Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ФК "Поляна" не помiчає ФК "Сузір'я"
13:07
ФК "Поляна" не помiчає ФК "Сузір'я"
В 1/4 фіналу Кубка Закарпаття на команду ФК «Поляна» очікує двобій із командою «В. Лази».

Вчора, 30 березня, на стадіоні с. Поляна, на стадії 1/8 фіналу кубка Закарпаття зустрілись ФК «Сузір’я» (м. Свалява) та ФК «Поляна» (Свалявський район).

Юридичним господарем поля була нижча за рангом команда «Сузір’я», однак, за попередньою домовленість керівників клубів, фактичним господарем був саме ФК «Поляна». Така зміна не завадила вболівальникам обох команд заповнити всю центральну трибуну полянського стадіону, тим-паче, що і справжня весняна погода посприяла як фанатам, так і їх улюбленцям.

Хочеться відзначити, що свалявське дербі мало і свою родзинку – відомо, що команда «Поляна» є правонаступницею титулованого Свалявського «Авангарду», яку тренує екс-гравець «Авангарду» Михайло Кондря, є в «Поляні» і колишні авангардівці: Головнич, Чубірко, Реплюк.

Команда «Сузір’я» також залучила до своїх лав відомих в минулому авангардівців: тренера Тіберія Пецкара, гравців – легенда футболу Закарпаття Грабар Олександр (по народному Шоні Мацкін:), Брудняк, Лявинець В.

Щодо гри, то з перших хвилин гри «Поляна», як старша за рангом та досвідом команда, почала гру без будь-якої розвідки, відразу заволодівши центром поля. Впевнено комбінуючи, полянці раз за разом доходили до меж захисту свалявців, однак завдати точного удару в рамку воріт не вдавалося. Більш-менш гольового моменту вболівальники змогли побачити на 20-тій хвилині, коли гострого удару із штрафного завдав Роберт Гегедош, однак, удар хоч і виявився хитрим, але заслабким, тому воротар «Сузір’я» його парирував.

Вже на 34 хвилині гри знову порушення, вже по центру воріт, з боку захисту свалявців і до м’яча підходить Реплюк, який за-часту в таких моментах не пробачає, сильний удар під поперечину і…… ГОЛ! 0:1 на користь «Поляни». Ще декілька моментів після голу змарнували гравці Поляни Скунзяк, Бабич, Гегедош. В свою чергу гравці Сузір’я не відсиджувалися в захисті, постійно намагаючись контратакувати. Непогані моменти мав нестаріючий ветеран О. Грабар. Відпочивати команди пішли з-за мінімальної переваги в рахунку «Поляни».

Другий тайм полянці розпочали із двох замін: інертного Скунзяка замінив швидкісний Попович, а Гегедоша, який наприкінці першого тайму зазнав пошкодження, замінив Оржаховський. Після перерви, жовто-сині почали грати більш енергічно, чи-то заміни спрацювали, чи-то настанови тренера Кондрі. Хвилин 10-15 гра відбувалась на стороні поля «Сузір’я», але 54 хвилина перевернула все з ніг на голову. Невдала атака «Поляни» призводить до обрізки нападу та півзахисту, стрімка контратака «Сузір’я» по правому флангу, простріл у воротарський майданчик і Брудняк зрівнює рахунок, а на трибунах лунає ГООООЛ! Після пропущеного м’яча полянці із подвійною завзятістю почали штурмувати ворота свалявців. Стовідсоткові нагоди мав відзначитися Бабич, якому то майстерність заважала, то лічені сантиметри, то ветеран-воротар «Льова» рятував.

Стрімкі каруселі накручував Попович Василь, який тільки но з’явившись на полі. Втім, Василь раз за разом потрапляв в офсайди. Однак, саме він взяв участь в результативній атаці полянців, яка на 65-ій хвилині завершилася голом. Після прострілу, практично з лінії воріт, у падінні гол забив Бабич – 1:2 на користь «Поляни». Пройшло 10 хвилин, а точніше 77-ма хвилина і на табло засвітилась трійка. Як-то кажуть «прорвало», дубль, після подачі із флангу Оржаховського, записує на свій рахунок знову Бабич. Після цього гра переходить в спокійне русло, яке вирішив оживити захисник «Поляни» В. Куделко – небезпечний підкат ззаду, як наслідок, на 82 хвилині арбітр вилучає Василя з поля. Однак, чи-то брак сил, чи-то брак досвіду не дозволив гравцям «Сузір’я» скористатися чисельною більшістю. В свою чергу «Поляна», на останній доданій хвилині гри поставила логічну крапку в Свалявському дербі – 1:4. З пенальті відзначився Михайло Реплюк, який вирішив дублювати Бабича.

В 1/4 фіналу Кубка Закарпаття на команду ФК «Поляна» очікує двобій із командою «В. Лази». Яка сенсаційно обіграла команду «Боржава» Довге 2:2 (пен. 5:4). Хто першим зіграє вдома, а хто на виїзді вирішиться шляхом жеребкування у вівторок 1 квітня – до речі вдала дата для жеребкування та жартів. Перші матчі 1/4 кубка відбудуться у неділю 6 квітня!

ФК «Поляна» - ФК «Сузір’я» 4:1

ФК «Поляна»: Лютнянський - Куделко, Чубірко, Береш, Пакош - Дано, Горський, Гегедош, Реплюк - Скунзяк, Бабич.

ФК «Сузір’я»: Лявинець - Стецкович, Русин, Бобаль, Власик - Брудняк, Грабар, Цанько, Лепеш - Фізер, Коневич
Артур

ФК "Поляна"

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1576 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: