і т. д. В разі звитяги 5:0, 6:1 був би ймовірний стиковий матч.

Обслуговував поєдинок арбітр Мирослав Гала. Розпочався матч без особливої розвідки. Одразу після розіграшу з центра поля на 8 секундi матчу відбулась атака, яка завершилась першим ударом по воротах білоцерківців. Лідер «Ганичів» Михайло Фіцай, вихованець ужгородської СДЮШОР наносив цей удар, але на щастя для воротаря Едварда Гріна м’яч пролетів у півметра повз ліву стійку. Забігаючи наперед хочеться відзначити, що саме індивідуальна майстерність Михайла та надійна гра центрального захисника Миколи Фіцая дозволила команді з Тячівщини до середини 2 тайму зберігати надію на путівку до півфіналу.

У білоцерківців на початку першого тайму активними були Іван Грін та Михайло Бубин. Однак і цим двом авторитетам не вдалось нічого зробити проти Михайла Фіцая, який на 5-й хвилині завершив атаку своєї команди по центру першим ударом в площину воріт Едварда Гріна і це при тому, що опоненти не завдали жодного удару навіть «по горобцях чи синицях». При цьому вони твердолобо лізли вперед по центру, забувши про всю ширину поля. Не можна сказати що удар з 25-ти метрів форварда «Ганичів»у лівий кут був найскладнішим у спортивній біографії воротаря «Вікторії», однак він не встиг зреагувати на нього, перебуваючи зовсім поряд. Як наслідок, на умовне табло місцевого стадіону могли б загорітись цифри – 1:0 на користь клубу з Тячівщини, якби цей циферблат там існував. А так глядачі протягом гри називали різні рахунки в надії, що він на їх користь.

Після першого взяття воріт футболісти «Ганичів» теж на кілька хвилин забули про удари і одразу поплатились вже на 7 хвилині. Білоцерківці провели рідкісну атаку через правий фланг, вивели на ударну позицію Маріуса Цубака і той лівою ногою виконав обвідний удар у дальній лівий кут – 1:1. Через три хвилини «Ганичі» втратили шанс знову вийти вперед. Вони заробили право на штрафний удар по центру в епізоді коли Василь Дурда порушив правила проти Миколи Грижинця. Микола Фіцай пробив потужно і Едвард Грін не одразу зміг заволодіти м’ячем. На добивання побігли Михайло Фіцай та Мирон Гафинець, та воротар з другої спроби забрав шкіряного до рук.

На 11 хвилині право на такий же стандарт отримав суперник, однак удар Івана Гріна заблокували захисники, а після повторного пострілу Івана Штефана м’яч пролетів у метрі над поперечиною. Через три хвилини аналогічний стандарт на правому фланзі. Півзахисник Юрій Нак небезпечно навісив у штрафний майданчик і захисник «Ганичів» Микола Фіцай не без труднощів виніс м’яч головою подалі від воріт. Його підхопив Василь Дурда, та його постріл знову заблокували захисники.

У середині першого тайму клуби продовжували грати в атакувальний футбол.

У одній із наступних атак, на 19-й хвилині, «Ганичі» змогли досягти прогресу. Михайло Фіцай наважився на постріл метрів з 30-ти і обвідним ударом у правий нижній кут забив гол-красень – 2:1.

Білоцерківці перевели гру ближче до воріт опонентів. Двох неточних ударів завдав Василь Штефан. Після пострілу Маріуса Цубака м’яч, зрикошетивши від купи гравців, полетів до лівої стійки. Олександр Візиканич у стрибку заволодів шкіряною кулею.

На 28 хвилині «Ганичі» могли збільшити рахунок. Іван Молодик вдало зіграв у відборі, віддав вперед на Олександра Молодика, та проти того порушив правила Михайло Форкош. Арбітр Михайло Гала призначив штрафний удар. Микола Фіцай ударом з точки влучив у поперечину, від якої м’яч зрикошетив у воротарський майданчик. На добивання ніхто з партнерів Михайла не встиг.

Кінцівку першої половини команди продовжували обмінялись атаками, та знову долю епізодів вирішила майстерність виконавців. Починаючи з 30-ї хвилини трохи гостріше було біля воріт О. Візиканича. Найнебезпечніше було на 31-й хвилині, коли Іван Штефан розіграв комбінацію з Юрієм Шіманом, і пробив по воротах, та воротар вчасно змістився і відбив м’яч. На добивання першим був Маріус Цубак, після удару якого м’яч, рикошетом від захисника, полетів у сантиметрах повз стійку. Запам’ятався і удар головою Михайла Бубина, та з ним впорався голкіпер.

Ганичівці продовжували шукати щастя в контратаках. На 34-й хвилині місцеві футболісти вчергове перехопили м’яч в центрі поля і провели швидку контратаку. Триходівка Мирон Гафинець – Сергій Крегул – Михайло Фіцай завершилась черговим шедевром від останннього. Михайло, красивим пострілом у правий кут, оформив хет-трик і збільшив перевагу чемпіона Тячівщини – 3:1. З трибун від численних фанів «Ганичів», яких прийшло близько 200, залунало «Мішка супер!».

Далі настав час центральних захисників Миколи Фіцая та Івана Гріна, які нейтралізовували спроби опонентів загострити ситуацію біля воріт. На 43-й та 44-й хвилинах Михайло Бубин та Василь Штефан могли скоротити розрив у рахунку. Перший удар Михайла відбив воротар, а після його повторного пострілу м’яч полетів у метрі вище від лівої дев’ятки. Тим самим, підсумувавши рахунок першого тайму – 3:1.

Другий тайм розпочався з атак «Вікторії». На 48-й хвилині першого удару в сторону воріт клубу з Тячівщини завдав Василь Дурда, та білоцерківському півзахиснику бракувало влучності. «Ганичі» відповіли трохи влучніши ударом Івана Фіцая, та шкіряний, після його пострілу, з передачі Михайла Фіцая, оминув ворота. Ще через три хвилини Василь Дурда, перебуваючи на вбивчій ударній позиції, зміг влучити в площину брами, та воротар вдало обрав позицію і перевів м’яч на кутовий. Гол назрівав і вже на 59-й хвилині Маріус Цубак завершив одну з численних атак по центру дальнім пострілом, оформив дубль і відновив надію на другу сходинку в групі для своєї команди – 2:3.

Однак, середину другого тайму «Вікторія» не може занести собі до активу. Уже на 62-й хвилині Іван Штефан отримав пряму червону картку за фол останньої надії проти Олександра Молодика. Та з цієї вигідної ситуації «Ганичі» витиснули тільки мінімум того, на що могли сподіватись – закріпили за собою друге місце в групі. Сталось це не в останню чергу з причини самовідданих дій у захисті Івана Гріна та Михайла Чубана, які не дозволили назабивати досхочу голів надвмотивованим форвардам суперника. Навпаки, на 65-й хвилині Маріус Цубак міг оформити хет-трик, та м’яч після його удару пролетів в півметрі повз ліву стійку.

Клуб із Тячівщини зміг забити бажаний гол тільки на 69-й хвилині. Іван Грін після навісу в його захисні володіння вчергове виніс м’яч на кутовий. Після навісу шкіряна куля влучила в руку одному із захисників. Арбітр призначив пенальті та дав жовту картку воротарю «Вікторії» з причини зайвих розмов. Сергій Крегул з точки пробив низом в притирочку з правою стійкою, а воротар навіть не поворухнувся – 4:2.

Під кінець матчу активнішими були футболісти «Ганичів», та рахунок так і не змінився. На удари Михайла Фіцая, Мирона Гафинця, Сергія Крегула білоцерківці відповіли пострілами Маріуса Цубака, та м’яч відверто оминав рамку воріт. Завершилась гра небезпечним навісом Олександра Молодика, та захист «Вікторії» й тоді ліквідував небезпеку.

«Ганичі» - «Вікторія» - 4:2

Голи: Михайло Фіцай (5, 19, 34), Сергій Крегул (69, пенальті) – Маріус Цубак (7, 59).

«Ганичі»: Олександр Візиканич, Мирон Гафинець, Іван Фіцай, Микола Фіцай, Іван Молодик, Сергій Крегул, Микола Магула, Михайло Фіцай, Микола Перегиня, Микола Грижинець, Олександр Молодик.

«Вікторія»: Едвард Грін, Іван Грін, Михайло Форкош, Іван Штефан, Михайло Чубан, Юрій Шіман, Юрій Нак, Михайло Бубин, Маріус Цубак, Василь Штефан, Василь Дурда.

Попередження: Іван Фіцай (11), Сергій Крегул (25) – Василь Дурда (53), Юрій Шіман (61), Едвард Грін (69).

Вилучення: Іван Штефан (63).

Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 952 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: