Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » ФК «Дийда» - переможець турніру «Кубка Федерації»
12:48
ФК «Дийда» - переможець турніру «Кубка Федерації»
У фінальній грі, яка відбулась на стадіоні села Гать перемогу святкувала команда з Дідова.

Цими вихідними завершився перший за ліком футбольний турнір «Кубок Федерації» Берегівського району, який тривав більше місяця.

У фінальній грі, яка відбулась на стадіоні села Гать перемогу святкувала команда з Дідова, хоча «Дийда» і пропустила перша, але, все ж таки, змогла змінити хід подій на полі забивши 3 м’ячі. Відтак, кінцевий результат – 3:1 на користь ФК «Дийда».

Нагадаємо, що по завершенню чемпіонату району федерація футболу запропонувала командам провести новий футбольний турнір. Ідея турніру полягає в тому, щоб команди мали змогу з користю для себе використати перехідний період між сезонами.

Формула «Кубка Федерації» обрана на зразок Зимивого кубку, коли команди розбиті по зонам виявляють переможців, які проходять в наступний етап і надалі за олімпійською системою продовжують боротьбу. Добре відомо що в командах вищої ліги дозволяється участь в чемпіонаті п’ятьом футболістам із-за меж району. В майбутньому стоїть завдання зменшити кількість так званих «легіонерів». Тому командам було запропоновано залучати до ігор перспективну молодь, яка в чемпіонаті не мала змоги показати себе в іграх за дорослі команди, а як показала практика окремі команди, такі як ФК «Дийда», ФК «Ремети» та ряд інших зуміли протягом сезону поетапно вводити в ігри за дорослих талановиту молодь. Звичайно в період чемпіонату це ризиковано, тому що перед командами стоять турнірні задачі. Саме цей турнір, давав можливість для росту перспективній молоді. Участь у турнірі футболістів з-за меж району була заборонена.

Заявки на участь у турнірі подали десять команд, які були розбиті на дві зони, одна в селі Гать, друга в селі Геча. Перед початком турніру серед футбольних фахівців жваво обговорювались перспективи команд в даному турнірі. Адже, більшість команд покладалися на своїх вихованців. На футбольні поля вийшли команди ФК «Артос» Гать, ФК «Запсонь», ФК «Мала Бийгань», ФК «Попово», ФК «Геча», ФК «Бене», ФК «Четфорлво», ФК «Дийда», насамперед, це футбольні клуби, які не ставлять турнірних задач, а думають про перспективу.

Відомо, що лідери останніх двох чемпіонатів ФК «Фенікс» Бадалово та ФК «Велика Бийгань» захищали кольори берегівщини в іграх Ліги Чемпіонів Закарпаття, але керівництво команд вирішило залучити до ігор «Кубку Федерації» свої юнацькі склади, що черговий раз доводить про серйозні наміри цих команд розвитку футболу у своїх населених пунктах. Як показали результати турніру, футбольне господарство у цих селах ведеться на найвищому рівні. Доказом цьому стало те, що другі склади зуміли переграти ряд лідерів першої районної ліги і подолати груповий етап.

За результатами групового етапу команди, які посіли перше та друге місце вийшли до півфіналу, в якому зустрілися з ФК «Артос» Гать – ФК «Фенікс» Бадалово та ФК «Дийда» - ФК «В.Бийгань».

Вихід до півфіналу бадалівців та великобийганців став сенсацією, але продовження стало ще цікавішим. У півфінальних іграх команда з Дийди доволі легко пермогла великобийганців з рахунком 3:0 і вийшла до фіналу. Сенсаційним для багатьох вболівальників виявився результат другого півфіналу в якому «Артос» з Гаті поступився юнакам «Фенікса» в серії післяматчевих пенальті. Чергова сенсація? Але якщо проаналізувати роботу у Бадалові, то можна зробити певні висновки. Юнаки Бадалова під керівництвом Дєвзева Товта в п’яте поспіль виграли першість району з футболу серед юнаків. Команда добре зіграна, добре організована, тактично грамотна, має хорошу фізичну підготовку, протягом кількох років демонструє доволі зрілий і цікавий футбол. А це засвідчує, що місцеві футбольні функціонери приділяють особливу увагу перспективній молоді та дбають про футбольне майбутнє свого села.
Джерело

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 869 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: