Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ФК «Середнє» здобуває бронзові нагороди
13:02
ФК «Середнє» здобуває бронзові нагороди
Колективи підходили до цієї зустрічі не в найкращому настрої.

Колективи підходили до цієї зустрічі не в найкращому настрої.

Іршавська «Бужора» на виїзді поступилася виноградівському «Севлюшу», а «Середнє» не змогло вдома здолати міцну команду з Пейтерфолва. Гості з Ужгородщини їхали в Іршаву тільки за перемогою, незважаючи на всі показники, вони не мали право на помилку, бо «Ф.Медвідя» у разі їхньої невдачі виходив на чисте третє місце.

Обслуговував цей поєдинок арбітр – Сергій Наскалов. Матч розпочався з переваги гостей. М’яч більше тримався у футболістів з Ужгородщини, які проводили більше атакувальних дій. Вони шукали слабкі місця і йшли вперед переважно через правий фланг та по центру. Найактивнішими були Василь Кручаниця, Гобі Кемень, Василь Пиняшко та Іван Бандурович. Перші двоє хоч і отримали найбільше передач від партнерів, та діяли з доволі низьким коефіцієнтом корисної дії – не били по воротам, віддавали незручні паси. У Пиняшка взагалі нічого не виходило, що виводило його з рівноваги і він кілька разів порушував правила. Чого не скажеш про Бандуровича, який граючи на очах у своїх земляків старався на максимумі можливостей і на початку першого тайму був найкориснішим у атакувальних діях своєї команди. Через нього йшла більшість атак по центру. Однак, до ударів навіть в сторону воріт справа довго не доходила.

Перший удар в поєдинку відбувся тільки на 8-й хвилині, коли Симканич перехопив м’яч і одразу пробив у ближній лівий кут, та Славік вчасно змістився і забрав «шкіряного» до рук. Перед цією атакою травмувався плеймейкер «Середнього» Денис Пахомов. Він лежав на газоні, а господарі продовжили атакувати, чи то не побачивши його, чи не бажаючи бачити втрату опонентів. Вадим Дьордь був змушений зняти Пахомова вже на 10-ій хвилині і на зміну йому випустити Михайла Крьоку, який не одразу вдало увійшов у боротьбу.

По справжньому небезпечний момент відбувся на 24 хвилині. Коли середнянці розпочали атаку по центру, Крьока навісив на Кеменя, той далі віддав на Кручаницю, вивівши того на вбивчу позицію з лінії воротарського майданчика, але Володимир Староста в останній момент виніс м’яч на кутовий.

Добре оборонялись як захисники «Бужори» Химинець та Шумильда, так і півзахисник Симканич та навіть центрфорвард Остафійчук. Сам Олексій повертався в захист, щоб компенсувати свої не надто вдалі дії в нападі, де він хоч і був, разом з іншим нападником Чедриком, найактивнішим, та до небезпеки справа не доходила.

Другий найнебезпечніший момент виник на 37 хвилині, коли «Середнє» зловило іршавців на контратаці. Півзахисники вивели Кручаницю, якого захисники на мить залишили без нагляду фактично віч-на-віч з воротарем, однак із вбивчої ударної позиції форвард запустив м’яч над поперечиною.

Тайм завершився нічиєю, команди пішли у роздягалю перевести подтих.

Друга половина матчу розпочалася, як і перша, під диктовку гостей. На 58 хвилині атака «Бужори» лівим флангом захлинулась, середнянці перехопили м’яч і розігнали свою атаку правим флангом. Чобо Кемень заробив стандарт, Шумельда порушив проти нього правила. Штрафний удар з правого краю метрів з 40-ка. Ю. Шукаль виконав стандарт, навісив у карний майданчик, захисники винесли м’яч точно на ногу Пиняшку, той пробив метрів з 18-ти, м’яч пролетів у півметра повз стійку. Голкіпер спостерігав за польотом м’яча тільки поглядом.

Бужорці одразу відповіли атакою, Ломага зробив слаломний забіг, пройшов двох гравців і навісив на голову Чедрика, та того випередив Славік.

На 69-й хвилині небезпечна атака правим флангом, Кемень прострілив на Пиняшка, який опинився сам на лівому краї воротарського майданчика, спробував пробитии з льоту, та м’яч зрізався в нього з ноги і полетів повз ворота.

Численні атаки футболістів у зелено-червоній формі ставали дедалі небезпечнішими і одна з них матеріалізувалася в гол на 86 хвилині матчу. Нова атака правим флангом, Ільницький віддав на Чедрика, та середнянці перехопили м’яч, дальнім пасом знайшли в контратаці вільного Бандуровича. Шестак вийшов з воріт і нападник відправив шкіряну кулю в порожній лівий кут воріт – 1:0.

«Середнє» хотіло закріпити перевагу. Вже наприкінці матчу Шукаль метрів з 35-ти сильно пробив під поперечину. Шестак кулаками перевів м’яча на кутовий.

У додатковому часі господарі спробували піти ва-банк всім складом, але ці намагання Лисаченко зводив нанівець.

Прозвучав фінальний свисток, який сигналізував, що бронзові медалі їдуть до футбольного клубу з села Середнє Ужгородського району.

Хочеться сказати, що колектив, посідаючи п’яту сходинку після першого кола, все ж таки, зміг зібратися і, не програвши жодного поєдинку у другому колі, зумів фінішувати у трійці призерів.

"Бужора" - "Середнє" - 0:1

Гол: Бандурович

«Середнє»: Юрій Славік, Денис Пахомов, Володимир Витак, Мирон Гулович, Володимир Лисаченко, Василь Пиняшко, Василь Красношлик, Юрій Шукаль, Іван Бандурович, Василь Кручаниця, Габор Кемень.

Запасні: Михайло Костюк, Михайло Крьока, Чобо Кемень, Олександр Пакош.

«Бужора»: Василь Шестак, Володимир Староста, Василь Симканич, Михайло Чедрик, Іван Ільницький, Олексій Остафійчук, Андрій Ломага, Іван Довгінко, Юрій Глеба, Назар Шумильда, Іван Химинець.

Запасні: Іван Бровді, Тарас Зарічний, Василь Ільницький, Ярослав Сухан.

Євген Свищо

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1062 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: