Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » ФК «В.Бийгань» - володар кубка «Ліги чемпіонів Закарпаття» 2013 року
13:17
ФК «В.Бийгань» - володар кубка «Ліги чемпіонів Закарпаття» 2013 року
Фінал, який виправдав сподівання!

Фінал між «Явором» та «В.Бийганю», виправдав сподівання не тільки фахівців, але й уболівальників.

Фінал, незважаючи на дощову погоду, прийшло подивитись близько 600 глядачів. Перед грою фахівці віддавали невелику перевагу представнику Берегівського району. Початок першого тайму пройшов у в’язкій боротьбі за невеликої територіальної переваги «Великої Бийгані». У підопічних Вайданича найкориснішим протягом першої третини 1 тайму в нападі був Гейці, який робив гострі прострільні передачі на партнерів, завдав два з трьох ударів своєї команди в сторону воріт суперника на 2 та 3 хвилинах і вчасно повертався в захист. Помітними персонами в атаці були також Головач, Луца, Луців, Лобода та Горзов. Однак у перші 15 хвилин нікому з них так і не вдалось влучити з гри в площину воріт Мучички. Не останню роль в тому, що їм не вдалось розірвати зaхист клубу з Перечинщини відіграли вдалі дії в захисті Фрайтика та Шелепця. Однак те, що не вдалось з гри, вони реалізували з одинадцятиметрової позначки. Масовану атаку на 14 хвилині завершили Лобода та Луца. Яромир пройшов двох гравців суперника і вивів Василя на ударну позицію, а той заробив на собі фол на правому краї штрафного майданчика. Арбітр призначив пенальті. Септа, ударом з точки, хитнув воротаря в лівий, а сам відправив м’яч у правий кут – 1:0.

Більшість атак «Явора» з’являлaсь лівим флангом, де клопоту супернику завдавали найкорисніші гравці атаки першої п’ятнадцятихвилинки Лукяник та Пономаренко. Не менш помітним був Жофчак. Однак їм вдалось завдати тільки двох ударів, з яких один – у площину. Єдиний влучний удар Лукяника по воротах Ковача на 7 хвилині вийшов тренувальним. Крім Гейці та Гойдошa двох у «Великої Бийгані» на руйнування атак суперника вдало працювали Лобода та Горзов.

Середина тайму знову пройшла за невеликої територіальної переваги «Великої Бийгані», у якої найкориснішим у атакувальних діях був Луців. Помітними в нападі були також Гейці, Луца, Лобода, Гойдош та Горзов. Найгостріше біля воріт Мучички було на 17-й хвилині, коли Гойдош заробив стандарт неподалік штрафного майданчика, а Горзов ударом зі штрафного влучив у поперечину воріт. На добивання першим встиг Гейці, однак запустив шкіряного вище воріт. Та м’яч в середині 1 тайму так і не влетів у ворота «Явора». У цей період блискучу гру в захисті продемонстрував Пахомов, який кілька разів «залишав з носом» атакувальних гравців суперника.

Футболісти Туриці, у яких в атаці найпомітнішим був Жофчак, жодного разу не влучили в площину воріт протягом другої третини тайму. Помітними на полі були також Лукяник, Пономаренко та Соханич. Саме за участі цих гравців були створені два найгостріші контрвипади цього відрізку часу на 29- 30-й хвилинах. Спочатку Пономаренко завершував атаку по центру, коли був готовий вийти віч-на-віч з воротарем. У останній момент в підкаті блискуче зіграв Горшош. При цьому гравець «Явора» невдало приземлився і зазнав ушкодження. За мить уже Жофчак сам заробив стандарт і виконав його, та м’яч пролетів повз стійку воріт. Щодо Горшоша то він відіграв у захисті не менш ефективно, ніж Пахомов. Крім нього у «Великої Бийгані» у відборі м’яча були помітними Гейці, Горзов та Лобода.

У кінці першого тайму великобийганці знову випередили суперника за ударами – 2:1, однак жоден постріл не влучив в рамку. У команди з Берегівщини найактивнішими в атаці в останній третині тайму були Головач, Луца та Луців. Саме вони були на вістрі атак на 40-й та 45-й хвилині. Спочатку Головач пробивав з передачі Луціва, та м’яч пролетів в півметрі над поперечиною. На останній хвилині тайму Луца, отримавши пас від Головача, зловив воротаря на протиході і цілив у вільний кут, та сфера пролетіла повз стійку. У суперника слід відзначити атакувальні потуги Жофчака, Лукяника та Келеманика. На 38-й хвилині удару в сторону воріт Ковача завдав Келеманик. М'яч летів трохи невлучно, однак воротар перестрахувався і в стрибку забрав круглого до рук. У руйнуванні атак у «Великої Бийгані» найкориснішими були, все ті ж гравці, Горзов, Лобода, Горшош та Луців, а в «Явора» – Пахомов, Соханич та Фрайтик.

У другому таймі «Велика Бийгань» продовжила планомірно шукати шляхи до воріт суперника, а футболісти з Перечинщини шукали щастя в контратаках. Градус матчу збільшувався, було багато стиків та агресивних дій футболістів в червоно-синій формі, внаслідок чого арбітр почав показувати жовті картки. Другий переломний момент у поєдинку настав на 53-й хвилині під час швидкої атаки великобийганців за участі Луціва та Головача. Проти останнього жорстко порушив правила Кузнєцов, за що одразу отримав червону картку, а команда – небезпечний штрафний удар. Луца пробив точно, воротар відбив. Горшош був першим на добиванні, якому вдалось переправити м’яч у ворота, однак при цьому арбітр зафіксував офсайд.

Гравці «Явора» огризнулись на 55-й хвилині, коли Пономаренко отримав якісну передачу від Лукяника і впритул розстріляв правий кут воріт Ковача. Воротар дивом зреагував на цей постріл, а Гейці виніс м’яч на кутовий. Після навісу з кутового Пономаренко спробував пробити з льоту, однак невдало. Це і був переломний момент зустрічі. Середину тайму команди провели на зустрічних курсах. Гостріше атакував «Явір», гравці якого намагались завдавати ударів при першій кращій нагоді. На 67-й хвилині відбулось ще одне вилучення у складі турицької команди. За зрив контратаки правим флангом червоне світло запалало перед Фрайтиком. Незважаючи на такий недолік, «Явір» продовжив боротись. Особливо вражав самовідданістю Пахомов, який феєрив у захисті і допомагаг розганяти контратаки. Однак і він був безсилим на 75-й хзвилині, коли великобийганці провели результативну атаку.Її розпочали, якісною грою у відборі м’яча, Луців та Гейці, продовжили Лобода, Горзов та Луца і завершив влучним ударом в правий кут Головач – 2:0. Не встигли туричанці як слід оговтатись, як команда з Берегівщини на 77-й хвилині довела рахунок до розгромного. Гейці вчергове зіграв вдало у відборі в центрі поля, віддав на лівий край. Де Горшош промчав вперед і віддав круглого на Луцу. Василь зробив навіс з лівого краю на Горшоша, а той головою переправив м’яч у ворота – 3:0.

У час, що залишився командам залишилось формально дограти поєдинок до фінального свистка. Великобийганці тримали м’яч на чужій половині, зрідка загострюючи ситуацію ударами по воротах. Кілька контратак було створено й гравцями «Явора», однак Ковач у цій грі залишився непробивним.

Це настільки розчарувало опонентів, що вони геть забули про спортивний принцип і не з’явились на нагородженні. І це при тому, що «Явір», всупереч слабкій конкуренції у внутрішній районній першості, другий рік поспіль вийшов до фіналу чемпіонської ліги. Цим абсцесом по відношенню до організаторів турніру команда позбавила себе визнання, яке мала отримати з рук керівництва ФФЗ. Маємо надію, що в наступні роки команади більш толерантно ставитимуться до своїх опонентів на полі та друзів поза ним, а федерації районів всю енергію направлять на розширення кількості команд у внутрішніх чемпіонатах, щоб їх переможці гідно виглядали, хоча б так, як у цьому році «Велика Бийгань», «Явір», «Фенікс», «Сокіл», «Ганичі».

Хочеться завершити репортаж на позитивній ноті. Переможці ЛЧЗ футболісти «Великої Бийгані» подякували численним фанам за підтримку і розпили шампанське зі здобутого трофею, який залишається на Берегівщині ще на один рік. Такий доробок є показником конкурентоспроможності внутрішньої першості.

«Велика Бийгань» - «Туриця» - 0:3

Голи: Септа (14), Горшош (73), Головач (75).

«Велика Бийгань»: Іван Ковач, Олександр Септа, Едуард Горшош, Чобо Гойдош, Сергій Горзов, Андрій Луців, Ерік Гозда (Йосип Югас, 71), Яромир Лобода, Іштван Головач, Василь Луца, Степан Гейці.

«Туриця»: Василь Мучичка, Олександр Пахомов, Іван Соханич, Ігор Кузнєцов, Віктор Жофчак, Юрій Шелепець, Євген Лукяник, Євген Келеманик, Максим Фрайтик, Володимир Веселовський, Олександр Пономаренко.

Попередження: Луца (60), – Пономаренко (51), Фрайтик (57), Веселовський (61).

Вилучення: Кузнєцов (53), Фрайтик (67).

Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Фото: Левринц Жолт


ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу «В.Бийгань» - «Явір» Туриця - 3:0 можна переглянути ТУТ.


Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1506 | Додав: Лобда | Теги: ФК В. Бийгань | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: